• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Streamyx Yang Berhantu...

239 posts in this topic

Posted · Report post

streamyx ni ade behavior dia yg tersendiri...kalo aku la, first time connect mmg slow gile. pastu aku disconnect pastu connect balek buat beberapa kali sampai dia laju. sesungguhnya  nak connect streamyx ni memerlukan sedikit kesabaran...sekian.

erk...nak sabar sampai bile...dah tak tahan nih....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak inform nih skrg ni kalo korg browsing ke international website mmg slow sket.. ade masalah le..sumerg kene bukan korg jek, ulang skali lg sumerang kat mesia ni tau..

lagi satu utk pengetahuan korg... modem zte tu bukan malaysia yg buat le..telekom just beli bundle murah punye pasalkan tu pasal le bleh bg free jek wakakakaaka

zte modem mmg quality dia kureng sket..

lg satu yg pakai auto connection tu..kalo dpt masalah xle connect ke, slalu putus ke, slow connection ke.. cube gune modem lain n pastikan pakai dialer.. kadang2 router ni korg x tuka password org bleh ceroboh masuk n mess up kan setting dlm tu.. walau pno korg kate x ubah ape2 kan?? so utk tambah security tuka le password utk masuk ke router configuration page tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Ok sni aku nak cerita sket... apa yang terjadi streamyx aku akhirnye...

Dah nak dekat 2 bulan aku tak bayar bill streamyx. tongue.gif ....bukan ape....sebab takda masa nak gi tm Point......Maybe hari nie aku bayor kot...hehehe......Tapi dier tak potong2 plak...bile tm akan ambil tindakan..???

Yang aku nak cerita bukan itu, ini dier.. bile aku tak bayar dah dekat 2 bulan aku dapati streamyx aku dah ok, dah satu minggu lebih aku prati.... aku punye masalah lepas pkool 7pm takleh connect dah ok....

tiap2 mlm aku boleh connect dan bersukaria.....

ade satu lagi, baru2 nie modem aku kene lightning langsung speed jadi sparuh mx 5xx kbps ...tak dapat 1mb.....tapi malam aku dapat connect....

korang rasa apasal streamyx aku ok...psl kene lightning ke pasal dah dekat 2 bulan tak bayar.....hhuhhhu

kalau rasa soalan nie soalan bodo ignore jer.....aku cume nak bagitau "hantu" dalam streamyx aku dah blah...bagusla..yahooo..

aku gumbira...

GTG

Edited by Punish

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku rase streamyx ko da ok coz technician telekom dah fixed masalah line umah ko hahahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huheuheue...

so sesape yg rase streamyx dia ade banyak masalah, jgn tunggu ujan² pastu online..semata² sambil mengharapkan korang kena panah petir!!

huhuhuhu...

p/s: jgn org yg kena panah petir dah erkk!! tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huh...??

apo kene nie...

dia dah mari balik dah...

adoo sedey sedey....

aku ingat penyiksaan aku dah selesai rupenye "hantu" tu hanye pergi bercuti jer.....adooo....die sudah kembali.....

dia dah start balik dah....skarang stiap kali pkool 7 jer blinking...mcm mana nie..??

baru jer nak merasa streamyx 24/7 baru rase sebulan jer...dier dah buat balik perangai lama dah...

tidakkkkkkk!!! !! !!

apo lagi usaha yang boleh aku buat..??

tolong la

GTG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kasihan.. sad.gif

ko guna dial-up or router???

try buat semula aper yg ko buat sampai hr tu boleh guna dgn baik...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

aku ta buat apapon....

masa tuh.....aku cuma tak bayar bill 2 bulan jer...

takkan kot pasal tuh kot..??

bulan nie aku bayar awal2.agak nya pasal bayar awal sangat jd camnie kot....nak kene tunggu bill 2bulan tak bayar dlu baru ok kot..??

GTG

Edited by Punish

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huh ape nak buek ahh..??

ape sebenarnye dah terjadi ngan streamyx umah aku nie..??

tak paham la aku..

GTG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

oh nie lagu satu nak cerita sket...pasal SNR margin..

skarang nie:

Us Rate (Kbps) 384

Ds Rate (Kbps) 576

US Margin 17

DS Margin 7

tapi masa ok dlu...DS margin aku tak masuk akal.....berjuta2 nilainye, entah brapa juta tah, banyak sangat nombor aku dah tak ingat....tapi skarang hanya 7 jer..?? tuh yg pelik tuh sampai berjuta perginye SNR margin.....masa tuh best jer siang malam boleh connect no problemo.....tapi skarang hanya tinggal kenangan..???

dah 3 hari dah mcm nie pkool 7PM jer KO pasal ape ahh..??

ape yang patut aku buat....nak call support center ker..??apo nak ckap....diorang paham ker pasal SNR margin nie..??

GTG

Edited by Punish

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku nak tanya skit..modem streamyx terbaru ni bleh buat jadi router tak?? refer kat mana??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku nak tanya skit..modem streamyx terbaru ni bleh buat jadi router tak?? refer kat mana??

modem streamyx byk jenis ..

mana satu brand yg ko ckp tuh??

cuba kasik tahu ... dry.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku nak tanya skit..modem streamyx terbaru ni bleh buat jadi router tak?? refer kat mana??

macam mana boleh sesat sini lak... buka le thread baru...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yaya saya setuju..

GTG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now