• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Penting: Pemilihan Moderator

84 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Sila post kan nama yang korang semua rasa sesuai untuk jadi Moderator kat Kelab Intel ni... sementara ni ku belum boleh buat poll lagi, kerana perlu tahu terlebih dahulu siapa yang korang rasa sesuai untuk jadikan Moderator kat Kelab Intel kita ni...

Kerjasama dari korang semua amat ku hargai untuk mengerakkan kelab ni... biggrin.gif

Senarai nama calonkan yang bakal untuk dimasukkan ke dalam poll (akan diwujudkan selepas tamat pemilihan pencalonan)

- smile4me

- electroboy

- amd_scooterist - (Moderator Jr.)

- civ3 - (Moderator)

- gengstapo2

- pinguspy - Cadangan telah digugurkan

- Mentary

Statement dari Admin

Moderator adalah tanggungjawab, bukan kuasa

Jawatan moderator adalah satu tanggungjawab dan bukannya kuasa. Apabila anda dilantik menjadi moderator, maka anda bersetuju untuk memikul sebahagian daripada tanggungjawab menguruskan forum mengikut tugas-tugas dan tanggungjawab yang dipersetujui bersama.

Sebagai moderator, anda diberi sedikit kelebihan berbanding ahli-ahli biasa. Kelebihan itu perlu diguna untuk melaksanakan tanggungjawab dan bukannya disalah guna.

Moderator tak semestinya sangat expert tentang sesuatu bidang.

Yang penting dia minat dengan topik berkenaan, boleh control perbincangan, boleh pantau aktiviti forum dan boleh tolong sikit-sikit solve problem orang.

PERHATIAN!!!

Senarai nama calon diatas TIDAK semestinya akan dimasukkan ke dalam poll, kerana ia perlu mendapat persetujuan terlebih dahulu daripada tuan empunya diri untuk dimasukkan ke dalam poll (akan diwujudkan selepas tamat pemilihan pencalonan)

p/s :- ku harap calon yang dicadangkan belum lagi memegang jawatan Moderator bagi megelakkan pertindihan kerja...

user posted image

Edited by Mentary

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

smile4me

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

encik senyumutksaya biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

smile4me.. cun!! biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

smile4me.......vote..vote... biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tak per...

kita tunggu lagi... untuk lain pencalonan...

lagi pun masih baru...

tak ada sapa2 nak lantik diri sendiri ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

electroboy atau amd_scooterist pun ok gakz...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Cun!!!

masih ramai yang belum tau pasal kewujudan kelab ni...

tak per... kita plan2 kayu... tapi jangan pelan sangat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pekata civ3 jadik mod.....power gak civ3 nie.... biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tapi dia dah ada jawatan Moderator...

takut serabut plak dia nanti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pekata civ3 jadik mod.....power gak civ3 nie.... biggrin.gif

kohkohkokhokhoh....nama aku naik lagi? biggrin.gif anyway, aku tak kisah pun sapa jadi mod, asalkan user tuh bertanggungjawab... smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ape kriteria dier..baper org..

alahh bg aku sesape pon x kisah..asal kan jgn sejuk dh club nih..

aku cadangkan en senyum,budak elektro n stapo..maner² lah.. wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ku cadangkan 2 orang Moderator untuk kelab ni...

apa pendapat korang?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yang mana korang rasa best, yang itu aku setuju....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

electroboy atau amd_scooterist pun ok gakz...

ehh.. aku plak.... aku masih newbies la... biggrin.gif

apa kata ko jadi moderator je utk yg ni mentary.. so far aku tgk OK je ko uruskan kelab yg baru ditubuhkan ni, semangat lagi tu... camni la baru sesuai jadi moderator kelab biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hahahaha....saper nak jadi mod tu kene la ader tanggungjawab dan menyumbang ilmu kat putera ni. Jgn nak jadi mod sebabkan gila kuasa. laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

haaa kan dah meriah kelab intel nih., hehehehe ada kemajuan. vote senyumutkku & dak elektro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ehh.. aku plak.... aku masih newbies la... biggrin.gif

apa kata ko jadi moderator je utk yg ni mentary.. so far aku tgk OK je ko uruskan kelab yg baru ditubuhkan ni, semangat lagi tu... camni la baru sesuai jadi moderator kelab biggrin.gif

yup...betol gak...bersemangat jer si mentary tu.....pekata kita pakat2 vote 4 mentary.... laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Korang jangan nak buat lawak pulak...

ku ni bukannya pandai sangat...

saja je ku tolong tubuhkan & menguruskan kelab ni buat sementara...

banyak lagi calon2 yang berbakat kat sini...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalo aku pakai AMD.. Pastu nak jadik moderator buleh ke?. hehehhe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Korang jangan nak buat lawak pulak...

ku ni bukannya pandai sangat...

saja je ku tolong tubuhkan & menguruskan kelab ni buat sementara...

banyak lagi calon2 yang berbakat kat sini...

la.. jgn cakap gitu.....nah aku quote pesanan bos en shanai....

Moderator tak semestinya sangat expert tentang sesuatu bidang.

Yang penting dia minat dengan topik berkenaan, boleh control perbincangan, boleh pantau aktiviti forum dan boleh tolong sikit-sikit solve problem orang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalo aku pakai AMD.. Pastu nak jadik moderator buleh ke?. hehehhe

macam terpesong jauh je ni... laugh.giflaugh.giflaugh.gif

la.. jgn cakap gitu.....nah aku quote pesanan bos en shanai...

Aduusss no komen...

tapi ku rasa ku belum layak memengang jawatan sebagai moderator... biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau aku cadangkan pinguspy.. rasa2 budak tu boleh tak? rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau aku cadangkan pinguspy.. rasa2 budak tu boleh tak? rolleyes.gif

wahahaha....dia mana reti bab² hardware nie...diakan suka benda² [coklat ubat batuk]² nie....kalau dia handle forum ni, sure lingkup laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau aku cadangkan pinguspy.. rasa2 budak tu boleh tak? rolleyes.gif

try arr tanya budak tu dia berminat ke x!!!! biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now