• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Promosi : Pakej Streamyx Combo

474 posts in this topic

Posted · Report post

kira maksud aku.... daftar package tu kat rumah aku area2 situ... bila dah ok je...

terus pindahkan line tu kekedai.... boleh ke....???

tapi alamat rumah le????

tak tukarm cuma line pindah ketiang berhanpiran kedai....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kira maksud aku.... daftar package tu kat rumah aku area2 situ... bila dah ok je...

terus pindahkan line tu kekedai.... boleh ke....???

tapi alamat rumah le????

tak tukarm cuma line pindah ketiang berhanpiran kedai....

tak tukar maksudnya tak melibatkan TM ke? kalau camtu boleh la kot...tarik wiring sendiri...hehehe...

Anyway contract akaun lama tu setahun...lepas setahun baru bleh cari jalan le kot...ehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

meh jawab soalan aku lak ni...

skrg aku guna soho kat kedai aku denga harga rm149 untuk streamyx sebulan... bulanan sewa rm50...

boleh tak aku nak upgred ke 4mbp?

dengan harga rm160 sebulan?

boleh tak daftar untuk rumah dan pindah kan ke kedai... jadi aku byr rm160 je la....

kalu boleh buat camni saya nak tukarla....

please reply ok

jwpnnya da tentu xleh cos combo rm160 2 utk umah je, line bisnes xleh

nk upgrade 4mbps pn tgk kwsan jg

kwsn2 terpilih d klang valley, penang n kulim je yg support 4mbps stkt ni

utk bisnes SOHO 4mbps rm468/bulan

kira maksud aku.... daftar package tu kat rumah aku area2 situ... bila dah ok je...

terus pindahkan line tu kekedai.... boleh ke....???

tapi alamat rumah le????

tak tukarm cuma line pindah ketiang berhanpiran kedai....

ikutkan mmg xleh wat cmni

tp jgn la kecoh2

ssh nnti.he2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kira maksud aku.... daftar package tu kat rumah aku area2 situ... bila dah ok je...

terus pindahkan line tu kekedai.... boleh ke....???

tapi alamat rumah le????

tak tukarm cuma line pindah ketiang berhanpiran kedai....

ok nanti bebila aku turun klang kita discuss detail...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Halo! sini ada pekeja TM ke?saya nak bincang sikit/minta tolong..

saya customer streamyx sejak saya dftar pd 17/06/08 mggu yg lalu..saya isi brg pakej rm88 witht modm pnya..

saya xder telefon d uma so saya daftar skali ngan kdai streamyx kat bndar saya tu..so, jumlanya rm400-rm430(maybe) la.byr nxt month pnya bila bil smpai..

tp,masalahnya gini!,

1.19/06/08,pggilan dr tm contractor dia nak tau almt uma saya,so saya bg la..(senang hati)

2.22/06/08, saya dtg ke bndar n p tnya org2 d kedai streamyx tu berkenaan ngan contractor tu x dtg p uma saya wat cable telefon saya..dorang mintak nama n no ic je..saya blk uma kmudian mnunggu contractor tu dtg d ari yg lain wat kable telefon.

3.23/06/08, 2 contractor tm dtg p uma saya so saya appy la..tp time dia dtg dia sibuk plak tulis no.ruma lektrik d dpn uma saya tu kmudian dia blk n bgto besok org2 dia dtg wat kable telefon da..(saya pecayala)

4.sampai sekarang org yg kata nak dtg besok tu x dtg pon! 1 kable d tiang telefon tu x yg di sentuh ole mrk..org2 streamyx kol saya minta no telefon ruma baru saya..telefon ruma baru?apa no telefon ruma baru?org2 tm tu mana da psg pun! dtg uma saya salin no lektik d dpn uma sa kmudian chaw..

so,mcmna nak kontek tu org yg sepatutnya psg kabel telefon d uma saya??adeh! berkarat la modem baru saya tu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Halo! sini ada pekeja TM ke?saya nak bincang sikit/minta tolong..

