Jump to content
ijurq

Streamyx Oh Streamyx

Recommended Posts

dlm cass tak tutup...kena buat kaji siasat dulu...

dalam mips camner plak??

Share this post


Link to post
Share on other sites

x pahm r....ape yang same??just nak taw

ada laa..ni psal kerja 2 telekom nii..

yg tak tahu takper..

tak penting utk korang semua tahu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

emmm 2 r...angin 2 mmg r angin...aku pelik gak dulu time aku n kwn aku pasng streamyx kat cc ok jer..dlm mase 3 rie da boleh gune...nak kate jauh sgt dgn rumah aku dkt je cc 2..xsmpi 200 m...sakit gak etie kalu cm 2..

so ape progress streamyx ko sonic?dah contact agent?...ok jarak tu tak semestinya jarak fizikal/jarak jalan...dia bergantung pada jarak kabel...kalau kabel tu pusing jauh, nasib la...hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

so ape progress streamyx ko sonic?dah contact agent?...ok jarak tu tak semestinya jarak fizikal/jarak jalan...dia bergantung pada jarak kabel...kalau kabel tu pusing jauh, nasib la...hehehe

oooo...mane aku taw..aku da ckp kat egent 2...kalu xsilap smlm die da g report lg..so skg kene tggu lg r..emmm xtaw r berape lme lg..tp kan masalh nie boleh selesai ke x??letih r duk tggu jer...

Share this post


Link to post
Share on other sites

selesai kalau snr ko within recommended range...kalau tidak takleh dpt service le ko...push la sikit agent tu...

oooo..ok bro...tp cm ne nak taw snr aku within range or x??emmm 2 r..nanti aku ckp lg kat agent 2...

Share this post


Link to post
Share on other sites

oooo..ok bro...tp cm ne nak taw snr aku within range or x??emmm 2 r..nanti aku ckp lg kat agent 2...

pasal snr tu,tanya jer diorg,

ada alat nak ukur benda tuu..

nanti aku tunjuk.

klu nak tahu cara mudah,ko boleh tgk snr dalam modem tuu

streamyxtester.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

pasal snr tu,tanya jer diorg,

ada alat nak ukur benda tuu..

nanti aku tunjuk.

klu nak tahu cara mudah,ko boleh tgk snr dalam modem tuu

streamyxtester.jpg

ooo...ok.tp cm mane nak tgk dlm modem???sory aku br jer nak belajar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ooo...ok.tp cm mane nak tgk dlm modem???sory aku br jer nak belajar...

contoh

example222.jpg

ko masuk dlm modem managmnet,

pastu cari laa lebih kurang cam ni..

cara nak masuk??

ko taip kat address bar of browser internet tu.

taip gateway number of modem tu..

contoh 192.168.1.1

DSL600E0.jpg

DSL600E1.jpg

tapi, ko dah ader ke modem ni?? :huh:

Edited by scorps

Share this post


Link to post
Share on other sites

heheheheh..aku ada bising2 kat sorg kawan tmnet tu...terus diorg followup kes aku..dah ari2 plak telefon ty apa problem...yg rasa biul tu..adalah tepon time aku kat opis..walhal pc/streamyx kat umah....

baru jerk nk followup...dah bil plak kene tepon...waaaaaaaaaaa..kijam tul sedangkan aku baru jerk dpt bil (itupun yang warning sehari sebelum kene putun)...

malas ku nk byr...mogok laa ni kiranya :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Promosi terbaru !!! Semua permohonan yang diactivate 15-30 March 2007, saya akan bagi rebat tunai 110% dari nilai pakej...Juga terpakai pada agent...Sila sebutkan promosi MARCH...CEPAT!!! Fariz 013-3942949

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakej Baru dari saya... [email protected]

Langgan mana-mana pakej unlimited Streamyx dan lengkapkan rumah anda dengan internet jalur lebar tanpa wayar...

Cuma tambah RM299 untuk sebuah modem router wireless, pemasangan streamyx dan configuration wireless sepenuhnya...

ANDA JIMAT RM100 UNTUK MODEM DAN RM88 UNTUK PEMASANGAN STREAMYX, CUMA TAMBAH RM111 UNTUK MENDAPAT WIRELESS ROUTER DAN CONFIGURATION...CUKUP MURAH !!!

Anda cuma perlu sit back and relax...

Sesuai untuk rumah yang mempunyai banyak pc/laptop dan pengguna yang perlu surf internet dimana2 lokasi sekitar rumah...

Terhad di Lembah Klang sahaja, untuk kawasan luar sila kemukakan interest anda, saya cuba carikan installer...

