Jump to content
MenCaRi

Linuxmint

Recommended Posts

salam

ada warga putera pengguna LinuxMint
kongsi la pengalaman
aku baru pas install linuxmint 9..isadora

memang best dan tenang je..hehe hijau..friendly user
sesuai utk newbie mcm aku
support byk format cam windows..jpg gif png mpeg avi rm mp3 mp4 dan lain2

http://www.linuxmint.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku pakai dari mint6 lagi :D memang awesome, sebab rumah aku takde internet ...

pakai linuxmint, tak payah download codec ke apa ke

cuma lepas install, aku remove software2 yang tak berkenan di hati :D dan install software2 yang perlu

ko pakai DVD / CD?

Share this post


Link to post
Share on other sites
hurmm tak ramai pengguna linuxmint sebenarnya?

aku guna cd..dapat rasakan kelajuan bila browsing internet guna LM ni

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='unexistance' date='22 September 2010 - 10:05 AM' timestamp='1285121149' post='1048352']
malaysia tak ramai kot, ubuntu ye ramai :D
[/quote]

bilangan user yg ramai tak semestinya bermakna better.. :)

apa2 pakai mana kita suka dan serasi.. saya pun pakai mcm2.. dan asik2 BSD kalau untuk server.. tak ramai yg pakai BSD kat malaysia pun.. tp kita dah suka dan nampak kelebihannya.. pakai je la..

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
never said it's better :D

aku pakai pun sebab rumah takde internet, so kalau pakai ubuntu konfem la tak dapat dengar lagu / tengok movie, dsb nye ...
so pakai mint

tapi lately da macam berat sikit hahah (inevitable bloats ...)

Share this post


Link to post
Share on other sites
linux mint itu ubuntu lah. Encik Clem buang semua logo ubuntu dalam mint. mint cuma salah satu dari berpuluh *buntu remaster.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[cynical]yup, memang typical ubuntu re-master untuk mereka yang ada internet[/cynical]

cuma dia tambah:
- mintbackup
- mintinstall
- mintmenu
- mintupdate
- mintupload
- mintwifi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...