saya customer streamyx sejak saya dftar pd 17/06/08 mggu yg lalu..saya isi brg pakej rm88 witht modm pnya..

saya xder telefon d uma so saya daftar skali ngan kdai streamyx kat bndar saya tu..so, jumlanya rm400-rm430(maybe) la.byr nxt month pnya bila bil smpai..

tp,masalahnya gini!,

1.19/06/08,pggilan dr tm contractor dia nak tau almt uma saya,so saya bg la..(senang hati)

2.22/06/08, saya dtg ke bndar n p tnya org2 d kedai streamyx tu berkenaan ngan contractor tu x dtg p uma saya wat cable telefon saya..dorang mintak nama n no ic je..saya blk uma kmudian mnunggu contractor tu dtg d ari yg lain wat kable telefon.

3.23/06/08, 2 contractor tm dtg p uma saya so saya appy la..tp time dia dtg dia sibuk plak tulis no.ruma lektrik d dpn uma saya tu kmudian dia blk n bgto besok org2 dia dtg wat kable telefon da..(saya pecayala)

4.sampai sekarang org yg kata nak dtg besok tu x dtg pon! 1 kable d tiang telefon tu x yg di sentuh ole mrk..org2 streamyx kol saya minta no telefon ruma baru saya..telefon ruma baru?apa no telefon ruma baru?org2 tm tu mana da psg pun! dtg uma saya salin no lektik d dpn uma sa kmudian chaw..

so,mcmna nak kontek tu org yg sepatutnya psg kabel telefon d uma saya??adeh! berkarat la modem baru saya tu..

Ini la akibat salah pilih agent... kat putera ni byk agent nape ghi register kat luar pulak...hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ala..kedai streamyx tu da sepa2 d bndar..drg promote2 so saya apply la yg berdekatan ngan kolej saya..

pharez,

tolong yer suh org2 tm tuh dtg p uma saya wat tu kabel telefon n kemudian psg telefon d ruma saya..sal instal modem n active streamyx tu sa to wat settingnya.

saya x mo org dtg p uma hari2..dtg hari ni ari tu jg psg telefon/kable skali..penat da saya menunggu d ruma..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nk tanya..kalau kita nk tukar pakej dari 512kbps ke 1mbps macam mana?..skrang ni monthly byar rm90..kalau 1mbps brapa ek?..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dahla..streamyx yg aku guna lembap giler..1MBps jd 312 je.kejadahnye..aku sorang je guna..promotion streamyx bnyak sgt smpai dia sendiri pun x dpt support overclock usage.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nk tanya..kalau kita nk tukar pakej dari 512kbps ke 1mbps macam mana?..skrang ni monthly byar rm90..kalau 1mbps brapa ek?..

512kbls/RM90bulan bleh upgrade ke [email protected]/bulan

proses boleh dbuat d TM Point berhampiran

atau hubungi reseller/agen yg terdekat

(cm pharez ke, sapa2 je la)

Ini la akibat salah pilih agent... kat putera ni byk agent nape ghi register kat luar pulak...hehe

rasanya ni bkn masalah agen..ni mslh kontraktor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tu laa..

dh lama dh aku tension pasal streamyx ni..

kalau call mereka..mcm mana..apa tndakan yg dambil..?

sia2 saja...ambil pakej apa?..STREAMYX 512 Kbps..kelajuan?..$%$%^%&

haha :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tu laa..

dh lama dh aku tension pasal streamyx ni..

kalau call mereka..mcm mana..apa tndakan yg dambil..?

sia2 saja...ambil pakej apa?..STREAMYX 512 Kbps..kelajuan?..$%$%^%&

haha :lol:

ko komplen je byk2 kt 100

klau xde komplen diorg xtau mslh korg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Akum, bro. tnya skit , sy melanggan pakej 'merdeka ' 2007. 1mb [77+26] bermula sep 07'. .nak upgrad ke pakej combo 2mb. bgmana caranya dan jumlah byran ? adakah sy akan diDENDA sbb pakej yg sedia gunakan skrg blm cukup setahun dan mcmana kira2 denda tersebut?TQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

