Jump to content
voda

Kaunter Streamyx (Servis Pendaftaran Baru Dan Pertanyaan Produk Tm)

Recommended Posts

nak tanya, adik aku ada buat permohonan cool unipack tak silap aku bulan 9 atau 10 haritu, tapi lepas seminggu TM call cakap x boleh sebab kena tunggu sem 2 baru boleh, jadi xpala dia akan tunggula sampai sem 2, tapi tetiba awal bulan 11 TM call tanya no tipon jiran, mungkin nak buat pemasangan lah kot,tapi lepas aku bagi tau no tipon jiran sampai sekarang xda apa respons. Jadi soalan aku pemohonan adik aku ni berjaya ke tidak sebab kalau x ingat nak buat permohan baru je sebab aku dengar package cool unipack ni pun dah habis.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[b]disini ada soalan,dulu aku masuk streamyx package 384kbps combo=rm60..tiba2 baru aku perasan bil yg org tua aku byr skrg dh naik rm65...aiiikkk..bila masa aku mntk upgrade ni..setahu aku aku x pernah apply upgrade pun...tp mmg aku perasan download speed naik...ke skrg TM dh auto upgrade sape yg 384 ke 512kb/s? cas ni sama sj sampai bila2 kan...jgn nnt dia cas kadar lain pulak...[/b]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='memito' timestamp='1291445728' post='1055506']
[b]disini ada soalan,dulu aku masuk streamyx package 384kbps combo=rm60..tiba2 baru aku perasan bil yg org tua aku byr skrg dh naik rm65...aiiikkk..bila masa aku mntk upgrade ni..setahu aku aku x pernah apply upgrade pun...tp mmg aku perasan download speed naik...ke skrg TM dh auto upgrade sape yg 384 ke 512kb/s? cas ni sama sj sampai bila2 kan...jgn nnt dia cas kadar lain pulak...[/b]
[/quote]

baik hang call jer tuk kepastian, mane tau ade kesilapan ke ape ke

cume kene sabar la ngan service super friendly diorang tu,,...

aku kalau ade ape2 aku suke contact diorang pakai email,

kalau dalam 2-3 hari tak balas, ko buat la ayat kasar sket..



teknik nie da berape kali aku buat hehehe
keputusan amat memberangsangkan,

dia akan call aku berkali2 :P
bagus kan :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='K.A.' timestamp='1291451732' post='1055519']
baik hang call jer tuk kepastian, mane tau ade kesilapan ke ape ke

cume kene sabar la ngan service super friendly diorang tu,,...

aku kalau ade ape2 aku suke contact diorang pakai email,

kalau dalam 2-3 hari tak balas, ko buat la ayat kasar sket..



teknik nie da berape kali aku buat hehehe
keputusan amat memberangsangkan,

dia akan call aku berkali2 :P
bagus kan :D
[/quote]
[b]tp aku rasa best pulak dpt speed download 512kbps..just tmbh rm5 tiap2 bulan..berbaloi jgk...wakaka...ala rm5 tu lps naik moto skali p kerja sj...[/b] :3:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='K.A.' timestamp='1291456854' post='1055541']
ko customer yang terpilih kot?

bagus la tu.. :D
[/quote]
[b]ko jgn kata mcmtu..aku seram sejuk ni..kang diorg cas kemudian mmpus aku...
mgkin aku terpilih utk hbskan duit bln2 kot..wakaka...ala tmbh RM5 sj dr RM60...dah dpt speed 512kbps...klu sape2 yg bru masuk,,,,kna byr bulan2 RM90...yahooo!!! aku untung...wakaka[/b] :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='memito' timestamp='1291457566' post='1055543']
[b]ko jgn kata mcmtu..aku seram sejuk ni..kang diorg cas kemudian mmpus aku...
mgkin aku terpilih utk hbskan duit bln2 kot..wakaka...ala tmbh RM5 sj dr RM60...dah dpt speed 512kbps...klu sape2 yg bru masuk,,,,kna byr bulan2 RM90...yahooo!!! aku untung...wakaka[/b] :D
[/quote]



