• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Speed Streamyx Slow Nak Mampus

321 posts in this topic

Posted · Report post

Kes2 lembab streaming nih, aku pun confuse gak...Streamyx caped apa bende sebenarnya? bandwidth ke ape ker? Sape2 tahu menahu pasal bende ni boleh terangkan? Macam aku kalo streaming youtube tuh hanya kul 1am till 11am la tak tersekat .

Tapi kalo aku view youtube ngan format mp4 laju la pulak ( tambah &fmt=18 kat belakang address). Ke streamyx caped flash video nyer file sahaja?

Rant/// Streamyx nih pun satu kalo ada problem kat area dia, bagitahu la customer. Ada gempa bumi ke ,cable putus ke, bandwidth tak cukup ke apa ke. Nih sampai nak throttle2 connection customer.Tak pasal2 kena maki ngan aku , tambah dosa aku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hari tu aku ada gak call TMNET tanya apsal streamyx yg aku pakai ni lembap nak mampus...dah sama taraf ngan org lain yg pakai 512kb...sedangkan aku 1MB...alasan yg mereka bagi senang aje...tgh upgrade...rasanya dah berpuluh kali call pun itu alasan mereka...berapa kali ntah nak upgrade...heran betul !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dlm thread ni ader sebut..Streamyx skrg dia limitkan bandwidth Youtube.....tp tak 24 jam...atas kul 2.00 am baru normal balik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kes2 lembab streaming nih, aku pun confuse gak...Streamyx caped apa bende sebenarnya? bandwidth ke ape ker? Sape2 tahu menahu pasal bende ni boleh terangkan? Macam aku kalo streaming youtube tuh hanya kul 1am till 11am la tak tersekat .

Tapi kalo aku view youtube ngan format mp4 laju la pulak ( tambah &fmt=18 kat belakang address). Ke streamyx caped flash video nyer file sahaja?

Rant/// Streamyx nih pun satu kalo ada problem kat area dia, bagitahu la customer. Ada gempa bumi ke ,cable putus ke, bandwidth tak cukup ke apa ke. Nih sampai nak throttle2 connection customer.Tak pasal2 kena maki ngan aku , tambah dosa aku.

yang code 2 kan..apesal aku tambah kat hujung die pas 2 enter..tulis we're sorry the video is no longer available..tapi video 2 boleh download n video 2 format mp4 kan??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

AKU PLG HANGIN NGN STIMIX!!!

bengong dowh asyik dc je..

2-3 hari dah..ym jap trus je dc..xsmpi 5min dc..

surfing speed ok..tp tu la.skit hati gle..skit2 dc.panas je lam hati!

torrent pun slow.satu cte makan seminggu gak nk complete.

dah bpe kali call 100.tp duk ckp bnda sma.suh pasang direct line ngn modem..umh aku nih 5 bijik network..xkan nk kena q guna tenet.

umh aku pki 1mbps.modem billion(tm kasik..ok ke x ah?) pastu router guna aztech.otai2 tlg bg rekemen apa yg lebih bgus plz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Boleh tak terangkan secara detail tentang nak tambah kod tu bagi youtube bergerak dgn lancarnya....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Boleh tak terangkan secara detail tentang nak tambah kod tu bagi youtube bergerak dgn lancarnya....

&fmt=18 <---- code nie ker??kalo code nie untuk lihat high quality video..cantik sikit la sbb format mp4 kalo biasa flv

just tambhkan code nie kat hujung link kat adress bar..x pun skrng nie sesetengah video boleh choose normal or high quality..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Thanks bro Sir_Faiz...aku da berjaya streaming youtube tanpa sangkut...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

340841728.png

speedtest aku arini..mmg ganeh! :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hari ni aku download rapidshare dan megaupload cukup seksa. file 300mb dari pagi tadi sampai sekarang tak siap2 lagi. tensennye aku. <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mmg slow bila aku donlod dr megaupload bawah 10KB/s ja......knapa ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hari ni aku download rapidshare dan megaupload cukup seksa. file 300mb dari pagi tadi sampai sekarang tak siap2 lagi. tensennye aku. <_<

Bro kau guna premuim user ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bro kau guna premuim user ke?

aku gune free user. tapi walaupun gune free user ok je sebelum ni. paling kurang pun 40 - 50kb/s (pakej 512). hari ni lah nak buleh 20kb/s pun sakit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

stimix skrg ni pehal la... lembap sipoot cam perkhidmatan poslaj*...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku gune free user. tapi walaupun gune free user ok je sebelum ni. paling kurang pun 40 - 50kb/s (pakej 512). hari ni lah nak buleh 20kb/s pun sakit.

hahaha... aper la ko nyer.... dah jadi sama taraf pakej yg tiga ratus lebih.... streamyx dah tak der stim ma.....braper banyak OngK TmNut malasIa nie....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

adush..

stimix nie knaper??

makin ari makin lembab..

geram giler aku..

tah naper tah..

tgh upgrade r la pe largh..

dlm seminggu nie..memang lembab giler r...

rrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hurms psal aku OK je x lembab pun?

Speed torrent still menten, surfing laju je :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hari ni aku download rapidshare dan megaupload cukup seksa. file 300mb dari pagi tadi sampai sekarang tak siap2 lagi. tensennye aku. <_<

pagi jumaat aku donlod dr megaupload free user,leh cecah 100kb-160kb...tp arini aku donlod dr RS gune prem RS,speed 10kb-20kb..aku xtaw psl pe..mmg arini lembab gile2..smlm aku leh donlod 3gb+..arini nk abeskn 1gb,xabes2 lg..dari pagi smpai la mlm..bru sparuh.. :ph34r:

mmg lembab tahap cipan goreng...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku ada baca kt lowyat katanya tm cap download speed peak time (opis hour) pastu bila kul 1-2 pagi ke atas laju balik . Tapi setakat ni aku download no problem sangat (file kecik2 + speed bole la tahan . :P)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku try call streamyx..alasan yang diberi cam biasa la...sedang upgrade ! hampeh...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku try call streamyx..alasan yang diberi cam biasa la...sedang upgrade ! hampeh...

upgrade...upgrade..upgrade..downgrade ade la!..ntah ape2..lembab gilew..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

upgrade...upgrade..upgrade..downgrade ade la!..ntah ape2..lembab gilew..

Bro,ko dah cuba tukar mirror belum? Kalau kau tgk slow je cuba kau tukar mirror ke platform lain.Aku buat menjadi,cubalah.Aritu aku download VISTA guna RS,slow sebab platform aku tu bz agaknya,terus aku cancel dan plh lain.Laju balik...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

xder software yg leyh tingkat kan perfomance tenet ker??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

341073296.png

aku punyer speedtest kemain mantap..

tp nk download mp3 kat rapidshare free user punya pun sangkut2 walaupun dah guna download accelerator plus..

mostly mmg x dapat download langsung..

kalo download mp3 direct guna firefox lak download speed mmg cuma 10kbps jer..

memang mcm tu ker normal utk Streamyx 1MB atau ada masalah ni?

rasanya masalah ape ye?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Agaknya Streamyx dalam perancangan nak block rapidshare kot...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now