• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Metal Slug Arcade Main Kt Pc ?

19 posts in this topic

Posted · Report post

Metal Slug

free download utk krng..

Xcaye test ar..bnyk aku post game kt cni..rajin2 ar cri xpn pm yekk..bro2 sume wa tabik sprint !!!

MAJU MELAYU MAJU !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

metal slug yg ke brape bro??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

woo..tengs bro..aku mau sedut nie..hehe..

no 5 kot aku rase nie..link die tulis Metal Slug 5..
aku pon xtau Metal Slug ade bape series die..
sape otai Metal Slug nie cube listkn sket..
aku rase aku br men 3 je..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

metal slug 5 bro..perghh mantap..rse mcm nk jd askar la plak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Neo Geo ke? ada metal slug 1,2,X,4,5 kat neogeo...yg ni bleh men guna emulator..

metal slug 6 ada kat ps2...yg paling latest metal slug 7...kat nintendo ds pon dh ada so bleh men gak pkai emulator..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

kena pakai emulator ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(Evilsmile @ Dec 11 2008, 08:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Neo Geo ke? ada metal slug 1,2,X,4,5 kat neogeo...yg ni bleh men guna emulator..

metal slug 6 ada kat ps2...yg paling latest metal slug 7...kat nintendo ds pon dh ada so bleh men gak pkai emulator..



tu nnti aku bg kt korang k.. tgu jek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam
wahh ! nak kena donlod nie.. teringat kenangan silam men game nie bersama atari..
tq tq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

btul tu..psl tu lah aku dh mcm sewel perang sowang2 dh 3 ari dh..nk menajamkn skill yg lame hilang tpi xde key pad lak guna key board arhhh xkire janji METAL !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thanks bro...dah lama tak main game nie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(MalaYneuMaya @ Dec 11 2008, 09:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
assalamualaikum...

kena pakai emulator ke?


W`salam..masuk2

neo geo emulator sume dh siap ade dlm tu just setting keyboard pastu perangggg!!!!!!!!!!!!!




Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(herrypotter @ Dec 12 2008, 11:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
btul tu..psl tu lah aku dh mcm sewel perang sowang2 dh 3 ari dh..nk menajamkn skill yg lame hilang tpi xde key pad lak guna key board arhhh xkire janji METAL !!!


hehe..best gak layan game lama2 ni ... eh bro, aku guna gamepad boleh je..
kalau guna kibod agak susah la.. lgpun tadak feel kedai game... laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau mau lagik feel macam arcade, joystick tuh memang ada jual..
yang murah2 punya baru dalam RM50.. puas hati lah~~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku sgt suke metal slug hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(blen @ Dec 17 2008, 05:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
kalau mau lagik feel macam arcade, joystick tuh memang ada jual..
yang murah2 punya baru dalam RM50.. puas hati lah~~


joystick mcm ps2 ke?low yat rege bpe ek?atau sape2 mbr kt cni ade yg nk jual?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(herrypotter @ Dec 17 2008, 06:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
joystick mcm ps2 ke?low yat rege bpe ek?atau sape2 mbr kt cni ade yg nk jual?


yang macam ps2 tuh org tak panggil joystick.. itu org pamggil GAMEPAD.
plg murah 35, klau yg satu set (ada 2 pad) dalam 60 hinggit kat loyat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam geng,

 

siapa boleh kongsi cara run semua koleksi metalslug kat windows 8? aku try kat MAME32 memanjang tak cukup file rom je...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rom ko tak cukup ke? try emulator neoragex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro boleh share port neoragex yang bebas trojan/spyware?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now