512kbls/RM90bulan bleh upgrade ke [email protected]/bulan

proses boleh dbuat d TM Point berhampiran

atau hubungi reseller/agen yg terdekat

(cm pharez ke, sapa2 je la)

rasanya ni bkn masalah agen..ni mslh kontraktor

aku dah check dan kompom masalah agen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku dah check dan kompom masalah agen...

kena reveal sket apa nama kampeni agent yg buat hal tu...

agent2 yg mcm ni lah yg tambah membusukkan nama TM tuh..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Fuh! dtg jg kontraktor saya besok tu wat kable.arap2 line ok n streamyx pn ok besok.arap2 xmslh sal line ke ato pa2..

saya nak tau sedikit sni..kalo la saya da dpt psg tu telefon d ruma(dpt no tel br),mcmna plak nak setel tu modem n aktifkan tu streamyx??cthnya :

(saya nak aktifkan streamyx saya dgn tgn saya sndri n xmo minta tlg dr tm wat tu modem sbb drg minta charge rm88..adui mhl eh! format pc rm30 je..)

cara2nya :

1.saya ada modem baru-Aztech ADSL2+ dan dlm kotak tu ada cd installer,guide book,splitter,cable lan, n byk lg..

2.jika saya ada telefon ruma da, saya ambil cable telefon tu msk ke modem saya n then dr modem tarik kable lan tu p pc..bila da pasang suma kable tu(dr splitter ke modem guna kable telefon,dr modem ke pc guna kable lan)...so install tu cd modem n ikut setting dlm guide book yg d sedia dlm kotak tu.

3.selepas install tu cd d pc,modem itu bernyala hijau(stabil n connecting)..jika ia bernyala ijau,saya kena telefon tu tm-call 100 dan mintak aktif kan account saya(streamyx saya)

4.selepas da aktifkan tu streamyx bermulalah bil streamyx tu berjalan/kira dan saya da dpt suf internet dgn laju..

5.selesai..tp bagaimana nak tahu yg saya ne tgh guna 1mbps(mana tau drg kasi 512kbps plak sdgkan saya apply 1mb)?

Adaka cara2 nak psg mdm n aktifkan streamyx tu betul?jika salah silalah brtahu saya langkah2 yg betul k?saya nak berhati2 semasa memasang bende ne..drpada nak byr org tu lebi baik saya belajar sndiri sebab bila saya da format pc nnti senang la saya install modem sya tu sndri n xpaya pggil tu org tlg wat.

SAYA INGIN MINTA AJAR DR KORANG SUMA KERANA PUTERA DOT COM NE MCM KWN SAYA JUGA..JIKA KITA ADA MASALAH KITA BOLEH TOLONG MENOLONG..BETUL?? :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku dah check dan kompom masalah agen...

hah..

slh agen sket je

dia x bri pnrangan yg jlas kt Symbonakz ttg tempoh proses permohonn fixed line ni

anyway problem da setel

kena reveal sket apa nama kampeni agent yg buat hal tu...

agent2 yg mcm ni lah yg tambah membusukkan nama TM tuh..

nk kna tnya Symbonakz la agent mana n apa alamat dia

tpulang la kt dia nk war2kn atau x..

bg aku perkara da setel n mslh pn bkn besa sgt

so xyah la nk tuding2 jari konon agen 2 slh agen ni btul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hah..

slh agen sket je

dia x bri pnrangan yg jlas kt Symbonakz ttg tempoh proses permohonn fixed line ni

anyway problem da setel

nk kna tnya Symbonakz la agent mana n apa alamat dia

tpulang la kt dia nk war2kn atau x..

bg aku perkara da setel n mslh pn bkn besa sgt

so xyah la nk tuding2 jari konon agen 2 slh agen ni btul

Ni aku tak setuju...as professional, kami bawak nama TM...so dah jadi tanggungjawap untuk protect nama TM dari diperbusukkan oleh agent2 mcm ni...sales kami dpt dari pelanggan sbb pelanggan percaya produk TM...kalau dah asyik diperbusukkan, dan org tak percaya pada jenama TM lagi, mcm mana kami nak cari makan?

