• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Pasal C++. Konfius Sikit

28 posts in this topic

Posted · Report post

ops... sori.... aku nak tanye... member aku suruh includekan small.h

jadi aku

#include <small.h>

#pragma comment(linker,"/ENTRY:main")
#pragma comment(linker,"/MERGE:.rdata=.data")
#pragma comment(linker,"/MERGE:.text=.data")
#pragma comment(lib,"msvcrt.lib")
#if (_MSC_VER < 1300)  
	#pragma comment(linker,"/IGNORE:4078")
	#pragma comment(linker,"/OPT:NOWIN98")
#endif

#define WIN32_LEAN_AND_MEAN

dia kate buat dalam 'release'... persoalannye.. release tu ape a? mintak tolong sifu² sekalian.. die kate dapat buat msgbox 1024 bytes aka 1kb. aku try...

aku ayik buat debug.. tuka setting jadi release.. die ke debug balik.. kalo bleh camne nak default setting die release permanently... aku guna MVC++ 6.0

greets: Thanks DiA[rRlf] for Small.h sad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ada compile setting utk release and debug

kalau debug..executables dia besar sebab ada debug info dalam tu

cuba tengok http://www.linearz.com/my1st/index.html

'6. Pergi ke menu 'Build' -> 'Set Active Configuration'. Kemudian pilih 'Win32 release'.'

btw.. aku pakai libctiny.lib http://msdn.microsoft.com/msdnmag/issues/0...od/default.aspx

addition:

buat thread baru laa

Edited by zeph

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sorry sori zeph.. ooo camtu..... time kasih.. tima kasih.....

biggrin.gif dah setel... best a... eh jap.. kalo dah release(sementara aku download sofware programming dari ftp.fsksm.utm.my) kite comress boleh kan.... cam debug tak leh lansung(he he aku cume ade UPX 1.24)... mengikut logik programming.. smaller is better....

rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0