• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Promosi : Pakej Streamyx Combo

474 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Berita Baik Kepada Pengguna / Bakal Pengguna TM Streamyx !!!

Promosi Terkini...TIADA lagi sewa talian tetap...

Combo 384kbps @ RM60

Combo 512kbps @ RM90

Combo 1Mbps @ RM110

Combo 2Mbps @ RM140

Combo 4Mbps @ RM160

Unlimited with modem...

Modem warranty selagi anda menggunakan Streamyx !!!

Unlimited Local/National call ke mana-mana talian tetap TM dengan tambahan RM28... kalau tak tambah RM28 ni bleh call in/out mcm biasa, no problem...

untuk masa yang terhad cuma tambah RM50 (sekali sahaja) untuk mendapatkan WIRELESS ROUTER AZTECH (pakej 1Mbps ke atas)...

013-3942949

Streamyx Combo Goes Mobile...

Tambah RM10 sebulan kepada mana2 pakej Combo diatas dan dapat 1 akaun unlimited Hotspot dan 1 Wireless Modem PERCUMA !!!

Untuk masa terhad juga FREE INSTALLATION bernilai RM120...

CALL SEGERA !!! 013-3942949

Edited by pharez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez klu aku nk apply mcm ne?

aku nk combo 1mbps tu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez klu aku nk apply mcm ne?

aku nk combo 1mbps tu..

nak apply sms jek si pahrez tuh!! cepat, pantas dan terjamin!! hehehe pharez nak skit komisyen!! huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Berita Baik Kepada Pengguna / Bakal Pengguna TM Streamyx !!!

Promosi Terkini...TIADA lagi sewa talian tetap...

Combo 384kbps @ RM60

Combo 512kbps @ RM90

Combo 1Mbps @ RM110

Combo 2Mbps @ RM140

Combo 4Mbps @ RM160

Unlimited with modem...

aku rasa mahal jugak nih!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak apply sms jek si pahrez tuh!! cepat, pantas dan terjamin!! hehehe pharez nak skit komisyen!! huhu

hahaha...orait cun, nanti aku blanja kopi...hahahaha

aku rasa mahal jugak nih!

kakakaka...nak murah mcm mana lagi ni? RM10 sebulan? kah kah kah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hahaha...orait cun, nanti aku blanja kopi...hahahaha

aku rasa mahal jugak nih!

kakakaka...nak murah mcm mana lagi ni? RM10 sebulan? kah kah kah...

yer la celcom punya promo unlimited rm68, kira sama taraf ngan yg tm punya 4Mb, cuma beza, modem kena beli! 700 rial tunai!!!! langsung tak leh blanja teh!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kah kah kah...apa la hang dok merepek ni...sama taraf tang mana tu chek?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

macam mana dia function tu, terangkan sikit.

pastu takde kos tersembunyi ker?

bulan pertama berapa kena?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalu duk terengganu bley apply x?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Check kat sini Streamyx Combo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalu duk terengganu bley apply x?

itu ari diorang dok lawan promo kat kemaman modem leh dapat rm700, kat KT rm799. aku nak tunggu, lain kali punya promo, gerenti turun harga modem lagi... pasal ini pekej bukan 1mbps beb! lebih lagi....itu yang buat aku geram!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

macam mana dia function tu, terangkan sikit.

pastu takde kos tersembunyi ker?

bulan pertama berapa kena?

kalau produk TM mmg tak pernah lagi ada kos tersembunyi...kalau sykt lain tu dah biasa dah...hehe...

function apa u nak tau?

Masa psg phone tu bayar 30-50....dlm first bill ada RM75 deposit utk tel line, RM10 stamp, RM75 activation streamyx dan RM88 installation (optional)...

bulanan ikut pakej...fix....kalau tambah rm28 tu ada 5% gamen tax...

kalu duk terengganu bley apply x?

bleh apply...takde masalah...

itu ari diorang dok lawan promo kat kemaman modem leh dapat rm700, kat KT rm799. aku nak tunggu, lain kali punya promo, gerenti turun harga modem lagi... pasal ini pekej bukan 1mbps beb! lebih lagi....itu yang buat aku geram!!!

to be specific...pakej RM68 celcom broadband ialah 384kbps...memang lebih lagi...lebih KURANG lagi...hehehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku skang ni pelanggan streamyx....aku punye pakej skang ni yg 1Mbps punye...bulan2 bayar RM99...aku ingat nak amik streamyx combo yg 2mbps la....siap ngan voice plan yg rm28 dan rm3 utk anti virus tu....en.pharez bley tolong saya tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh...no problem...

kasi detail...nama penuh, ic no, username, no h/p...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh...no problem...

kasi detail...nama penuh, ic no, username, no h/p...

kat mane aku nak kasi aku punye detail?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pm aje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

total bape yg aku kena bayar nnti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bulanan seperti pakej kat atas...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

FAQ pasal ni kat sini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalu duk terengganu bley apply x?

