Jump to content
pharez

Promosi : Pakej Streamyx Combo

Recommended Posts

Owh, mknanya phoneline 2 wajib ado la yo utk bg signal kt modem 2.. Huhu.. Murah2.. Internet pun fwee, kol pun fwee ?

internet free?RM60 tu bukan bayar ke?ahaks...kalau buat kol lain kira la bang...kalau nak unlimited call ke TM fix line, tambah rm28 aje...gayut la 24 jam pun takyah bayar...hahahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok camni...kalau skang u pakai prepaid, u tukar homeline biasa dan langgan combo, so u hanya bayar RM60 untuk streamyx + phoneline + modem...tak perlu byr asing utk phoneline, dah termasuk dlm RM60 tu dah...

modem tu nak dpt signal melalui phoneline...kalau nak buat wireless dlm rumah bleh pasang wireless router...

jgn confuse streamyx dgn wireless celcom, maxis atau digi yang boleh dibawa kemana-mana...

nanti u dah convert home prepaid ke homeline biasa inform saya segera supaya bleh masuk order streamyx, so u tak perlu byr sewa Rm26 sebulan untuk phoneline...

kawan aku ckp kalau x convert ke fixed homeline pn xpe kn?

boleh ambil pakej streamyx basic

dan dikenakan caj bulanan rm18

contoh bayaran bulanan yg guna streamyx dgn home prepaid:

pakej streamyx basic 1M (with modem) rm99

yuran laluan rm18

99+18=117

Share this post


Link to post
Share on other sites

kawan aku ckp kalau x convert ke fixed homeline pn xpe kn?

boleh ambil pakej streamyx basic

dan dikenakan caj bulanan rm18

contoh bayaran bulanan yg guna streamyx dgn home prepaid:

pakej streamyx basic 1M (with modem) rm99

yuran laluan rm18

99+18=117

aik...kalau tgk kat sigature ko, ko ni agent gak kan?

takkan tanya aku plak bro?hehehehe...kalau nak belajar bleh pm je bro...ahaks...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Assalamualaikum

Kalau saya terlepas pandang kat mana2 mohon ampun. Nak surfing page by page internet slow. Saya nk tanya...boleh tak kita nak langgan streamyx tetapi nak guna modem sendiri. Bukan apa, saya dulu memang guna streamyx..tapi sejak wabak curi kabel menular terpaksala terminate. Dah terminate tu modem dok simpan sajala tak guna. Dok ushar promosi kombo ni pakej suma lengkap skali modem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Assalamualaikum

Kalau saya terlepas pandang kat mana2 mohon ampun. Nak surfing page by page internet slow. Saya nk tanya...boleh tak kita nak langgan streamyx tetapi nak guna modem sendiri. Bukan apa, saya dulu memang guna streamyx..tapi sejak wabak curi kabel menular terpaksala terminate. Dah terminate tu modem dok simpan sajala tak guna. Dok ushar promosi kombo ni pakej suma lengkap skali modem.

Ok...kalau ikut soalan tu, jawapan dia boleh je nak pakai modem sendiri...takde masalah...

tapi kalau ikut apa yg u fikir, i rasa, jawapan dia ialah...combo ni takde pakej without modem, so kalau pakai modem sendiri/modem tm, harga tetap sama...ok kot jawapan?hehe...nak special discount bleh pm, no problem...hehehe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Assalamualaikum

Kalau saya terlepas pandang kat mana2 mohon ampun. Nak surfing page by page internet slow. Saya nk tanya...boleh tak kita nak langgan streamyx tetapi nak guna modem sendiri. Bukan apa, saya dulu memang guna streamyx..tapi sejak wabak curi kabel menular terpaksala terminate. Dah terminate tu modem dok simpan sajala tak guna. Dok ushar promosi kombo ni pakej suma lengkap skali modem.

