• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kaunter Streamyx (Servis Pendaftaran Baru Dan Pertanyaan Produk Tm)

143 posts in this topic

Posted · Report post

[quote name='coldwalker' date='01 July 2010 - 05:12 PM' timestamp='1277975555' post='1039866']
bro voda, bole tlg check tak line streamyx saye bole upgrade ke 4 mbps ke tak?? ingatkan nak upgrade ke pakej 1 malaysia untk melaka punye. rm 88 for 4 mbps. pakej tu bro bole tolong jugakkan ke??
[/quote]


Aikkk!!!!Ada pakej baru lagi ker????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='coldwalker' date='01 July 2010 - 05:12 PM' timestamp='1277975555' post='1039866']
bro voda, bole tlg check tak line streamyx saye bole upgrade ke 4 mbps ke tak?? ingatkan nak upgrade ke pakej 1 malaysia untk melaka punye. rm 88 for 4 mbps. pakej tu bro bole tolong jugakkan ke??
[/quote]


boleh x da masalah bro kasi detail di ym skrg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rasa macam tak ada org tanya lagi pasal pakej 1 malaysia ni.. camna tu pakejnya.. kalau aku dah guna 1m nak tukar ke pakej 1 malaysia... leh ker...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='hyper' date='05 July 2010 - 07:04 PM' timestamp='1278327898' post='1040399']
rasa macam tak ada org tanya lagi pasal pakej 1 malaysia ni.. camna tu pakejnya.. kalau aku dah guna 1m nak tukar ke pakej 1 malaysia... leh ker...
[/quote]


pakej 1 malaysia ni bayaran nye sebulan paling murah 38.00 kelajuan 384k jer
syaratnye sume org leh apply nk pegesahan penghulu kampung jer
kalu nk tau lebih lanjut leh la call 100 or tm point

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pakej ni syarat dia orang yang kat bandar mesti pendapatan ISI RUMAH kurang dari RM5 ribu dan luar Bandar plak RM3 Ribu. KAlau tak silap orang kat TM point ada cakap tak semua tempat boleh apply pakej ni. Contojnya di Penang hanya area2 macam yang flat kos rendah ja dia bagi apply.

Hari ni saya dah pergi register untuk tukar pakej dari kombo 512kbps yang dulu RM 90 kepada 1 Mbps RM 68. Staf TM cakap upgrade akan amik masa dalam 1 minggu. Netbook plak dalam 14 hari dihantar. Jadi saya nak tanya sikit, untuk permohonan upgrade ni modem yang wireless tu dia akan hantar atau camna? Mungkin staf TM tu assume saya dah ada wireless modem. Saya masih pakai modem Riger yang lama tu dan memang akan memerlukan yang wireless. Lagi 1 soalan saya, kalau modem wireless tak dihantar bolehkah minta dari TM untuk tukar modem lama tu?

Soalan terakhir saya, macam mana dengan bill selepas upgrade? Jumlah bil akan digandakan juga ka untuk bulan pertama?

Sekian Terima Kasih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='lizone76' date='28 June 2010 - 12:15 PM' timestamp='1277698515' post='1039243']
mmg terbaik servis dari dia,,, respeks arr kat dia,,,
[/quote]


bro pmsangan tel dh berjaya so streamyx akn datang pasang pada 13/07/10
nanti aku akn update no. installer tm yg akn dtg pasang tuh.. :lol:

jom streamyx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cantik arr bro,, kau mmg hebat la,, respeks ar,,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='lizone76' date='10 July 2010 - 10:53 PM' timestamp='1278773595' post='1041244']
cantik arr bro,, kau mmg hebat la,, respeks ar,,
[/quote]


biasa laa yg penting pelanggan berpuas hati

selamat menyambut ramadhan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks bro..
servis pantas..update pun cepat..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam

apasal umah mak aku akt kampung line telekom caj 26 tapi takleh call out
leh call no tempatan je

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='Evilngenious' date='12 August 2010 - 03:04 PM' timestamp='1281596670' post='1044677']
salam

apasal umah mak aku akt kampung line telekom caj 26 tapi takleh call out
leh call no tempatan je
[/quote]

yer ker kasi no. phone aku tolong ko check kan pm or ym kat sini tkut ada org hmmm :137:

[quote name='arulsr' date='11 August 2010 - 07:05 PM' timestamp='1281524736' post='1044576']
Thanks bro..
servis pantas..update pun cepat..
[/quote]


bro ko punya aku buat sume so tunggu laa diorg aktiv kan .. ok

[size="4"]ok pengumuman kepada sesiapa perlukan servive kemasukkn talian bru , upgrade or masalah2 ape jer laaa leh kasitau melalui ym skrg aku jarang online dan dh bnyak forum aku join so ramai pelanggan yg harus aku stell kan.. harap mklum.. [/size][color="#FF0000"][/color]

service terbaik dari aku voda.. :153:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hii bro ..nak tanya leh x upgrade dari 512kb ke 1mbps..citernya begini saya baru upgrade dari 384kb ( Pakej combo lame rm 60 ) ke intensif upgarde ( rm65 ) 4 month harge lame...stat bulan ke 5 baru kene caj rm65..skarang dah pindah umah baru,,so kelajuan 512 tu x puas hati..skang nak upgrade ke 1mbps..saya pergi ke TM point TTiwangsa dorang cakap xleh upgarde.kene cukup contract 2years..camne ni..da la x laju..kene tunggu 2taun pulak tu..leh tolong tengok kan ke..kot2 leh adjust...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kepada sesiapa yang ingin mendaftar
streamyx or upgrade streamyx or ingin memasang talian tetap baru
mahu daftar ke package student pun boleh...saya akn tolong kan..
boleh msg pm sy or email or ym kat [email protected]
sy boleh membntu anda untuk mempercepatkan urusan anda smua