Edited by pharez

Share this post


Link to post
Share on other sites

kes aku plak lain..

last year(april) apply streamyx masa PC FAIR d daerah aku,

isi borang je,agent tu kata nnt diorang call balik...

sbulan blalu dptla 1st bill dr streamyx..

tp streamyx xpsg lagik nie...try call agent dia kata akan settle kan...

pastu xda gak....sampaila bulan ketiga bil masuk,cuba call agent lagik..

tu pon pyh nya kepalang mau urus...call ini pastu call itu passtu call sini call situ,

ada la dlm smgu mcm tu baru la dtg org yg psg moderm dgn caj rm80 xsilap..

tp streamyx xble guna da,account da kena potong kut lebih rm200..

sampaila skg bil cecah rm 7++,acc xpena guna gik..event passwd pon xtau da...

kekek ada cdgn/komen yg ble mbantu?skg ni pinjam acc kwn je la memandangkan dia jrg guna.. (bole ke mcm ni?) ;)

Edited by strange

Share this post


Link to post
Share on other sites

kes aku plak lain..

last year(april) apply streamyx masa PC FAIR d daerah aku,

isi borang je,agent tu kata nnt diorang call balik...

sbulan blalu dptla 1st bill dr streamyx..

tp streamyx xpsg lagik nie...try call agent dia kata akan settle kan...

pastu xda gak....sampaila bulan ketiga bil masuk,cuba call agent lagik..

tu pon pyh nya kepalang mau urus...call ini pastu call itu passtu call sini call situ,

ada la dlm smgu mcm tu baru la dtg org yg psg moderm dgn caj rm80 xsilap..

tp streamyx xble guna da,account da kena potong kut lebih rm200..

sampaila skg bil cecah rm 7++,acc xpena guna gik..event passwd pon xtau da...

kekek ada cdgn/komen yg ble mbantu?skg ni pinjam acc kwn je la memandangkan dia jrg guna.. (bole ke mcm ni?) ;)

cadangan aku agen ko tu kena bertanggungjawab atas perkara ni..

sbb tu la kena urus bebetul bila main dgn ajen nii

klu ko pinjam takpe takde masalah klu dia tahu dan izinkan,

tapi sebaiknya ko cuba setelmasalah ko tuu..

sbb ko mmg kena bayar bil tu.

Edited by scorps

Share this post


Link to post
Share on other sites

strange...ko call bhgian credit 1300881515...diorang leh detect penggunaan login name/password ko...kalau tak pernah login seperti ko cakap, mmg takde masalah nak adjust...nak 0 kan terus pun boleh...tapi kalau dah pernah login pakai id tu kat tpt lain masalah sket la...

Share this post


Link to post
Share on other sites

SNEAK PREVIEW : PROMOSI TERHEBAT SUDAH KEMBALI...RM77/bulan UNTUK UNLIMITED 1Mbps !!!!!

DAFTAR SEKARANG !!! 10 PERMOHONAN PERTAMA AKAN MENDAPAT MODEM PERCUMA !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

cadangan aku agen ko tu kena bertanggungjawab atas perkara ni..

sbb tu la kena urus bebetul bila main dgn ajen nii

klu ko pinjam takpe takde masalah klu dia tahu dan izinkan,

tapi sebaiknya ko cuba setelmasalah ko tuu..

sbb ko mmg kena bayar bil tu.

tenkiu ats cdgn ,

pyhnya bukan kepalang tuk bkomunikasi dgn agent tue,(org TM jugakla)

asyik x jwb call,masa kontrektor yg dtg g ruma tu pon siap maki hamun agent tue,

dia kata mmg ramai yg tkena dgn agent nie..main lepas tgn je....

cdg nak byr skit² ah.. takut nnt naik mahkamah lak -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites

akum pharez...aku nak pasang stimik.....tapi ada beberap soalan yang aku nak tanya dulu...

lokasi aku di putrajaya atau lebih tepat lagi presint 11.....

soalan 1.

Boleh tak kalau aku pasang telefon rumah yang menggunakan prepaid untuk connet stimik?tak nak pakai bil sebab aku memang tak akan guna telefon untuk telefon...nak pasang semata2 untuk stimik.

soalan 2.

Dengar kata stimik tak boleh p2p sekarang ni.disebabkan aku ni suka download, kalau tak bleh donlod, tak jadi nak pasang la.

Kalau semua jawapan diatas boleh, bleh pm aku skarang ataupun email aku kat [email protected] ni gak nak pasang stimik....tapi nak pakej 512 aja....without modem...modem nak beli sendiri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...