Jump to content
Sign in to follow this  
kae

Graphic Card Laptop + BenchMark / 3D mark

Recommended Posts

Thread nih utk compare benchmark/3d mark, graphic card utk laptop.. so senang sket nak dibuat rujukan..
jadi diharapkan..anda semua dapat contribute kat sini...


Jika korang mempunyai laptop, baik lama atau baru,integrated atau dedicated, SLI atau Crossfire, saya berharap dapat mengumpul data graphic card.[benchmark..etc..]

aku cadangkan.. korang guna '3D Mark 06 Basic Edition'(kerana percuma digunakan). Aku juga nak screenshot daripada butiran skor (SM2.0, SM3.0, CPU dan Keseluruhan), resolusi yang digunakan, bersama-sama dengan CPU-Z dan GPU-Z.

Kalau game benchmark pun ok gak, sila nyatakan secara terperinci (contoh: high setting/default setting) dan resolusi juga ... Untuk game tanpa built-in sistem benchmark, anggaran kasar FPS pun ok gak !

post dalam format berikut:
Code:
 Model Laptop | CPU model | RAM | GPU model dan VRAM | Driver version | nama OS | 3D Mark Resolusi
* Screenshot 3D Mark 06, CPU-Z dan GPU-Z *

atau

Nama game | tetapan grafik | Resolusi | [email protected]
* Screenshot permainan dengan keputusan *



So.. thread ini akan menjadi panduan utk para gamers yang ingin membeli laptop utk gaming

Software
Links to softwares:

3D Mark 06 Build 1.1.0 Basic Edition - FutureMark
CPU-Z - CPUID
GPU-Z - TechPowerup

Share this post


Link to post
Share on other sites
LIST GRAPHIC CARD ANDA

nanti saya update kat sini.. benchmark yang anda telah post..

kat sini juga anda semua boleh bincang pasal graphic card utk game.. !







Share this post


Link to post
Share on other sites


Model Laptop: Asus K50AB
CPU model: AMD Athlon X2 QL-64 2.1GHz
RAM: 3GB (2GB+1GB 667MHz)
GPU model dan VRAM: (ATI Radeon 4570 512MB DDR2
Driver version: Catalyst 8.631.0.0
Nama OS: Windows 7 Ultimate
3D Mark Resolusi: 1280x768

3Dmark06 score: 2982 marks
SM 2.0 score: 1062 marks
SM 3.0 score: 1287
CPU score: 1470

Share this post


Link to post
Share on other sites
Benchmark untuk K40/50AB 1st version guna QL-64 dah ada

Lagi bagus kalau ada yang contribute bench K40/50AB revised version
yang guna Athlon QL-65 atau Turion RM-75

Share this post


Link to post
Share on other sites
sheikomatic wrote:Benchmark untuk K40/50AB 1st version guna QL-64 dah ada

Lagi bagus kalau ada yang contribute bench K40/50AB revised version
yang guna Athlon QL-65 atau Turion RM-75

kat mana bro?..
x de pon kt sni?..

Share this post


Link to post
Share on other sites


Model Laptop: Asus K40AB
CPU model: AMD Athlon X2 QL-65 2.1GHz
RAM: 3GB (2GB+1GB 667MHz)
GPU model dan VRAM: (ATI Radeon 4570 512MB DDR2
Driver version: 9.12
Nama OS: Windows 7 Ultimate
3D Mark Resolusi: 1280x768

3Dmark06 score: 2956 marks
SM 2.0 score: 1045 marks
SM 3.0 score: 1241
CPU score: 1469

Share this post


Link to post
Share on other sites
[img]http://i142.photobucket.com/albums/r111/nkarul/settingunigene1.jpg[/img]

[img]http://i142.photobucket.com/albums/r111/nkarul/result1.jpg[/img]





nie result main2 je
:wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...