Nesloais...kadang2 tak adil gak kat kampeni kalau nak reveal nama kampeni, sebab yang buat ta*k tu agent dia...hehehe...Nak reveal nama agent pun aku rasa tak ramai kat sini org sabah yg mungkin akan terkena...ahaks...so aku rasa cadangan terbaik ialah jadi satu pengajaran pada sesapa yang nak register streamyx utk pilih agent wisely...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ni aku tak setuju...as professional, kami bawak nama TM...so dah jadi tanggungjawap untuk protect nama TM dari diperbusukkan oleh agent2 mcm ni...sales kami dpt dari pelanggan sbb pelanggan percaya produk TM...kalau dah asyik diperbusukkan, dan org tak percaya pada jenama TM lagi, mcm mana kami nak cari makan?

Nesloais...kadang2 tak adil gak kat kampeni kalau nak reveal nama kampeni, sebab yang buat ta*k tu agent dia...hehehe...Nak reveal nama agent pun aku rasa tak ramai kat sini org sabah yg mungkin akan terkena...ahaks...so aku rasa cadangan terbaik ialah jadi satu pengajaran pada sesapa yang nak register streamyx utk pilih agent wisely...

cmne nak protect nama TM dr dbusukkn oleh agen TM yg kurang beretika ni? ada cdgn?

ok...aku sarankan pd Symbonakz

publishkn nama agent 2 n kompeni dia skali

spy lps ni org bhati2 nk pilih agen/reseller

anyway aku hrp pharez pn dpt detailkn info dia

agen/reseller kompeni mana..klau jujur la

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cadangan dah pun aku kasi kat atas...

nak reveal tu aku rasa terpulang pada tuan punya diri la... dia puas hati ke tak, dia sendiri yang tau... kalau aku reveal kang dah ada pihak kata aku nak tutup periuk nasik org plak, dah aku sendiri pun agent...paham2 la kan...lagi pun nama kampeni aku tau la...agent mana. org yg register aje tau...but then again, as per my opinion tak adil utk kampeni tu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

as,kum...nie ak sekadar nk brkongsi pendapat jer...

stakat nie ak gne streamyx combo x de ape problem lak...

download pn cantek je...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aslmkm

nak tanya

kalau streamyx lama dah kena potong.

nak pasang konbo boleh tak?

berapa hari leh pasang?

berapa kena bayar?

contohnya

aku duduk rumah sewa.

pastu org lama duk rumah sewa tu tak bayar streamyx sampai kena potong

pastu aku sebagai penyewa baru nak masuk streamyx combo.

macam mana tu?ke rumah tu dah kena blacklist?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aslmkm

nak tanya

kalau streamyx lama dah kena potong.

nak pasang konbo boleh tak?

berapa hari leh pasang?

berapa kena bayar?

contohnya

aku duduk rumah sewa.

pastu org lama duk rumah sewa tu tak bayar streamyx sampai kena potong

pastu aku sebagai penyewa baru nak masuk streamyx combo.

macam mana tu?ke rumah tu dah kena blacklist?

kalau ada agreement tenancy yg menunjukkan ko sewa lepas org tu, no problem la...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

alamak bro

macam mana kalau takde agreement?problem ni.

aku sewa rumah takde agreement pun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

klu line 2 bermasalah, mknanya tuanpunya sblum ni ada utang

penyewa seterusnya pn xleh dpt streamyx 2 slagi org sblum 2 x setelkn utang dia..

lbih malang lg, bkn stakat line 2 je problem..

klu nk apply line baru utk rumah 2 pn xkn dpt slagi utang atas nama umah 2 x setel..walaupun nama org lain

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now