better la ambil pakej STREAMYX COMBO ni cos warranty modem dia valid selagi mana anda melanggan streamyx ni

kalau pakej yg xde modem pn ada gak, pakej STREAMYX BASIC

kekurangan dia kena bayar sewa talian telefon RM25/sebulan + pakej streamyx 2

kalau COMBO sewa talian telefon tiada. so lebih jimat la

aik...kalau tgk kat sigature ko, ko ni agent gak kan?

takkan tanya aku plak bro?hehehehe...kalau nak belajar bleh pm je bro...ahaks...

nak kata agent 2 x juga

up lg dr agent.he2

Share this post


Link to post
Share on other sites

better la ambil pakej STREAMYX COMBO ni cos warranty modem dia valid selagi mana anda melanggan streamyx ni

kalau pakej yg xde modem pn ada gak, pakej STREAMYX BASIC

kekurangan dia kena bayar sewa talian telefon RM25/sebulan + pakej streamyx 2

kalau COMBO sewa talian telefon tiada. so lebih jimat la

nak kata agent 2 x juga

up lg dr agent.he2

hehehe...owwhhh...reseller kot?patut lagi banyak ilmu dari aku...aku kuli agent aje...ahaks...bleh aku mintak tolong ko nanti...kekekeke

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehehe...owwhhh...reseller kot?patut lagi banyak ilmu dari aku...aku kuli agent aje...ahaks...bleh aku mintak tolong ko nanti...kekekeke

nak minta tlg boleh je...anytime

Share this post


Link to post
Share on other sites

En Pharez ,camne ngan proses pengupgradan ke combo akunya tu?Dh kautim ke blum?
Tak jawap pungggg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pharez, ko agent streamyx kwsn mana?

ak dok shah alam seksyen 7 dpn pintu 2 uitm..

leh masuk streamyx combo ke?

sbb sini xde streamyx,tapi info age tech je ada..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dlm sistem dah settle bro...camne speed ada peningkatan?
Tu yg wat saya tanya utk kepastian .Skang ni makin slow dr biasa pelik gak ,Modem yg lama ni tk perlu tukar ke?kot2 la itu puncanya.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tu yg wat saya tanya utk kepastian .Skang ni makin slow dr biasa pelik gak ,Modem yg lama ni tk perlu tukar ke?kot2 la itu puncanya.

tak perlu tukar modem...modem adsl bleh pakai dari 384k sampai 8Mbps...hehehe...ok camni...ada experience frequent disconnection tak sejak upgrade?pastu check modem detect speed brape...dan try run streamyx bandwidth test tgk dpt brapa...tapi sebalum tu, make sure tiada program running kat background dan dah clean virus ngan spyware guna updated version...

pharez, ko agent streamyx kwsn mana?

ak dok shah alam seksyen 7 dpn pintu 2 uitm..

leh masuk streamyx combo ke?

sbb sini xde streamyx,tapi info age tech je ada..

aisey...seksyen 7 tu kawasan jajahan aku...ahaks...tapi apsal ko dok situ, pindah la ghi flat2 tu...subscribe 1M dpt 2M woo...ahaks...

area umah kedai sekitar bintang tu mmg tm tak bleh masuk...sebab dah buat perjanjian ngan sykt tu...TM jual pipe besar kat dia, dia yg buat retail...so nak tak nak kena amik kat dia aje, kecuali wireless...aku dgr kata startup pun dekat 700...tul ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku nak ingatkan bakal pengguna streamyx dan sesapa yang sedang guna...sila pastikan anda mendapat khidmat nasihat hanya dari orang yang ada expertise dlm bidang ni...not to say aku ni expert, tapi kalau jawapan tu aku tak pasti aku sendiri akan rujuk expert supaya maklumat yg aku sampaikan tu betul...

Sebab aku ingatkan ni sebab dah banyak masalah aku dengar berkaitan unethical agent...nak kejar sales aje...

tq...

