• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Streamyx Oh Streamyx

331 posts in this topic

Posted · Report post

smekum..ehh,stendet ke kalau pakej 512 donlod rate dier x sampai 60 pon??pastu kalau nak upgrade ke 1mbps dier brape plak kene byr??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Telah Dihantar: Fri Apr 06, 2007 3:31 pm

TAWARAN TAMBAHAN MINGGU INI :

Untuk kemudahan mereka yang sering tiada dirumah untuk buat temujanji dengan installer dan mereka yang ingin menjimatkan kos pemasangan RM88...

PENGAJARAN LANGKAH2 PEMASANGAN UNTUK MODEM STANDARD OVER THE PHONE PERCUMA!!!

call la sampai berapa kali pun...sampai modem anda berjaya diinstall oleh anda sendiri...

smekum..ehh,stendet ke kalau pakej 512 donlod rate dier x sampai 60 pon??pastu kalau nak upgrade ke 1mbps dier brape plak kene byr??

60 kbps ke 60kBps?kalau 60 kbps, u r in trouble...kalau 60kBps, nothing to worry about...hehehe...tak perlu byr apa2...cuma byr tambahan bulanan...

Edited by pharez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh je...

Saudara Pharez......... pada 04april baru ni kite ada upgrade dari 512/rm44 + MODEM RM5 ke 512/rm77. tak tau lak ada promo. Nak tanya permohonan kite ni boleh tukar ke 1MB/RM77 ke tidak. Boleh saudara ejas tak. Kite dah cek tp nampak ada tulis dalam proses laaaa. TQ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

matjek...u buat uprade kat mana?i nasihatkan u visit tmpoint utk update...i boleh adjust utk permohonan yg i proses je...hehehe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

matjek...u buat uprade kat mana?i nasihatkan u visit tmpoint utk update...i boleh adjust utk permohonan yg i proses je...hehehe...

Oh gitu... Kite buat kat kuantan. apa2 pun tima kasih lah respond saudara tu. cuma nak tanya kalau up grade tu amik masa brapa lama. Check kat Upgrade of Service Details status dia dalam proses. Boleh dapat cepat tak..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

biasa 2-3 hari je...boleh refer dgn tmpoint atau ajen u...mintak dia check status...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

okey bos, thanks

Edited by matjek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Baru belajar: Em aku siap kena tipu lagi dengan ejen streamyx,akaun aktif x sampai sebulan lepas..aku nak streamyx 1Mbs yang dijanjikan 1mbs Dgn pakage RM77 (katanya promosi). ok la diaorang kata RM77..bila dah siap install semua2.try speedometer dgn status akaun cuma 512kbs..hampeh betul la.baru aku sedar promosi tu dah tamat..tp x sampai sebulan ni la ada lg promosi rm77 untuk 1mbs..em menyesal pun ada. :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Baru belajar: Em aku siap kena tipu lagi dengan ejen streamyx,akaun aktif x sampai sebulan lepas..aku nak streamyx 1Mbs yang dijanjikan 1mbs Dgn pakage RM77 (katanya promosi). ok la diaorang kata RM77..bila dah siap install semua2.try speedometer dgn status akaun cuma 512kbs..hampeh betul la.baru aku sedar promosi tu dah tamat..tp x sampai sebulan ni la ada lg promosi rm77 untuk 1mbs..em menyesal pun ada. :unsure:

tak buat aduan ker???

apasal?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku dah buat aduan pada tmnet..memang rm77 xda promosi masa tu untuk 1mbs.x leh nak buat apa la macam tu.X pandai la nak lawan ke apa.Terima jelah.tp rasa rugi jgk..x sampai sebulan ada promosi..alang2 tmnet nie bagi jelah RM 77 ni 1mbs kan senang.Agak2 boleh ke tukar yang pakage baru nie.Bill pun x dpt lagi ni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

visit tmpoint dan nego untuk tukar...buat sekali complaint bertulis terhadap agen yg tak bertanggungjawab tu...lebih baik kalau ada nama ngan contact no...tapi melalui id ko pun diorang leh detect dia agen dari mana...o berhati2..jgn register ngan sebarang 'agen'...mostly go for money je...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tapi lagi bagus gi kedai yang aku daftar tu dulukan.mana tau diorang boleh tolong senttlekan dgn tmnet..nak nasihat sikit.supaya orang lain tak terkena.lagi satu tak mau gaduh2.lg pun sama2 melayu kan.x mau condemn kan perniagaan orang melayu.. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

streamyx dgn hsdpa mana lagi power?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

