Jump to content

fxopen_malaysia

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Normal

About fxopen_malaysia

 • Rank
  Ahli

Previous Fields

 • Nama lain
  tiada
 1. Menang hingga $ 5,000 dalam "Pengurus Dana" - pertandingan PAMM Sebenar "Pengurus Dana", pertandingan pada akaun PAMM yang sebenar, bermula pada 2 Ogos 2021. Broker FXOpen menjemput pedagang untuk mengambil bahagian dalam pertandingan ini dan mendapatkan hadiah wang yang mengagumkan sejumlah 10,000 USD. Peniaga terbaik akan mendapat USD 5,000 dalam bentuk pelaburan ke akaun PAMM beliau. Untuk tempat kedua dan ketiga, pemenang akan menerima USD 3,000 dan USD 2,000. Pendaftaran dibuka sehingga 3 Oktober 2021. Daftar Disini Syarat pertandingan ##Tarikh: 2 Ogos - 28 November, 2021; ##Pendaftaran sudah dibuka dan akan berlangsung sehingga 3 Oktober 2021; ##Dana hadiah: USD 10,000; Ganjaran*: ##Pertama - USD 5,000; ##Kedua - USD 3,000; ##Ketiga - USD 2,000. ##deposit awal: sebarang amaun, tetapi tidak kurang daripada amaun minimum untuk membuka akaun PAMM (untuk PAMM ECN - dari USD 1,000, untuk PAMM STP - dari USD 200); ##Tempoh dagangan minimum: tidak kurang dari 2 bulan; ##Jumlah dagangan minimum setiap minggu: 2; ##Volum dagangan: tidak kurang daripada 0.5 lot setiap peringkat; ##Keuntungan pada akhir pertandingan: sekurang-kurangnya 20% dari deposit; ##Drawdown semasa pertandingan tidak boleh melebihi 20% **, dan drawdown jangka pendek 25% dan lebih, walaupun tidak direkodkan pada peralihan akan dianggap sebagai kerugian dan sebab untuk menarik balik hadiah. Semasa pertandingan, peserta dibenarkan menambahkan atau mengeluarkan wang dari akaun mereka, menerima pelaburan ke akaun PAMM mereka, membuat tawaran, menggunakan semua instrumen sistem PAMM tanpa sekatan, menggunakan strategi perdagangan, penasihat (AEA, MEA, dan lain-lain) dan sebarang tambahan dan skrip MT4 standard lain. Dilarang menutup statistik akaun PAMM anda kepada pelabur seperti ekuiti, drawdown, tahap pendedahan, dagangan selesai. Data ini mesti tersedia untuk tontonan. Rating akan disiarkan dalam thread mingguan pertandingan. Anda boleh menonton aktiviti setiap akaun dalam talian dengan mengklik pautan. Semua statistik akan diambil dari Rating PAMM Akaun. * Hadiah akan ditambah kepada akaun pelaburan mengikut tawaran 50/50 (50% daripada keuntungan yang diterima kepada pengurus, 50% - kepada pelabur (syarikat)). ** Syarikat akan menarik balik dana sekiranya drawdown melebihi 20%. Bagaimana untuk menyertai pertandingan? ##jika anda tidak mempunyai akaun PAMM, anda harus membukanya: ##Daftar akaun dengan FXOpen (jika anda sudah mempunyai akaun PAMM, yang mempunyai drawdown kurang daripada 20%, beralih ke langkah ke-2); ##Sahkan akaun anda; ##Buka akaun pelaburan dan tambah dana dengan apa-apa sistem pembayaran di akaun FXOpen anda; ##Buka akaun PAMM ECN atau PAMM STP. ##Tinggalkan pautan ke akaun PAMM anda dalam thread ini (anda juga boleh meninggalkan pautan ke akaun PAMM anda yang sedia ada dengan drawdown kurang daripada 20%). Pautan berguna: ##Akaun PAMM STP; ##Akaun PAMM ECN; ##Cara membuat tawaran Master.