tak perlu risau, itu kesilapan mereka,

kalo TM tiba2 claims RM90, ko leh buat report kat persatuan pengguna ke., MCMC ke

sebab ko tak mintak kan upgrade service tu, so dont worry :D

enjoy ur new speedo connection :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='K.A.' timestamp='1291457836' post='1055544']
tak perlu risau, itu kesilapan mereka,

kalo TM tiba2 claims RM90, ko leh buat report kat persatuan pengguna ke., MCMC ke

sebab ko tak mintak kan upgrade service tu, so dont worry :D

enjoy ur new speedo connection :D
[/quote]
[b]tq bro..streamyx nak bg aku seronok di hujung2 tahun ni kot...wakaka....[/b] :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='memito' timestamp='1291459215' post='1055553']
[b]ni aku cek dlm tmbill

Streamyx G.Lite Home Basic RM65 (Upgrade Incentive) ... apakah maksud ini?tolong terangkan wahai otai streamyx[/b]
[/quote]

ni pakej lama dh ni
mksudnye dulu ko pakej 60.00 384k so bila ko upgrade Incentive mnjimatkan ko bayar 65.00 kelajuan 512k
skrg dh x da dah pakej ni kalu ko upgrade kna bayar 90.00 speed 512k

wow lama rasanye x update kat sini
mklum la skrg sibuk event sini dan sana
ok skrg pakej 1 malaysia sudh abis

skrg pakej blockbuster berbaloi kalu sesiapa mahukan service mantap voda leh la ker ym : [email protected]

[img]http://img229.imageshack.us/img229/7360/streamyxbroadbandandvoi.jpg[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='faezfahmi618' timestamp='1292435508' post='1056650']
salam
ak nk tanye bkn ke package 1 Mbps 99 sebulan?
kalau ak amik package 1 Mbps nye die nye fair usage die unlimited ke ad limited die?
[/quote]

yang 1M RM99 tue untuk package basic. pakej tersebut tiddak termasuk caj talian tetap.
kalau package terbaru blockbuster, package nya adalah sudah termasuk dengan caj streamyx dan talian tetap( dengan kata laenn 2 in 1).

Blockbuster 1M = RM110( termasuk internet dan talian tetap)
kalau pakej biase 1M with modem = RM99 (adalah untuk internet sahaja, jika dicampur dengan talian tetap RM26,sudah menjadi RM125 sbln)

untuk Rujukan/Pendaftaran Streamyx/Upgrade Streamyx/Fixed Line/UniFi/
boleh kilk link ini. www.jalurlebar.yolasite.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daftar secara ONLINE dan Pantas DISINI::

Talian Tetap & Streamyx & Upgrade Streamyx & UniFi pada Link di bawah http://www.jalurlebar.yolasite.com/


Streamyx Wireless CDMA boleh diregister DISINI
*Sbln RM77(24Month) After 24Month (RM60)
*Activation Fee - RM75
*Modem Installation - RM88


Student Package (NEW)
*Grad Pack 384Kbps - RM50 (Student Package)
*Grad Pack 1Mbps - RM100 (Student Package)
*Grad Pack 2Mbps - RM120 (Student Package)
*Grad Pack 4Mbps - RM130 (Student Package)


PROMOSI HEBAT STREAMYX (PENDAFTARAN [email protected])

Tiada yuran pemasangan(RM88), tiada yuran pengaktifan(RM75) dan percuma sewa bulanan line telefon(RM25)

384kbps (Rm 60 sebulan)
percuma modem wifi
+Rm10 untuk panggilan unlimited ke talian tetap tm
Kadar rata 25sen/min ke talian selain talian tetap Tm

512kbps (Rm 90 sebulan)
Percuma modem wifi
panggilan unlimited ke talian tetap tm
Kadar rata 25sen/min ke talian selain talian tetap Tm

1Mbps (RM110 sebulan)
Percuma modem wifi
Percuma penggilan ke talian tetap Tm
Kadar rata 10sen/min ke talian selain talian tetap Tm

