• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Ni Aku Punye Speed Test..

151 posts in this topic

Posted · Report post

server kl tu server metrofon...sure la die slow kan sikit yg tmnet nyer nak kasi nampak tak best...wakakakaka...tu sebab yg ghi singapore lagi laju...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ambo punye. tapi masih tak berape nak paham la ttg strimix 1.5mb tu. check kat tmnet, nak upgrade, takde la pulak. ni pakai modem lamo nih. 305E. kalo pakai modem baru, lagi bes ke?

105196049.png

105201448.png

105202395.png

heran la speedtest ni.mase lepas format, tak slow camni. bile dah install antivirus, die jadi low. ape kait mengait antivirus ngan speed ni?

Edited by imam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

imam...tak perlu risau...speed ko dah ok...kalau ikut pakej 1M...1024...dah dekat2 la tuh...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huhuhu saje2 je nak tau. mane tau ade pakej2 lain. leh promote kat member2. nak gak tau perkembangan sikit2 ttg tenet ni. asik main game jek. bosan la plak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pakej masih seperti biasa...

512k RM66...dgn modem RM77

1Mb RM88...dgn modem RM99

Tapi aku ada special package yg terhad...RM77 untuk unlimited 1Mbps...

First 10 customer FREE Modem...!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

setelah digodek2 modem ni dengan bantuan encik protoxp, ade perubahan sket. huhuh maceh bro.

105462649.png

105428095.png

105430430.png

105461110.png

strimix aku demam......................................................................

Edited by imam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

105450436.png

105451910.png

105452128.png

saper saper tolong komen speed aku yer.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalo la aku diberi kuase veto kat dalam dunia ni, memang aku sekeh2 orang2 strimix nih. pakse die register kat forum ni pastu jawab kenape sume fenomena ini berlaku. huhu

pagi2 bute kang nak test lagi. kot2 ade perubahan.

ade tak kemungkinan office hour menyebabkan speed intenet slow sikit sbb ramai gune?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nh speed test aku ... ermm naper upload rendah ekk ... sakit ke

105457487.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

imam...nape ko godek jadi makin slow?wakakakaka...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ntah la. tapi takpe la. pasni tak connect internet manual lagi dah. auto jek. ehehehe besnyeee.... tu pun dah puas. tadi tu mungkin la aku run banyak bende. slow sikit. ade update2 sket screenies aku tuh. yg kat penang lak jadi cam gile. sengal babun ayam tol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

laaa...kalau ko download mende lain ko kena total semua...kalau tak silap la result ko...hahahahahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lama tak post kat cni..

ehehehe

171916440.png

158077567.png

yang ni paling aku suka..

148426712.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Boleh saya tahu, result tu untuk pakej streamyx ke?

Kalu pakej streamyx, yang berapa RM?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

180863045.png

180863835.png

180864628.png

Edited by ab3rCroXs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

nie aku speed test....aku guna 512 je

180900660.png

Edited by man5on

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

1mbps speed test.

180986082.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

streamyx 1mbps

181000515.png

181000945.png

181001179.png

181001434.png

upload speed teruk..

Edited by aMer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku punya pukul 8.30 malam 2.9.07

181027871.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pun nak pos laa..03.09.07 11.00mlm guna 1mbps package rm88

181580511.png

181581391.png

181582014.png

181583016.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

181767769.png

:) pakai recommended server..

la la laaa.. kulangkahkan kaki ini.. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

laju.. aku skang ni a ambik kisah sangat dah speed test ni :P.. sama ja letih dah dok komplen kat diorang.. feedbacak sama ja aku dapat..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

182152167.png

ni aku nyer ok ke tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

182160113.png

Ok tak speed nih...pakai ofis punya nih...

Sedih tengok...

Edited by electron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

power gak ko nyer tapi uplod ko slow laaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now