• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Streamyx

165 posts in this topic

Posted · Report post

berapakah biasanya bil bulanan bagi pengguna streamyx....tolonglah terangkan secara terperinci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

flatrate la....apa daa...... mad.gif

Chow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Betol tuh. Lupa plak ada satu yg x standrd biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ler... soklan camnie akan terjawab dgn melawati website tmnet streamyx laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku ade hehehe aku keje kat telekom hahahaha biggrin.gif any soalan wellcome smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku ade hehehe aku keje kat telekom hahahaha biggrin.gif any soalan wellcome smile.gif

ok.. aku tanya sket kt ko... brapa average utilization line tmnet ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku ade hehehe aku keje kat telekom hahahaha biggrin.gif any soalan wellcome smile.gif

Ko kerja bahagian mana? bahagian kantin atau bahagian hantar surat? ... heuhuehueh.. takdela. gurau... hehahahah..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ko kerja bahagian mana? bahagian kantin atau bahagian hantar surat? ... heuhuehueh.. takdela. gurau... hehahahah..

huhuhu... pandai tul ko tanye soalan tuh.. aku tak terpikir lak biggrin.gif bagus2..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hello kusanagi....

aku ade soalan cepumas utk ko.... asal tak technician streamyx tak sampai lagi kat umah aku....? dah seminggu lebih dah aku reg... brader tempat aku reg tu kata dlm mase seminggu je dia akn datang umah...

kang aku saman tmnet kang baru padan muke dia.... hehe gurau je

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ko call semula diorg. cuba tanya status application tu...

kat site tmnet pun bleh check kan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

i kusanagi..

aku skang pakai tmnet streamyx 348k (with modem), aku nak upgrade ke 512k. prob nyer ialah, aku nak pilih yang mana satu, 512 without modem ke with modem?

skang ni aku pakai 348k with modem, so kalau aku upgrade ke 512 without modem, modem yang aku ada dia ambik tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku baru register streamyx khamis lepas....aku tgk website dia skang aku punya permohonan tunggu installation jek...biasa berapa lama nak tunggu installation dia tuh?...tnakyu untuk sesiapa yang membantu... huh.gifhuh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mak datuk famousnye s3reamyx ye tak sangke lak aku . ok utk yg reg tak sampai lagi aku rase mungkin port takde kot so kau kene tunggu lama wooo

paling jkurang 2-3 bulan ...

2. yg nak u/g terserah anda hehehe pakej yg kau gune dulu pkj ape , with ke w/o modem kalau with kau d/g or u/grade ke w/o modem modem kene return lah beb tapi kalau yg with gune same modem ... biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok yogurt utk kau lak kau kat kawasan mane ... huh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku area kota bharu maa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aduz peninglah aku aku rase better kau feedback balik kat kedai telekom kat sane . sbb aku area selangor sry ... sad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku cadangkan ialah sapa sapa yang dah seminggu daftar tapi tak sampai sampai lagi tukang pasangnya, maka hendaklah ia menalipon kepada kedai telekom yang terdekat. ...........sebanya ialah : (mungkin ) kalau tidak diperingatkan, mereka akan lupa dan melambat lambatkan urusan tersebut. (diulang, mungkin).

hipotesis ini adalah berdasarkan pengalaman aku sendiri. aku dah apply online ( aku pakai timenet)....rasanya dekat 2 minggu aku tunggu tapi tadak tanda tanda kedatangan kontraktor.....aku malas nak telepon sebab saja jer nak jimatkan duit.

bila bil telepon sampai, aku pun pi bayar di kedai telekom......di samping itu aku tanya la tentang streamyx aku nih...........brader tu cakap, biasanya seminggu jer....lepas tu brader tu pun check lah apa apa yang patut..

sekonyong konyong, keesokan harinya datanglah seorang kontraktor untuk menginstalkan peralatan streamyx tersebut....kalau tak salah aku, pada hari tersebut,urusan install mengambil masa kurang daripada 30 minit.

kesimpulannya, mungkin perlu dibuat follow up selepas register.

mungkin....... laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

biasa ler, klu nak wat report (klu ada apa2 masalah ngan modem) pun berapa lama mau tunggu depa angkat tepon, nak tunggu depa dtg pun satu hal jugak,

tp bkn suma cam tu, so kena sabar skit ler klu terkena cam tu.

go tmnet (bkn tmnut)

okies

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku rase nak cakap tempat aku takde port, brader mas aku register tu kata, dah boleh masuk dah....

aku kat putrajaya... p16..

so kusanagi...leh tak tolong?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

betul kata ninjamerah tuh...

kekadang telekom mungkin terlupa atau melambatkan..hehehehe..

sebab nih berlaku kat diriku sendiri...aku nak dapat modem tuh kena tunggu 2 bulan lebey...lama giler last² datang telekom...telekom kasik no phone contractor tuh n aku call terus ari tuh dpt gak...

so...bile ko dah register tuh ko minta terus minta je no. contractor area ko...n bile dah dapat confirmation utk install ko call je contractor tuh terus...ari tuh gak dia datang..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok,maknanya kita bleh call kontraktor tu bila2 masa la ekk?...macam aku masa daftar tuh,dia siap kasi no sorang tuh,maybe kontraktor dia la kot....so,aku bleh call dia la skang untuk install streamyx nih?..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pada dasarnya, sapa daftar dulu maka dia dapat install dulu kan? tetapi sebenarnya tidaklah begitu. kontraktor akan tanya customer bila masanya yang customer nak dia datang. kalau korang nak sabtu ahad mungkin lambat sikit laa sebab ramai orang mintak sabtu ahad. kalau weekdays insya Allah mungkin boleh cepat . kata brader yang install modem tu, kat kulim biasanya orang nak install sabtu ahad. hari hari biasa nie satu dua orang jer. kebanyakannya mintak datang lepas waktu pejabat. yang mintak install pukul 10 malam pun ada. ikut kelapangan customer lah. nasib la kalau dapat kontraktor rajin.

aku mintak install pukul 1230 tghari.

rm50 bayar kat kontraktor.

baki 75 bayar dalam bil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tuler, dulu2 klu x salah aku x de kontraktor2 nih,

suma tmnet yg pasang...

skarang depa buat outsource kotz..sbb nak cepatkan masa pemasangan..

dan ada gak cd installer yg bleh amik sendri kat kedai telekom..

takleh explain lg..mungkin yg lbh tau bleh terangkan lagik

okies

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku dah call tmnet pagi tadi... dia kata nak call balik... punye la lama aku tunggu takde pape pun...

pastu aku check balik status permohonan aku kat tenet...

dia kata aku reg kat 512 (with modem)RM99

sedangakan aku reg kat promotion dia 512 (with modem)rm88

so camne ni.... kang dia state aku punye rm99 mampus lak nak bayar bulan2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0