2Mbps (RM 130 sebulan)
Percuma modem wifi
Percuma panggilan ke talian tetap Tm
Kadar rata 10sen/min ke talian selain talian tetap Tm

4Mbps (RM140 sebulan)
Percuma modem wifi
Percuma panggilan ke talian tetap Tm
Kadar rata 10sen/min ke talian selain talian tetap Tm


anda hanya perlu ym saya : [email protected] pada bila2 masa.pendaftaran adalah percuma dan maklumat pendaftaran akan terus dimasukkan ke sistem TM

DAFTAR/RUJUKAN DI LINK INI
http://www.jalurlebar.yolasite.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Salam,yeke free call unlimited ? aku baca syarat masa daftar 4mb dulu,maximum penggunaan 5000 minit bersamaan dengan 83 jam.rasanya kalau tak baca betul2,memang xtahu maksud disebalik * tu :155: setiap * ada maknanya .

Share this post


Link to post
Share on other sites
iya....
skrg BlockBuster Deals baru.. bukan BlockBuster lama...
BBD yang baru ini menwarkan panggilan percuma fixed line ke fixed line keseluruh malaysia.

JOM STREAMYX!!!!!
Percuma caj pemasangan(RM88) & Pengaktifan(RM75) untuk streamyx kediaman package BlockBuster (BBD), Home Basic .,..

cepat2 daftar lah skrg...JGN LPS KAN PELUANG PERCUMA INI
rujukan package : www.jalurlebar.yolasite.com
.........
FB : http://www.facebook.com/pages/JOM-Streamyx-Pendaftaran/116263038427524?v=wall

.....KALAU BUKAN STREAMYX, X CUKUP BAGUS......

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nak tanya.. aku ada ambik pakej yg dpt netbook HP tu.. pakej tu mahal RM 21 setiap bulan dr netbook 1malaysia selama 2 tahun. p tanya tmpoint pasal upgrade. diorg kata blh upgrade. tp kontrak baru. contohnya kalo kita dh guna selama setahun,tetiba kita upgrade. kontrak kita akan diperbaharui. kita kena bayar lagi lebihan RM 21 tu utk 2 tahun. maknanya (RM 21 x 12)+(RM 21 x 24). lps 3 thn baru bayaran bulanan dikurangkan.. mcm xadil plak. kenapa pengguna perlu dihukum jika dia nk upgrade..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Salam bro..

Untuk Pakej Fixed IP paling murah berapa?
banyak sangat tgk pakej kat dalam intenet..taktau mana satu betul pricing nya..
OIB nye pakej tuh static ip ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='arulsr' timestamp='1292947124' post='1057196']
Salam bro..

Untuk Pakej Fixed IP paling murah berapa?
banyak sangat tgk pakej kat dalam intenet..taktau mana satu betul pricing nya..
OIB nye pakej tuh static ip ke?
[/quote]


[size="4"][u][b]Bro leh tgk dibawah[/b][/u][/size]

Business Broadband Packages [exclusive monthly rental fee of RM49]

Package Type Monthly Subscription Fee Download Speed Upload Speed Features
[b]SOHO[/b] 1.0Mbps ADSL RM148 1.0Mbps 384kbps • 1 email
• with modem
• unlimited access
• Dynamic IP
2.0Mbps ADSL RM318 2.0Mbps 384kbps
4.0Mbps ADSL RM468 4.0Mbps 512kbps

[b]1 IP*[/b] 1.0Mbps ADSL RM418 1.0Mbps 384kbps • 3 emails
• with modem
• unlimited access
• 1 Fixed IP
1.5Mbps SDSL RM618 1.5Mbps 1.5Mbps
2.0Mbps ADSL RM688 2.0Mbps 384kbps
4.0Mbps ADSL RM988 4.0Mbps 512kbps

