• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Promosi : Pakej Streamyx Combo

474 posts in this topic

Posted · Report post

terima kasih diatas respon segera dari pihak tuan

untuk makluman bil telah dijelaskan dan sehingga kini masih belu dapat konnek streamyx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

terima kasih diatas respon segera dari pihak tuan

untuk makluman bil telah dijelaskan dan sehingga kini masih belu dapat konnek streamyx

aku tak berapa paham la...mcm mana "org lama duk rumah sewa tu tak bayar streamyx sampai kena potong"...tapi ko bleh guna streamyx dia sampai kena potong...boleh jelaskan sket situasi yang berlaku?

aku rasa baik ko quit "tunggu dan lihat"...better ko compile semua resit ghi TMPoint terus...diorang akan check dan update account immediately dan streamyx bleh guna dlm 24 jam lepas tu...

tapi sekali lagi aku jelaskan, ada 2 hal disini...iaitu fix line dan streamyx...make sure dedua dah setel...kalau salah satu tak setel, tunggu sampai bila pun streamyx takkan bleh on...

kalau ko dok umah baru dan rumah tu kena blacklisted tapi bukan ""org lama duk rumah sewa tu tak bayar streamyx sampai kena potong"...tapi ko bleh guna streamyx dia sampai kena potong", aku bleh guide mcm mana nak settlekan blacklist rumah tu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez,

org rumah lama tu member aku jugak

tapi dia dah blah

streamyx tu reg atas nama dia

tapi streamyx tu masih digunakan seperti biasa sebab sebab bil tetap bayar seperti biasa masa dia blah

so ada sorg yang duk rumah tu ditugaskan untuk bayar segala bil

last kantoi rupanya dia tak bayar streamyx sejak beberapa bulan lepas

tu aku ingt nak reg baru atas nama aku..so takdela aku kena tanggung benda yang org lain buat taik

ko ingat aku guna streamyx orang lain sampai kena potong ke?memang la..jawapan dia kat atas.

tapi entah nape aku rasa bermurah hati plak sanggup bayar semua tunggakan tu supaya streamyx rumah tu disambung semula..tu yang sampai sekarng tak sambung2 lagi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

geramm tuull aa napaa akuunyaa internett selalu x dpt aekk.

lampu dia x penuhh.

geram tuull aaa.mungkinn modem rosakk aekkk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ape susah...pelangkung aje la kepala mamat yg songlap duit korang tuh...hahaha

aku rasa baik ko takyah susah payah register baru...dah ko byr ni, lepas ni ko amik alih tanggungjawap byr bil streamyx...atau semua bil for that matter...org tak bertanggungjawap ni bawak2 la halau je dari umah tu...hahahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku ingt nak tukar atas nama aku pasni

boleh ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Askum...

ak msih br dlm forum nie...

ak nk tanye ne...

ak nak masuk streamyx dalam mggu ne...

ak dok kt sg.besi kl...

ade agent2 TM yg btauliah leh tolong ak x???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

try tny pharez...

013-3942949

Edited by me_iera

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok...

10x.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok...

10x.....

ok..same2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam,

Incik Pharez

Saya ni memaksa diri meregister di putera.com sekali lagi ( username lama dh tak hengat ) semata2 nak tanya beberapa soalan yg agak penting gak la buat diri ini uhuk2. Tak berapa penting utk users lain.

Untuk pengetahuan sedare, saya ni pengguna streamyx sejak awal ia diperkenalkan ( lupe bila, tarikh kat router tulis 02/03 ) dan celcom broadband rm98 ( baru sebulan pakai ). Streamyx dah pakai kat rumah di Kelantan, and Celcom Broadband ni saya terpaksa pakai sebab sambung belaja sambil keje di Mergong-Alor Setar Kedah. Keburukan Celcom Broadband ni dua je; modem HSDPA yang mahal RM499 ( Huawei brand ) dan paling worst part dia ada limited bandwith - hanya sehingga 5gig shj kemudian kb/s yang anda akan dapat sehingga akhir bulan hanya sekitar 30kb/s utk satu item itupun jika anda download pakai Akaun Rapidshare Premium. Promosi Celcom Broadband tertera Unlimited, tetapi jgn tertipu. Baca betul2 Fair Usage Policy dia. Hanya dalam 2 minggu, bandwith saya dah exceed. Tu pun saya bukanlah kaki download.

Oleh kerana saya tersilap sain kontrak celcom broadband selama 12 bulan, terpaksalah saya menolak murah2 USB Modem n akaun tersebut kepada member. Namun begitu, sebelum saya bertindak agresif menolak Celcom BB ..saya tergerak tangan nak tanya Incik Pharez beberapa soalan dulu.