Share this post


Link to post
Share on other sites

nice deal with u bro..superB :D

klau aku nak upgrade package yg aku pkai skrg ni ke combo boleh tak ?

aku pkai skrg ni package 1mb ( tp boleh smpai smpai 2mb ) kt area aku ni :D

Rm88 without modem

soalan nya..

klau package yg atas tu aku nak upgrade ke combo boleh tak ?

klau boleh, adakah tm akan kasi kt aku modem dia ?

leh buat spare..

dan klau boleh mana tempat harus aku pergi ? tm point ?

ke dekat ko pun boleh bro ?

ada apa2 bayaran tak yg di kena kan ?

Edited by abeInc

Share this post


Link to post
Share on other sites

nice deal with u bro..superB :D

klau aku nak upgrade package yg aku pkai skrg ni ke combo boleh tak ?

aku pkai skrg ni package 1mb ( tp boleh smpai smpai 2mb ) kt area aku ni :D

Rm88 without modem

soalan nya..

klau package yg atas tu aku nak upgrade ke combo boleh tak ?

klau boleh, adakah tm akan kasi kt aku modem dia ?

leh buat spare..

dan klau boleh mana tempat harus aku pergi ? tm point ?

ke dekat ko pun boleh bro ?

ada apa2 bayaran tak yg di kena kan ?

bro...ko kasi detail aku try masuk order tgk...

username, nama penuh ngan ic...sorry rekod dah ilang...ahaks...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku nak ingatkan bakal pengguna streamyx dan sesapa yang sedang guna...sila pastikan anda mendapat khidmat nasihat hanya dari orang yang ada expertise dlm bidang ni...not to say aku ni expert, tapi kalau jawapan tu aku tak pasti aku sendiri akan rujuk expert supaya maklumat yg aku sampaikan tu betul...

Sebab aku ingatkan ni sebab dah banyak masalah aku dengar berkaitan unethical agent...nak kejar sales aje...

tq...

btul 2 bro

anyway nk wat sale kna sincere

rezki masing2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Assalamualaikum sume :D

saye nak bertanyekan soalan ni pade pharez....

saye ingat nak pasang internet kat umah tapi kat umah saye lom masuk lg line tepon...

so saye nak mintak tolong arr.. pharez berikan penerangan segala kos yang akan saye bayar utk pemasangan tersebut....

saye ingat nak pilih pakej streamyx combo [email protected] dan saye taknak amik pakej RM28 tu...

mintak pharez berikan peneranan..... :unsure:

Assalamualaikum sume :D

saye nak bertanyekan soalan ni pade pharez....

saye ingat nak pasang internet kat umah tapi kat umah saye lom masuk lg line tepon...

so saye nak mintak tolong arr.. pharez berikan penerangan segala kos yang akan saye bayar utk pemasangan tersebut....

saye ingat nak pilih pakej streamyx combo [email protected] dan saye taknak amik pakej RM28 tu...

mintak pharez berikan peneranan..... :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Assalamualaikum sume :D

saye nak bertanyekan soalan ni pade pharez....

saye ingat nak pasang internet kat umah tapi kat umah saye lom masuk lg line tepon...

so saye nak mintak tolong arr.. pharez berikan penerangan segala kos yang akan saye bayar utk pemasangan tersebut....

saye ingat nak pilih pakej streamyx combo [email protected] dan saye taknak amik pakej RM28 tu...

mintak pharez berikan peneranan..... :unsure:

perghhh...takut aku dibuatnya...hahahaha

ok...kalau belum ada line tepon aku bleh buat sekali...kos seperti berikut...

RM30-50 Byr pada kontraktor pemasangan phone lepas pemasangan dibuat...

First Bill:

RM75 Deposit Phone (akan dipulangkan lepas terminate)

RM10 Stamp

RM75 Activation Streamyx

RM88 Installation Streamyx (kalau nak install sendiri tak perlu byr)

RM90 Advanced bulan kedua

RM90 First month...

ni semua byr first bill...jgn byr kat aku lak sebab aku tak amik duit...hahaha...kalau rasa 1st bill tu byk, pm je aku, aku kasi tips sket...ahaks...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...