 2. + 1. Untuk menyertai peraduan DARI 10 HINGGA 100, anda perlu membuka akaun STP dengan FXOpen dengan leverage of 1: 500 (kog ejen: 384016) dan mengemukakan permohonan mengenai topik peraduan bertanding. Tempoh pertandingan adalah 1 minggu. Pertandingan ini berlangsung secara berkala bermula pada hari Isnin. Bermula 26.07.2021. Contoh permohonan: Sanyok11 akaun: 708967 katalaluan pelabur: v1ct0ry Setelah permohonan penyertaan diserahkan, anda perlu mengisi akaun tersebut dengan $ 10. Seorang peserta yang mengemukakan permohonan setelah berdagang di akaun yang diisytiharkan dengan baki yang diperlukan tidak dapat menjadi pemenang hadiah pertandingan. 2. Pemenang pertandingan ditentukan oleh petunjuk keuntungan (jika pemenang mempunyai petunjuk keuntungan yang sama, wang hadiah mereka dijumlahkan dan dibahagi sama antara pemenang ini). Sekiranya berlaku pengisian berulang atau pengeluaran dana dari akaun pertandingan dari awal pertandingan sehingga selesai, peserta pertandingan tidak dapat menuntut hadiah. Margin keuntungan minimum untuk hak untuk menerima hadiah adalah 10%. Peraturan pembahagian dana hadiah: Sehingga 15 peserta: Bilangan peserta * $ 6 = Hadiah. Bilangan peserta / 4 = jumlah hadiah Di atas 15 peserta: Bilangan peserta * 7 $ = Hadiah. Bilangan peserta / 4 = jumlah hadiah Saiz hadiah: Pertama 100%, Kedua 60% 40%, Ketiga 50% 30% 20%, Keempat 40% 30% 20% 10%. Maksimum 4 hadiah. Membundarkan hadiah kepada nombor bulat. Perhatian: Peserta pertandingan yang pertama kali mencapai petunjuk keuntungan $ 100 secara automatik menjadi pemenang pertandingan, tanpa mengira hasil pertandingan. Tempat kedua, ketiga, dan seterusnya ditentukan oleh penunjuk keuntungan pada akhir pertandingan. Sekiranya dua atau lebih peserta mencapai keuntungan $ 100 pada hari yang sama, penunjuk tertinggi akan menang. Semua urus niaga pada akhir pertandingan mesti ditutup. Peserta yang telah menjadualkan semula urus niaga untuk hujung minggu tidak berhak mendapat hadiah. 3. Hadiah dikreditkan ke akaun STP FXOpen (agent code: 384016) dan boleh dikeluarkan sekiranya syarat pengeluaran dipenuhi: untuk setiap hadiah $ 2, anda perlu membuat 1 transaksi (+/- 40 mata). Jumlah minimum transaksi adalah 5. Untuk mengreditkan hadiah ke akaun perdagangan, anda mesti menghantar mesej peribadi dengan nombor akaun (dibuka dengan pautan yang ditentukan dalam peraturan pertandingan) kepada kurator pertandingan Sanyok11. Dilarang mengeluarkan keuntungan dari bonus sehingga mereka berjaya sepenuhnya! Tarikh akhir permohonan adalah pada hari Khamis. Permohonan untuk penyertaan dapat diajukan Permohonan untuk penyertaan dapat diajukan pada topik pertandingan saat ini, bahkan jika topik untuk pertandingan berikutnya tidak terbuka. Setelah membuka topik, permintaan akan dipindahkan ke topik baru. Pelbagai pendaftaran dan penipuan dalam pertandingan dilarang. Urus niaga peserta tidak boleh sama atau berkaitan. Pautan untuk buka akaun STP Perbincangan pertandingan
 3. EOS / USD Dari paras terendah pada hari Selasa iaitu $ 3,17, harga EOS meningkat sebanyak 12% kerana meningkat kepada $ 3,556 pada tahap tertinggi hari ini. Seperti dalam kes Litecoin, ia mulai bergerak ke samping tetapi ini dijangka akan segera berakhir dengan pandangan tinggi yang lebih tinggi. Kemungkinan besar ini merupakan langkah gelombang lima darjah yang lebih tinggi dari mana kita hanya melihat gelombang 1 yang belum berkembang. Ini akan disahkan oleh retracement yang akan dijangkakan selepas tahap tinggi semasa. Sekiranya harga membuat penurunan semula di atas $ 3,4 dan mula bergerak ke arah kenaikan semula itu akan menjadi petunjuk awal bahawa kita akan melihat kenaikan lebih lanjut untuk harga EOS. Dalam jangka masa terdekat, kami melihat $ 3.8 sebagai sasaran harga untuk kemiringan semasa.