Soalan2nya tertaip begini:

-Ncik Pharez blh tlg tak utk new registration phone line + streamyx 1mb ( w/out modem ) - pemasangannya di hostel. Pihak pentadbiran hostel tidak meluluskan kebenaran pasang, tapi dah ada student sebelum ini berjaya meloloskan diri pasang gak. Bila saya cuba tanya agen pemasangan TM berkenaan isu tlg pasang secara illegal, opsss ada 'upah extra' yang agak mahal. So, soalan saya possible ke tak pasang kat hostel? Saya wajib ada tenet kerana kerja saya freelancer illustrator online part time dengan ibu pejabat di Klang. Tak keje, camana sy nak sara kos hidup kat sini...susahla..nak bayar yuran pengajian lagi ni..

-Kalau boleh tlg, kena scan ic, bagi alamat pemasangan n etc tu je la kan?

Tq in advance! Harap dpt perhatian sedare

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saya nak tanya ada free upgrade ke utk customer lama?

kalau nak downgrade camna , sekarang 512k limited nak convert combo RM60....

ada gangguan streamyx ke?, saya tiap2 hari kena masuk internet....

TQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

berita baikk...promosi diteruskan...

ok utk 2 soalan diatas...

1. sila dptkan kebenaran pihak hostel utk mengelakkan masalah dimasa depan...

2. takde free upgrade...semua ikut pakej aje...downgrade, kena lepas contract dulu...bleh request lepas tu...takde downtime...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez....harap2 jd r dtg umah sbtu 2hb 8 antar modem...susah2 je...harap2 bleh settle trus port problem...

malas r nk tggu lama2...kalau boleh sabtu tu terus nk gune streamyx...assgment byk nk wat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez....dah bleh dah create dialer streamyx manually....tq byk2...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Promosi Merdeka KEMBALI!!!

Setiap permohonan 1Mbps ke atas, FREE Thumbdrive 1.0GB (Sila cakap "aku nak Thumbdrive Promosi Merdeka")...

setiap application ke-5 1Mbps ke atas, FREE Aztech Wireless Router (Sila cakap "aku nak FREE Aztech Wireless Router")...

Promosi berakhir 31 Ogos 2008.

013-3942949

[email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam smer...

aku nyer login name lupo..

dah register dah dulu..huhuh

so terpaksa wat baru..

en pharez...

saya duk kat puchong..

ada fixed line..

skrg ni pakai dial up 1515

bleh upgrade ke??

yuran dia kena bayor berapa?

tq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam smer...

aku nyer login name lupo..

dah register dah dulu..huhuh

so terpaksa wat baru..

en pharez...

saya duk kat puchong..

ada fixed line..

skrg ni pakai dial up 1515

bleh upgrade ke??

yuran dia kena bayor berapa?

tq

lupa login streamyx ke 1515? kalau 1515 tak jadi masalah, bleh upgrade ke streamyx...Kalau nak 1Mbps punya speed

RM75 Activation

RM88 Installation

RM110 1st Mth Bill

RM110 Advanced 2nd Mth

Register tak perlu bayar, semua tu byr lepas dpt bill nanti...Minat just PM me...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lupa login streamyx ke 1515? kalau 1515 tak jadi masalah, bleh upgrade ke streamyx...Kalau nak 1Mbps punya speed

RM75 Activation

RM88 Installation

RM110 1st Mth Bill

RM110 Advanced 2nd Mth

Register tak perlu bayar, semua tu byr lepas dpt bill nanti...Minat just PM me...

sori..

bukan...

nak login utk masuk putera nih..ehehe

terpaksa wat lain akaun name utk putera...

ok..TQ en pharez..

nanti saya PM ..

berapa lama sblm leh dpt??

modem tu camner lak??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sori..

bukan...

nak login utk masuk putera nih..ehehe

terpaksa wat lain akaun name utk putera...

ok..TQ en pharez..

nanti saya PM ..

berapa lama sblm leh dpt??

modem tu camner lak??

dah ada phone 2 hari bekerja dah bleh dpt...kalau nak install sendiri, i akan send modem ke rumah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah ada phone 2 hari bekerja dah bleh dpt...kalau nak install sendiri, i akan send modem ke rumah...

ok..tp aku selalu balik lewat la bro..

kalu nk install sendiri camner??

bleh tlg ajor tak bro??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Promo diteruskan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yes...tahniah pada penerima wireless router kita yang pertama sempena promo merdeka ini....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Promosi TERBARU !!! Streamyx Combo Goes Mobile:

Langgan mana2 pakej combo dan tambah RM10 sebulan, anda akan mendapat:

- 1 UNLIMITED Hotspot account

- 1 Wireless Modem Router PERCUMA !!!

Tawaran sementara stok MASIH ADA !!!

Pendaftaran sebelum 31 Ogos 2008 akan mendapat FREE INSTALLATION bernilai RM120...

Streamyx Combo Goes Mobile Packages:

384kbps - RM70 bulanan

512kbps - RM100 bulanan

1Mbps - RM120 bulanan

2Mbps - RM150 bulanan

4Mbps - RM170 bulanan

Call Segera : 013-3942949

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro,ader promo lain x utk merdeka nie?

router tu ader kontrak gak ker?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now