[quote name='tisumuka' date='02 September 2010 - 06:23 AM' timestamp='1283379794' post='1046851']
Hii bro ..nak tanya leh x upgrade dari 512kb ke 1mbps..citernya begini saya baru upgrade dari 384kb ( Pakej combo lame rm 60 ) ke intensif upgarde ( rm65 ) 4 month harge lame...stat bulan ke 5 baru kene caj rm65..skarang dah pindah umah baru,,so kelajuan 512 tu x puas hati..skang nak upgrade ke 1mbps..saya pergi ke TM point TTiwangsa dorang cakap xleh upgarde.kene cukup contract 2years..camne ni..da la x laju..kene tunggu 2taun pulak tu..leh tolong tengok kan ke..kot2 leh adjust...
[/quote]


tisumuka == saya boleh buat...
nk tukar ke package mana?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau bukan student un boleh pakai pakej student ker? hehee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hahaxx... abg aku dah try apply tapi xda jawapan....dpt tolong ker? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh...
dia daftar streamyx sahaje or skali ngn line telepon?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sekali dgn line fon... kat Kuching ni boleh ke tolong?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nanti aku tanya abg aku bila dia apply... yg pake 1malaysia tu aarr... tu untuk rumah yg nie (rite now aku online pakai celcom bband). rumah lagi satu mmg streamyx under aku tu la dia nak pasang kat sini coz family kitorang kejap stay rumah nie.. kejap stay rumah satu lagi. hehe... rumah nie area luar bandar, about 30km dr bandaraya kuching... tapi yg surenya jiran sebelah rumah mmg pakai streamyx la... so mmg available streamyx la kat sini

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oo...
mmg strezmyx ada r tuh kwsan tue...
sbb skrg pemasangan streamyx makan masa hmpir 1 bulan juga...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalo aku reg kat sini nanti org tm akan direct contact ker..netbook cemana..kena pegi ambik ker ataw diaorng htr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='tumpatown' date='13 September 2010 - 03:19 PM' timestamp='1284362378' post='1047711']
akn di hantar slepas streamyx berjaya d pasang..
kontraktor TM akn datang rumoh untuk pasang....

[b]Detail caj pemasangan talian tetap & streamyx[/b]

Caj pendafatarn line telefon baru ( home pakej )
1. Deposit RM 75 - akan dikembalikan ( masuk dalam bil bulan pertama)
2. Stamp duty RM 10 - ( Masuk dalam bil bulan pertama)...
3. Wiring telefon RM 30-50 - bayar cash dengan contractor yg datang pasang telefon
...4. Yuran process RM 50 - sekarang free

Caj pendafatarn line telefon baru ( business pakej )
1. Deposit RM 300 - akan dikembalikan ( masuk dalam bil bulan pertama)
2. Stamp duty RM 10 - ( Masuk dalam bil bulan pertama)
3. Wiring telefon RM 30-50 - bayar cash dengan contractor yg datang pasang telefon
4. Yuran process RM 50 - sekarang free

Caj pendafatarn streamyx
1. Activation RM 75 - Promition daftar streamyx sekarang percuma
2. Installation RM 88 - Promition daftar streamyx sekarang percuma
HANYA MEMBAYAR BILL UNTUK BULANAN STREAMYX SAHAJA

Kalau pendaftaran Talian Tetap + Streamyx
- Permulaan bill merangkumi RM10(deposit talian tetap) + RM10(Stamp duty) + harga package yg diambil= JUMLAH BILL PERTAMA

Daftar online Talian Tetap & Streamyx & Upgrade Streamyx pada Link di bawah
http://www.pliner.net/appfs/31b29ae/
[/quote]

mantap service bro skrg yea....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah submit.. mcm mana nak tau update nanti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ingin menjadi Agent???
Ingin bermula TANPA MODAL?
Ingin menjual perkhidmatan yang MEMANG SUDAH DIKENALI RAMAI?
Ingin turut serta di dalam salah sebuah SYARIKAT GERGASI di Malaysia yang telah pun mempunyai RANGKAIAN PERNIAGAAN SELURUH NEGARA?

Peluang menyertai sistem affiliate broadband Streamyx oleh Telekom Malaysia Berhad.

Komisyen LEBIH 200%!

Anda berpeluang membuat rangkaian perniagaan di mana setiap jualan dari rangkaian akan menjana pendapatan berterusan kepada anda.

Tak perlu bayar apa-apa... hanya masukkan sahaja email anda dan isi borang pendaftaran di
http://www.micropurple.com/online/business/join_us.asp?no=WMP19106

Peluang sebegini sememangnya sukar dicari, anda adalah antara yang bertuah menemui peluang perniagaan PERCUMA sehebat yang disediakan di Micropurple ini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Daftar Streamyx, Upgrade Streamyx, Talian tetap kediaman/perniagaan, UniFi di
link di bawah..

pendaftaran akn dilakukan dalam 24 jam..

http://www.multimediainventoryandprovisioningsystem.yolasite.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak tukar pakej 2mbps kpd pakej 4mbps 1malaysia boleh ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now