 4. LTC / USD Harga Litecoin telah meningkat dari paras rendah pada hari Selasa pada $ 104 dan meningkat 13.86% ketika meningkat kepada $ 118.8 hari ini. Sejak itu kita telah melihat pergerakan bergerak ke samping tetapi harganya secara keseluruhan meningkat. Melihat carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa kenaikan ini dikira sebagai dorongan permulaan dari kiraan baru yang menjadi sebabnya sekarang kenaikan yang lebih tinggi diharapkan. Pergerakan ke samping yang telah kita lihat adalah gelombang ke-4 dan kemungkinan akan berakhir sebagai pembetulan rata, mewujudkan sokongan di atas tahap Fib 0.786. Sekiranya ini benar, maka harganya sekarang ditetapkan untuk terus bergerak ke arah kenaikan ke tahap yang lebih tinggi yang akan menjadi penghujung dari langkah impulsif pertama ini dan selepas itu, kenaikan akan diharapkan pada tahap yang sama. Tetapi harganya kemudian dijangka terus bergerak ke atas untuk sekurang-kurangnya satu gelombang lagi jika ini adalah ABC ke atas. Sekiranya ini adalah gelombang pertama tahap bergerak impulsif tahap yang lebih tinggi, maka kita akan melihat tahap harga Litecoin yang lebih tinggi lagi dalam tempoh yang akan datang, berpotensi melebihi $ 150.
 5. Analisis Teknikal USD / JPY Dolar AS memulakan kenaikan baru dari zon 109.10 berbanding Yen Jepun. Pasangan USD / JPY menembusi tahap rintangan 109.50 dan 109.65. Terdapat penembusan yang tepat di atas tahap retracement Fib 50% dari penurunan kunci dari tahap tinggi 110.33 ke tahap rendah pada tahap 109.06. Pasangan ini bahkan menetap di atas tahap 110.50 dan purata bergerak sederhana 50 jam. Pasangan ini kini menghadapi rintangan berhampiran tahap 110.00. Terdapat juga garis arah aliran menurun utama dengan rintangan mendekati 110.00 pada carta setiap jam. Tahap retracement Fib 76.4% dari penurunan kunci dari tahap tinggi 110.33 ke tahap rendah swing 109.06 juga boleh bertindak sebagai rintangan berhampiran 110.05. Rintangan utama seterusnya adalah dekat tahap 110.35, di atas pasangan ini cenderung meningkat dengan stabil pada sesi akan datang. Dalam kes yang dinyatakan, pasangan boleh menguji 111.00. Rintangan perantaraan boleh mendekati 110.80. Pada sisi negatifnya, sokongan segera mendekati tahap 109.75 dan SMA 50 jam. Sokongan utama hampir pada tahap 109.50. Penembusan penurunan dan penutupan di bawah 109.50 dapat membuka pintu untuk penurunan baru menuju zon 109.00. Sokongan utama seterusnya adalah 108.80, di bawah pasangan USD / JPY mungkin terus bergerak ke bawah ke tahap 108.50 dalam jangka masa terdekat.
 6. Analisis Teknikal EUR / USD Setelah penutupan di bawah 1.1850, Euro memulakan penurunan besar berbanding Dolar AS. Pasangan EUR / USD memperoleh momentum penurunan dan menembusi zon sokongan 1.1820. Pasangan ini menetap di bawah tahap 1.1800 dan purata bergerak sederhana 50 jam. Ia diperdagangkan serendah 1.1755 di FXOpen dan pasangan ini masih menunjukkan banyak tanda-tanda penurunan harga. Baru-baru ini, terdapat pembetulan kenaikan kecil di atas 1.1770. Pasangan ini melepasi tahap retracement Fib 23.6% dari penurunan baru-baru ini dari 1.1825 tinggi ke 1.1755 rendah. Kini menghadapi rintangan berhampiran tahap 1.1780. Rintangan kunci pertama adalah zon 1.1790 dan purata bergerak sederhana 50 jam. Ia hampir dengan tahap retracement Fib 50% dari penurunan baru-baru ini dari paras 1.1825 tinggi ke paras 1.1755 rendah. Terdapat juga garis arah aliran menurun utama dengan rintangan mendekati 1.1800 pada carta setiap jam EUR / USD. Penutupan di atas 1.1780 dan 1.1800 dapat membuka pintu untuk kenaikan yang stabil. Sekiranya tidak, pasangan mungkin terus bergerak ke bawah di bawah 1.1765. Sokongan pertengahan mendekati tahap 1.1755. Sokongan utama seterusnya adalah berhampiran tahap 1.1750, di bawah pasangan ini boleh turun ke arah sokongan 1.1700 dalam jangka masa terdekat.