Entah, terengganu leh apply tak...? Aku sekarang ada kat Kuala Terengganu nih...

Aku bukan nak beli, saje nak tanya coz aku dah beli promosi yang sebelum ni RM45 sebulan tu... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Entah, terengganu leh apply tak...? Aku sekarang ada kat Kuala Terengganu nih...

Aku bukan nak beli, saje nak tanya coz aku dah beli promosi yang sebelum ni RM45 sebulan tu... :lol:

hehehe..lawak tu lawak gak...tapi tanya soalan sama byk kali apekejadahnya pulak?hehehe...tu aku dah jawap kat atas...mana2 pun boleh...no problem...cuma 2m ngan 4m kat KV ngan penang aje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

encik pharez..

berdirinya saya disini nak bertanya sesuatu..

adakah lebih untung guna streamyx combo ni?? mengikut kiraan aku :

amik pakej 1mbps sebagai contoh:

streamyx combo 1mbps with modem = RM110

streamyx basics 1mbps with modem = RM99 + RM27(sewa line fon) total RM126

daripada kiraan diatas dapatlah dirumuskan

1. streamyx basics rm 126, kita dapat internet 1mbps+telefon(call in/call out)

2. streamyx combo rm 110, kita dapat streamyx 1mbps sahaja

maka;

streamyx combo 1mbps with modem = RM110 + RM28(sewa line fon) total RM138

streamyx basics 1mbps with modem = RM99 + RM27(sewa line fon) total RM126

daripada kiraan diatas dapatlah dirumuskan

1.jika nak guna streamyx combo+line fon adalah lagi mahal dari streamyx basics

adakah pakej combo ni praktikal?

jadi, saya perlukan pandangan anda sebagai agen streamyx,

sekian terima kasih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

encik pharez..

berdirinya saya disini nak bertanya sesuatu..

adakah lebih untung guna streamyx combo ni?? mengikut kiraan aku :

amik pakej 1mbps sebagai contoh:

daripada kiraan diatas dapatlah dirumuskan

1. streamyx basics rm 126, kita dapat internet 1mbps+telefon(call in/call out)

2. streamyx combo rm 110, kita dapat streamyx 1mbps sahaja

maka;

daripada kiraan diatas dapatlah dirumuskan

1.jika nak guna streamyx combo+line fon adalah lagi mahal dari streamyx basics

adakah pakej combo ni praktikal?

jadi, saya perlukan pandangan anda sebagai agen streamyx,

sekian terima kasih.

Salam...

betul tu bukan nak tunggu sebulan RM10...tp kalau dikira cam jadi mahal balik...la ni aku guna streamyx basics 1MB yg promosi super duper dulu tu...skrg aku bayar RM66+RM26=RM92(dlm tempoh promosi)...RM77+RM26=RM103(habis tempoh promosi)...harap boleh betulkan kalau silap...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Berita Baik Kepada Pengguna / Bakal Pengguna TM Streamyx !!!

Promosi Terkini...TIADA lagi sewa talian tetap...

Combo 384kbps @ RM60

Combo 512kbps @ RM90

Combo 1Mbps @ RM110

Combo 2Mbps @ RM140

Combo 4Mbps @ RM160

Unlimited with modem...

Modem warranty selagi anda menggunakan Streamyx !!!

Unlimited Local/National call ke mana-mana talian tetap TM dengan tambahan RM28...

untuk masa yang terhad cuma tambah RM50 (sekali sahaja) untuk mendapatkan WIRELESS ROUTER AZTECH (pakej 1Mbps ke atas)...

013-3942949

UNlimited call nie bley call kat talian tetap pelanggan streamyx je ke? atau semua talian tetap

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sekarang download 4mbps kan berapa pula untuk upload?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now