HSDPA (Highspeed Downlink Packet Acces) kat malaysia masih belum cukup berkembang lagi.kalau ada Pun kt Lembah kelang,Kuantan,Penang dan Johor Baru..Kalau kat lembah kelang masih ada tempat2 yang masih belum dapat capaian HSDPA..Aku ingat Speed Download boleh capai 1.8Mbps jugak la..Tp lebih sesuai untuk Lap top,PDA dan H.Phone Sbab Lebih flexibel..Tp aku rasa buat masa sekarang Streamyx Lagi bagus. walaupun aku pakai pakage 512kbps takdapun masalah Blink2. Tp terlalu awal untuk kita tahu mana lagi baik..teknologi dan perebutan Speed Akan sentiasa berkembang. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

matjek...u buat uprade kat mana?i nasihatkan u visit tmpoint utk update...i boleh adjust utk permohonan yg i proses je...hehehe...

pharez,

aku nak tanya sikit pasal streamyx nie.Aku mmg dah pakai line streamyx nie,dah lama jugak.Service bagus dan aku memang berpuas hati.Walaupun aku selalu traveling dan ada guna Celcom 3G card,aku masih prefer streamyx utk buat kerja.Masalahnya,aku skng nak pindah rumah dan kaw rumah baru nie mcm x nampak sgt tiang telepon.Aku interbiu jugak jejiran kat situ kot2 mereka ada pakai fixed line,tapi takder pulak.Masing2 guna h/p.

Aku nak kena check dgn TM kaw rumah baru aku tue ada streamyx ke tak,jauh juga dari ibu sawat TM,dalam 10km lebih.Ko boleh checkkan tak pasal kat Johor Cuti Umum hari nie.Tak dapat aku ke TM.Kalau boleh ko checkkan.Kalau ada aku nk confirm dgn bakal tuan rumah,kalau takder harus aku carik rumah lain jer.

LOKASI:Bandar Putra Indah,Tongkang Pechah,JOHOR.

3G tak support kat sini,GPRS speed tak cukup laju.Lagi satu,kalau tempat tue boleh reg line tepon,boleh tak aku bawak modem lama aku dan pakai akaun yg sedia ada nie? atau nak kena register baru.Aku tak kisah pasal package,yg penting STREAMYX tue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cuba ko tgk belakang umah...biasanya tiang tepon ni belakang umah...bandar putra indah tu yg kat mana ek?nanti aku cuba check ngan member aku...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cuba ko tgk belakang umah...biasanya tiang tepon ni belakang umah...bandar putra indah tu yg kat mana ek?nanti aku cuba check ngan member aku...

Nanti aku tengok ada tak tiag belakang rumah.Bandar Putra Indah,Tongkanag Pechah,Batu Pahat,JOHOR.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok...bandar putra indah tu yg mana satu? yg byk rumah baru siap tapi org tak duduk tu ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok...bandar putra indah tu yg mana satu? yg byk rumah baru siap tapi org tak duduk tu ke?

Haah,betul,mana ko tahu?ko org B.P ker?Ko dah checkkan ker belum?Aku dah nak pindah dalam awal bulan 5 nie.

tq.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Tapi ader satu mende yg aku x paham...aku subscribe RM 99 (1 MBps) tapi biler check tengokĀ² 512 KBps...aper ceriter nih? TMNet nak tipu pelanggan ker?

~dari seorang pelanggan TMNet yg x pueh hati~

Edited by ®de' chatelier®

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

check kat mana tu?bleh detail sikit?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

It is a pity, a country with plentiful of natural resources,have a MSC, but yet far behind her neighbor...korang xyah la nak pakat2 dok register stmix tu..kat thailand speed diorang dh mencecah 10Gb..kat singapork 25Gb..tak bising2 pon..rilex je.kita kt msia dok sibuk psal pakej 512 la..1gb la..memalukan.tu pon dok bangga..tuih!!bek takyah ada stimix kalo dok kna tinggal je!!Merdeka sudah.... bila nak maju? Majulah Malaysia Majulah Malaysia..

Edited by stellar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

every country has its own 'constraints'...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apo la dok kutuk2 stimix ni... kutuk2 mesia... kalo tak suke dok mesia... g dok kat thailand.. g dok kat singapore. takyah nak bace post2 kat putera ni. "plentiful of natural resources" ???? ape kait mengait dengan strimix.. negara mane yg perfect? hmm?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apo la dok kutuk2 stimix ni... kutuk2 mesia... kalo tak suke dok mesia... g dok kat thailand.. g dok kat singapore. takyah nak bace post2 kat putera ni. "plentiful of natural resources" ???? ape kait mengait dengan strimix.. negara mane yg perfect? hmm?

Walau mcm mana pun,Streamyx memang penting dalam hidup aku...tak dapat dinafikan.Semoga TM akan improve service diaorang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now