 7. XRP / USD Harga Ripple juga berada dalam lintasan menurun dan dari paras tertinggi pada hari Ahad $ 0,6 membuat penurunan 14,21% diukur ke titik terendah $ 0,516 di mana ia kini diperdagangkan. Perhatikan pada carta 1 jam, kita dapat melihat bahawa harganya jika kembali ke tahap rendah dari 22 Jun. Setelah pemulihan yang agak lama hingga awal bulan Julai, satu lagi langkah menurun dapat dilihat. Ini dapat menunjukkan bahawa harga telah memulakan aliran menurun yang lain dengan pergerakan menaik sebelumnya yang bersifat pembetulan. Kemungkinan lain adalah bahawa ini adalah sub-gelombang ke-2 dari pembetulan gelombang tiga darjah yang lebih tinggi, di mana kita akan melihat satu lagi langkah pembetulan ke atas yang berkaitan dengan satu hingga 29 Jun. Sekiranya harga mendapat sokongan di sini dan mula meningkat lagi, kita akan melihat pemulihan tetapi jika terus bergerak ke arah penurunan lebih jauh, zon seterusnya boleh berhenti berada di bawah $ 0.5, menjadikan harga rendah lebih rendah berbanding yang pada 22 Jun .
 8. BTC / USD Harga Bitcoin telah jatuh ke bawah dan membuat penurunan sebanyak 9,14% dari paras tertinggi pada hari Ahad pada $ 32,289 ke titik terendah hari ini pada $ 29,336. Ia telah melanggar zon sokongan mendatar yang ketara dan kini berinteraksi dengan tahap sokongan menurun dari saluran di mana ia berada sejak akhir bulan Mei. Pada carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa ini adalah satu lagi kejatuhan kembali ke paras terendah pada 26 Jun dan melihat pada yang ke-22. Lintasan ke bawah ini adalah kesinambungan dari segitiga menurun dari awal bulan Julai yang telah dipecah pada hari ini. Kawasan ini masih dianggap sebagai sokongan, jadi kami mungkin akan mengalami pemulihan untuk pemulihan kecil tetapi gambar masih kelihatan menurun dengan harga kemungkinan akan turun lebih jauh dalam tempoh yang akan datang. Sekiranya sokongan menurun terakhir ini, harga akan turun lebih jauh dan tanpa sokongan yang ketara, ia boleh terus bergerak ke zon $ 18,000 di mana yang berikutnya. Ini diharapkan dengan cara yang sama tetapi berpotensi tahap rendah ini akan dilihat sebagai peluang membeli yang baik untuk beberapa orang, yang dapat menyebabkan pemulihan kecil terlebih dahulu.
 9. Analisis Teknikal EUR / GBP Euro membentuk asas yang kuat di atas tahap 0.8500 berbanding Pound Britain. Pasangan EUR / GBP memulakan kenaikan baru di atas rintangan 0.8550 untuk bergerak ke zon positif. Terdapat juga di atas tahap 0.8550 dan purata bergerak sederhana 50 jam. Pasangan ini naik dengan stabil di atas tahap retracement Fib 50% dari pergerakan ke bawah dari tahap tinggi 0.8617 ke paras rendah 0.8503. Lebih-lebih lagi, terdapat penembusan di atas garis tren penurunan utama dengan rintangan berhampiran 0.8550 pada carta setiap jam. Pasangan ini kini menghampiri zon rintangan 0.8590. Tahap retracement Fib 76.4% dari pergerakan ke bawah dari ketinggian 0.8617 ke rendah 0.8503 juga berhampiran zon rintangan 0.8590. Halangan utama adalah berhampiran zon 0.8600. Penutupan di atas penghalang 0.8600 dapat mengatur langkah untuk kenaikan yang lebih besar. Sokongan awal pada penurunan hampir pada tahap 0.8565. Sokongan utama seterusnya adalah berhampiran tahap 0.8555 dan purata bergerak sederhana 50 jam. Penembusan penurunan di bawah tahap sokongan 0.8555 dan 0.8550 mungkin memerlukan penurunan baru. Dalam kes yang dinyatakan, pasangan boleh menurun menuju tahap sokongan 0.8520 dalam jangka masa terdekat.
