• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Streamyx Upgrade Lagi!

216 posts in this topic

Posted · Report post

sabar la rapla..rileks dulu...kira syukur ada streamyx tu berbanding dengan aku dan insan yg lain apply tak dpt2 lagi..atas alasan your home is too far from the xchange/No port available/Dll alasan lagi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aperleh, dah la tmnet bagi free upgrade.. masih nak bising. bagi la masa kat tmnet sampei tempoh yang diorang mintak tu. then kalo x dpaat jugak baru la bising. memang la aku tak nafikan Penang memang banyak sektor swasta dan awam. Kat negeri lain pun banyak gak. lagi pun, benda tu tak mempengaruhi kerja diorang, sebab proses upgrade nie hanya untuk home user jer, user business & corporate x dpaat upgrade nie... jadi, diorang tengok kepadatan home user, bukannya business user

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

haloo..

aku ader problem dgn line strymix ni..

apesal speed download sentiasa bertukar dari 1024 kbps kpd 325 kbps..

kalau speed tu bertukar jadik 325kbps terpaksa la off modem dan on semula.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

elok gaks bukak topik baru klu nak tanya,

okies~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lama dah topik di pengsan yer. hehhe... aku tengah gembira nie. aku baru jer download winamp 5.06. mula2 tu biasa la... speed dalam 30++ jer... tapi makin meningkat, naik sampai 60+. lagi pulak, aku tengah download kat irc ambik 30+. last2 download winamp aku naik sampai 80+. rupa2nya area aku dah upgrade. wokeh!! user dr kawasan petra Jaya, Kuching, proses upgrade telah pun dilakukan. sekarang aku dah dapat 1024/384

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

alangkah bagusnya dia punya "port seconhand" tu dia letak kat Tmn Sukma..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku kat bintulu pun dapat...yahooooooooo..baru aku puas hati..

kalau topik ni nak klos pun bleh.aku tak kisah lagi.. yahooooooo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

.............

Bangsat... TM net tanak pasang kat taman aku lagi... org lain enjoyed upgrade... aku dial-up lagi...

Alasan... Pending Service Availability.

HUH...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

meh crimson kita nyanyi sama-sama..ikut tune lagu broken yang dinyanyikan oleh amy lee feat seether tu..hasil ubahan aku sendiri..biggrin.gif

I wanted you to know

how elite you are

i wanna kick u high and punch your DSLAM,

I keep your registration; I know it will bring me pain.

I wanna kick you high

and punch your DSLAM,

Coz I hate you, not available in my place and

I don’t feel right when using dialup.

coz i hate you..you damn Tmnut

The worst still haunted me,And I still want you here

I wanna kick you high

and punch your DSLAM

There's so much to hate about and i'm hate when my bill got high

I wanna kick you high

and punch your DSLAM

Coz I hate you, not available in place And

I don’t feel right when using dialup

Coz I hate you, not availble in my place And

I don’t feel right when using dialup

Edited by iskandariah45

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Akumz kengkawan...

Nak tanya sket....cara sebenar nak check modem management macamana?? guna IP address 192.168.1.1 ke?? Tapi aku pi PC Fair.....promoter2 streamyx kat sana kata Penang dah diupgrade ke 1MB...tapi bila aku check Modem Management still 512Kbps......

Sakit otak ler dibuatnye......

ajar aku sket.....terima kasih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

engkau pakai modem apa.

aztech 305e - 10.0.0.2

zte831 -192.168.1.1

yang lain aku tak tau.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cari ler password dier.

ader kat dlm thread lepas2,

okies~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Akumz kengkawan...

Tapi aku pi PC Fair.....promoter2 streamyx kat sana kata Penang dah diupgrade ke 1MB...tapi bila aku check Modem Management still 512Kbps......

Sakit otak ler dibuatnye......

ajar aku sket.....terima kasih

ko jgn caya la cakap pormoter2 tu.diorang bukannye tau ape2 pun.diorang tu cume reseller jer.kedai telekom sendiri pun kekadang tak tau.yg tau hanye NOC jer.diorang yg buat kerje upgrade/downgrade nih

Edited by MrCo0L

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huhuhu...betul tu promoter mane tau apepe...yg buat keje upgrading tu adelah org dlm tmnet.....yg promoter tukang jual brg dan mempromosikan brg jea...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sembang power... wahhh ahh ahahahah lariiiiiiiiii

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

NOC tu ape ha

CNO tu aper plak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0