• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Minta Tolong C++

3 posts in this topic

Posted · Report post

Salam...

Saya menggunakan Borland C++ 5.02
Di sini saya ada dua masalah..

1) bila start je c++ tu dia kuar "unsupported 16-bit Applicaton'
OS saya - windows 7 professional 64bit.

2) bila da taip kod-kod dan compile terus keluar error 'namespace name expected'
kenapa jadi macam tu???

Harap ada yang sudi membantu...

Terima Kasih..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Utk memudahkan, gunakan Opensource Code::Blocks. (MingW) Ringan dan senang nak blaja.[url="http://www.codeblocks.org/"]http://www.codeblocks.org/[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

borland ni pki ms zaman aku kat matrik dulu tahun 2001. dekat u tahun 2002-2006 org da pakai mvc++.

tp zaman skamg rmi org suka pakai devc++.

aku nasihatkan pakai compiler ikut peredaran zaman...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0