 10. Analisis Teknikal GBP / USD Pound Britain membuat banyak usaha untuk membersihkan tahap rintangan 1.3900 dan 1.3910 berbanding Dolar AS. Pasangan GBP / USD memulakan penurunan besar dan ia menetap di bawah tahap pangsi 1.3850. Pasangan ini bahkan menembusi tahap sokongan 1.3800 dan ia menetap di bawah purata pergerakan sederhana 50 jam. Rendah baru-baru ini terbentuk berhampiran 1.3746 dan pasangan kini menunjukkan banyak tanda-tanda penurunan harga. Rintangan pada tahap kenaikan adalah berhampiran tahap 1.3775. Tahap retracement 23.6% Fib dari pergerakan turun dari 1.3861 swing tinggi ke 1.3746 rendah. Rintangan utama pertama kini terbentuk berhampiran zon 1.3800. Tahap retracement 50% Fib dari pergerakan ke bawah dari 1.3861 swing tinggi ke 1.3746 rendah juga berhampiran zon 1.3800. Rintangan utama seterusnya berhampiran tahap 1.3820 dan purata bergerak sederhana 50 jam. Terdapat juga garis tren penurunan harga utama dengan rintangan mendekati 1.3855 pada carta jam GBP / USD. Untuk bergerak ke zon positif, pasangan mesti membersihkan garis arah aliran menurun dan kemudian 1.3900. Sokongan segera ke arah bawah mendekati tahap 1.3745. Penembusan penurunan di bawah tahap 1.3745 mungkin memerlukan penurunan baru ke tahap 1.3700. Lebih banyak kerugian boleh menyebabkan pasangan ini menuju ke tahap 1.3650 dalam waktu terdekat.
 11. Analisis Teknikal Harga Emas Minggu ini, harga emas membentuk asas sokongan yang baik di atas zon $ 1,790 berbanding Dolar AS. Harga memulakan pergerakan menaik dan melepasi zon rintangan $ 1,800. Harganya malah berada di atas paras $ 1,810 dan purata bergerak sederhana 50 jam. Harganya malah menembusi rintangan $ 1.820 dan ia diperdagangkan setinggi $ 1,833 di FXOpen. Baru-baru ini, terdapat pembetulan penurunan kecil di bawah tahap $ 1,830. Harga malah diperdagangkan di bawah tahap retracement Fib 23.6% dari kenaikan ke atas dari paras rendah $ 1,791 ke paras tertinggi $ 1,833. Walau bagaimanapun, bulls melindungi sokongan $ 1,820. Terdapat juga garis tren kenaikan harga utama dengan sokongan hampir $ 1,825 pada carta emas setiap jam. SMA 50 jam juga berhampiran garis arah aliran. Sekiranya terdapat penurunan, harga boleh menguji sokongan $ 1,810. Sokongan pertengahan boleh menjadi tahap retracement Fib 50% dari kenaikan ke atas dari paras rendah $ 1,791 ke paras tertinggi $ 1,833 pada $ 1,812. Rintangan langsung pada tahap kenaikan adalah berhampiran tahap $ 1,832. Rintangan utama pertama hampir pada tahap $ 1,835. Sekiranya harga menembusi tahap $ 1,835, ia boleh meningkat lebih tinggi. Dalam kes yang dinyatakan, harganya boleh naik menuju zon $ 1.850.
 12. EOS / USD Dari 9 Julai ketika harga EOS jatuh ke $ 3,46, kita telah melihat lonjakan impulsif 26% yang diukur ke paras tertinggi $ 4,3 pada keesokan harinya. Sejak itu harga membuat penurunan semula kepada $ 3.59 pada titik terendah semalam, yang masih rendah lebih tinggi berbanding harga pada 9hb. Ini mungkin merupakan dorongan awal untuk kenaikan serupa seperti dalam kasus Litecoin, tetapi juga bisa menjadi kelanjutan dari langkah pembetulan dari 22 Jun. Melihat carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa harganya sekarang dijangka bergerak ke arah kenaikan semula sekurang-kurangnya ke $ 4,6 sebagai tinggi sedikit lebih tinggi berbanding dengan pada hari Isnin. Pada carta EOS, saya telah melabelkan kiraan pembetulan dan bukan dorongan di mana kita dapat melihat dorongan lima gelombang dari 22 hingga 5 Julai sama seperti dalam Litecoin. Ini adalah untuk menunjukkan tinjauan senario pembetulan tetapi jangkaannya sama. Sekiranya, harga terus bergerak ke arah penurunan lebih jauh kerana pada masa ini berada di lintasan menurun dan berada di bawah titik permulaan kenaikan 26% pada 9, ia akan membatalkan kemungkinan pergerakan dorongan seterusnya ke arah kenaikan.