[b]5 IP*[/b] 1.0Mbps ADSL RM618 1.0Mbps 384kbps • 3 emails
• with modem
• unlimited access
• 5 Fixed IPs
1.5Mbps SDSL RM1,048 1.5Mbps 1.5Mbps
2.0Mbps ADSL RM1,188 2.0Mbps 384kbps
4.0Mbps ADSL RM1,688 4.0Mbps 512kbps

*Now offer 30% for 2 years; waive activation & installation fee (valid till end of 31-Dec-2010)

Requirement Information:
1. For new application, Photocopy of IC, & SSM Slip is needed.
2. Hand phone Number
3. Office Phone Num if customer have existing line
4. Installation address (Same or different with the IC address)

Business Packgaes - Office in a Box

Speed & Harga
1M - RM198
2M - RM258
4M - 268

[b]Pakej Diatas Ini Mengandungi[/b]:
* Jaminan Modem Sepanjang Masa
* RM88 nilai panggilan pada kadar biasa.
o Fixed line to Fixed line :10sen/min
o Fixed line to Mobile : 15sen/min
* PERCUMA sewaan telefon
* PERCUMA Telefon Cordless
* Custom email address
* 1 Streamyx ZONE ID
* 1 GB e-storage

[b]Charges for customer who already had existing phone line[/b]:
No upfront payment, pay when 1st month bill comes. For example, Plan 198 for Sole Proprietorship.
1st month bill is (RM198 x 2) + Installation Fee (RM88) + Activation Fee (RM75) + RM10 (stamp duty) = RM 569

[b]Charges for customer who want to register for new phone line[/b]:
No upfront payment, but need to pay for installation fee in term of cash to TM technician (Depends on the distance), Then, pay when 1st month bill comes. For example, Plan 198 for Sole Proprietorship.
1st month bill is (RM198 x 2) + Installation Fee (RM88) + Activation Fee (RM75) + Deposit (RM200) + RM10 (stamp duty) = RM 769

register/rujukan : [url="http://www.jalurlebar.yolasite.com"]www.jalurlebar.yolasite.com[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites
still ada lagi....
nk register ke?

BOLEH RUJUK PACKAGE DI LINK NIH
[url="http://www.tmsme.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=84"]My link[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bro, pakej student tu mmg dah xder ke? aku berminat nak subscribe dia punya pakej 1mb je rm68. x dapat notebook pun xpe, tapi aku nak harga tu huhu.. aku daftar masa awal bulan 10, sampai sekrang senyap. kurang2 bagi la tau cancel ke, apa ke.. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Rayquaza' timestamp='1293026067' post='1057310']
Bro, pakej student tu mmg dah xder ke? aku berminat nak subscribe dia punya pakej 1mb je rm68. x dapat notebook pun xpe, tapi aku nak harga tu huhu.. aku daftar masa awal bulan 10, sampai sekrang senyap. kurang2 bagi la tau cancel ke, apa ke.. :(
[/quote]

ya ke snyp mcm tuh?
x kan TM x ada bagi surat pengesahan dilulus or x...
call r 100 or 1300889515 tanya status.

package tuh dah tutup dah...
kalau nk pasang streamyx baek cpt2, cz buat masa skrg caj pengaktifan rm88 dan pemasangan rm75 masih free...

JOM STREAMYX!!!!!
Percuma caj pemasangan(RM88) & Pengaktifan (RM75) untuk streamyx kediaman package BlockBuster (BBD), Home Basic ..

cepat2 daftar lah skrg...JGN LPS KAN PELUANG PERCUMA INI
rujukan package : [url="http://www.jalurlebar.yolasite.com"]JalurLebar[/url]
...............
ADD di Facebook : [url="http://www.facebook.com/pages/JOM-Streamyx-Pendaftaran/116263038427524?v=wall"]JOM Streamyx - Penadaftaran[/url]

... KALAU BUKAN STREAMYX, X CUKUP BAGUS....

Share this post


Link to post
Share on other sites
@tumpatown
salam saudara. boleh buka thread sendiri di bahagian SERVIS & PERKHIDMATAN, utk iklankan perniagaan anda.
sebab ini tanah encik voda.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...