• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Ni Aku Punye Speed Test..

151 posts in this topic

Posted · Report post

kengkawan semua... kat sini aku bagi satu link yg korang boleh test speed internet. yg bagusnya ia akn bg tahu ip korang dan boleh simpan result yg dah lama test tu... aku dah lama guna ni tapi dulu terpaksa guna recommended server kat singapore tapi skrg dah ada kat malaysia pasal tu aku advertise kat sini... slmt mencuba...

http://www.speedtest.net/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

macam best je..

hehehe..

result aku.. 423kbps Download 2430 Upload.. huhuh

hermm.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nah akunye speed.Test server singapore.Test Malaysia samer jer

clipav6.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kengkawan semua... kat sini aku bagi satu link yg korang boleh test speed internet. yg bagusnya ia akn bg tahu ip korang dan boleh simpan result yg dah lama test tu... aku dah lama guna ni tapi dulu terpaksa guna recommended server kat singapore tapi skrg dah ada kat malaysia pasal tu aku advertise kat sini... slmt mencuba...

http://www.speedtest.net/

habis tu,ape bezanya dgn speedometer tmnet ...???? <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehe dia nyer website lawa dari speedometer tmnet ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Rileks scorp heheh beza nya dari segi interface nampak gempak n meriah skit dari tmnet punya huhuh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nih akunyer plak...

huhuhuhuhhuhu

80504755.png

camne ngan speed haku?

nih kat umah sewa aku..

kat umah nanti aku upload lak..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

testspeedoy6.jpg

camner speed aku?.. ok ke x?.. aku bukan reti benda2 ni...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

80511005.png

Zzz sedih tul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

habis tu,ape bezanya dgn speedometer tmnet ...???? <_<

bezanya speedometer tuh tak konsisten.. kekadang bila tgh run test boleh stop jap pastu sambung balik... (kalau kau prasan lah..) itulah puncanya result tu kekadang drop... lagi satu kau boleh nengok result yg kau pernah test... aku tahu ni psl kerja aku tiap-tiap hari kena test kat dslam... ahakss ahaksss...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Xspeedometer bila aku test jadik slow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Asal main local punya server...

Main la kat kat luar....

Ini tak pakai proxy atau VPN service....

Direct test...

Harap maklum...

79249030.png

79251459.png

79250967.png

Edited by killercode

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yg ni lain website punya speedometer test..

6611.png

9885.png

2239.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yg ni lain website punya speedometer test..

6611.png

9885.png

2239.png

Ar itu ko kate 1.5Mbps.Knapa jadi 1.2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Ar itu ko kate 1.5Mbps.Knapa jadi 1.2

Chis...

Kan aku dah cakap...

Cable bawah tanah dah berumur lebih dari 20 tahun++++

Nak tunggu tukar fiber pun ntah bile dapat...

Tapi dah reach 70% pun dah ok...

Lagi satu memang la..

Aku saja buat test dgn server luar negara....

Tengok bape speed max bleh reach...

Ni server yg dok kat Malaysia

80540997.png

Edited by killercode

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

sebnrnya kalau nak tau speed betul tul yg dpt ialah kene test kat server negara yg kita tgh connect..cthnya skrg ni kita semua kat malaysia jadi kita kena test run speed ke server malaysia. itu yg aku taulahh kalau salah tul kan...

80543464.png

Edited by laptop

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

80577154.png

ni aku jer lakss..hmmm..entah laaaa..

Edited by PGV3910

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

internet dah ok ker arini...? aku donload berdesup jer laju..pakai mirc,sblm ni 2-4 kbps jer tp td tibe2 naik mencanak smpai 80 kbps...huhuhu....gembiranya rase ati...ehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

80655830.png

Ni aku nyer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

design page die lawo giler, senang paham, x boring... pasal result aku scan tadi.... segan la nk bagitau :lol: :lol: :lol:

apepon, thanks sbb bagitau link nie ^_^

Edited by neko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

80879849.png

ni aku punya guna server kl

80883678.png

ni guna server s'pore

persoalannya;

kenapa bila guna server speed mencanak naik?

kenapa bila guna server kl speed down?

kenapa?

kenapa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wa ..apsal tm tak upgrade aku nyer stimix ...nak 1.5mbps gak huhuhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

test 1

81451088.png

test 2

81451950.png

test 3

81453648.png

test4

81455288.png

agak² anda apakah line yang sedang aku gunakan sekarang?

huhuhuh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

test 1

81522498.png

test 2

81524608.png

test 3

81526149.png

ini pagi punyer bace mari, aku rase, ..................

wah... pake ape nih...

pahe2 je lah :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

82517271.png

wa hahahahah..akunyer lagiiii...power ooo :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now