 13. LTC / USD Harga Litecoin meningkat dari semalam dan naik 6% dari paras rendah $ 124.3 kepada $ 131.8 pada titik tertinggi hari ini. Kami telah melihat penurunan kecil kepada $ 127.6 dan pada masa ini ia mula bergerak ke arah kenaikan semula. LTC dan EOS Pada carta 1 jam, anda dapat melihat bahawa rendah semalam adalah rendah ketiga yang rendah dari 29 Jun. Ini mungkin menandakan selesainya struktur ABC pembetulan setelah dorongan lima gelombang dari 22 Jun. Sekiranya ini benar maka harganya sekarang ditetapkan untuk terus bergerak ke arah atas dengan cara yang impulsif. Kemungkinan lain ialah harga membuat kenaikan tiga gelombang dari 22 hingga 29 di mana kita telah melihat pembetulan ABCDE setelahnya, tetapi dalam kedua kes tersebut, harganya diharapkan terus bergerak lebih tinggi. Sama ada penerusan WXY pembetulan dari tahap yang lebih tinggi dalam senario negatif atau gelombang ke-3 dari dorongan lima gelombang dalam yang positif. Penarikan balik yang dilihat dari semalam kemungkinan besar gelombang ke-2 mula bergerak ke arah kenaikan sehingga tidak lama lagi penembusan dijangka dari tahap rintangan yang menurun dan tinggi yang lebih tinggi berbanding yang semalam. Melangkah ke hadapan kita akan melihat dari tindakan harga mana senario yang akan disahkan.
 14. Analisis Teknikal USD / CAD Dolar AS membentuk asas sokongan yang kuat di atas tahap 1.2300 dan 1.2310 berbanding Dolar Kanada. Pasangan USD / CAD memulakan kenaikan besar dan memecah zon rintangan 1.2400 Pasangan ini memperoleh langkah untuk bergerak di atas tahap 1.2500 dan purata pergerakan sederhana 50 jam. Akhirnya, terdapat penembusan di atas tahap 1.2550 dan pasangan ini diperdagangkan setinggi 1.2590. Baru-baru ini, terdapat pembetulan penurunan di bawah zon sokongan 1.3500. Pasangan ini juga melonjak di bawah tahap retracement Fib 50% dari kenaikan ke atas dari tahap 1.2302 rendah ke tinggi 1.2590. Ia kini bergabung di atas zon sokongan 1.2440 Pada kenaikan, pasangan ini menghadapi rintangan dekat 1,2480 dan 1,2500. Terdapat juga garis arah aliran menurun utama dengan rintangan mendekati 1.2480 pada carta setiap jam. Penembusan kenaikan di atas zon rintangan 1.3500 dapat membuka pintu untuk kenaikan baru. Rintangan utama seterusnya adalah dekat tahap 1.3550, di atas pasangan ini boleh naik ke tahap 1.3620.
 15. Analisis Teknikal GBP / USD Pound Britain membentuk asas sokongan yang kuat di atas tahap 1.3750 berbanding Dolar AS. Akibatnya, pasangan GBP / USD memulakan kenaikan yang lumayan dan berjaya mengatasi banyak rintangan berhampiran 1.3800. Terdapat penembusan di atas garis tren penurunan harga utama dengan rintangan mendekati 1.3775 pada carta jam GBP / USD. Pasangan ini memperoleh rentak di atas tahap 1.3820 dan purata bergerak sederhana 50 jam. Pasangan ini juga melonjak di atas zon rintangan 1.3900. Tertinggi terbentuk berhampiran 1.3909 di FXOpen dan pasangan kini menggabungkan keuntungan. Sokongan awal pada penurunan hampir pada tahap 1.3875. Ia mendekati tahap retracement Fib 23.6% dari pergerakan menaik dari ayunan 1.3755 rendah ke tinggi 1.3909. Sokongan utama kini terbentuk berhampiran tahap 1.3830. Ia mendekati tahap retracement Fib 50% dari pergerakan menaik dari ayunan 1.3755 rendah ke tinggi 1.3909. Pada kenaikan, pasangan mesti menetap di atas tahap 1.3900. Rintangan utama seterusnya adalah berhampiran tahap 1.3940. Sebilangan keuntungan boleh membawa pasangan ke arah penghalang 1.4000 dalam masa terdekat. Rintangan pertengahan boleh menjadi 1.3980.
×
×
 • Create New...