Jump to content
Sign in to follow this  
fuit2

Penipu Je Sapa Yg Cakap Belajar Forex Free...

Recommended Posts

assalamualaikum...sy nak becakap skit tentang yg bukak tread belajar forex free...sy cukup tak puas hati dengan manusia2 sedemikian... 1,mereka nie bukan nye betul sgt cuba korang pm dekat yahoo messenger, bukanya diaorg nak balas,penipu je lebih.. waktu kat tread ckp habis lembut la konon, try pm! langsung tak layan... konon nye sibuk @ busy, kalau sibuk @busy baik tak yah buat tread ajar forex free... baik buat tread bual kosong @sembang bohong.. mintak maaf la kalau bahasa sy ni kasar ye.. tp tu la hakikatnye.. di harap yg bukak tread belajar forex free ni jgn ckp tak serupa bikin... sy cukup benci... :angry:

lain kali biar ihklas kalau nk ajar...layan baik2 kalau sesiapa pm,nak2 plak yg tak tau langsung pasal forex... pikirla skit mesti ada yg pegi cyber kafe semata2 nk tanye pasal belajar forex free kat ym, tak ke kesian kalau org mcm ni tak dilayan, kalau kenaa batang hidung sendiri mcm mana? pikir la skit.. nk ajar biar ikhlas kerana allah lg banyak pahala yg allah akan bg dari pip forex tu... renung2kan lah wahai pembuka tread belajar forex free ni ye... :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

assalamualaikum...sy nak becakap skit tentang yg bukak tread belajar forex free...sy cukup tak puas hati dengan manusia2 sedemikian... 1,mereka nie bukan nye betul sgt cuba korang pm dekat yahoo messenger, bukanya diaorg nak balas,penipu je lebih.. waktu kat tread ckp habis lembut la konon, try pm! langsung tak layan... konon nye sibuk @ busy, kalau sibuk @busy baik tak yah buat tread ajar forex free... baik buat tread bual kosong @sembang bohong.. mintak maaf la kalau bahasa sy ni kasar ye.. tp tu la hakikatnye.. di harap yg bukak tread belajar forex free ni jgn ckp tak serupa bikin... sy cukup benci... :angry:

lain kali biar ihklas kalau nk ajar...layan baik2 kalau sesiapa pm,nak2 plak yg tak tau langsung pasal forex... pikirla skit mesti ada yg pegi cyber kafe semata2 nk tanye pasal belajar forex free kat ym, tak ke kesian kalau org mcm ni tak dilayan, kalau kenaa batang hidung sendiri mcm mana? pikir la skit.. nk ajar biar ikhlas kerana allah lg banyak pahala yg allah akan bg dari pip forex tu... renung2kan lah wahai pembuka tread belajar forex free ni ye... :huh:

Memang betul tu, diaorg sesaja buka tread tu pastu trus log out n takde amik tau balik pasal tread tu...

Bnyak kali saya kena cmtu.. :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Memang betul tu, diaorg sesaja buka tread tu pastu trus log out n takde amik tau balik pasal tread tu...

Bnyak kali saya kena cmtu.. :angry:

OoOo..puteri kena gak ke? kesian... kita senasib la..tu la pasal hati rasa panas je kat mangkuk2 yg bukak tread tu...geram tahap cipan rasanya... :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selain menunggu tok guru nak ajar... elok benarlah cuba2 selidik dan try baca banyak bahan bacaan kat internet dan kedai buku. Kalau semangat benar nak belajar... apa kata explore bab2 FOREX sendiri. Dari situlah nanti jadi bekal ilmu anda sebelum masuk dalam bidang nie dan pemahaman akan lebih mendalam. Jangan harap sangat tok2 guru FOREX nak ajar A-Z. Berusaha sendiri adalah lebih afdal.... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

assalamualaikum...sy nak becakap skit tentang yg bukak tread belajar forex free...sy cukup tak puas hati dengan manusia2 sedemikian... 1,mereka nie bukan nye betul sgt cuba korang pm dekat yahoo messenger, bukanya diaorg nak balas,penipu je lebih.. waktu kat tread ckp habis lembut la konon, try pm! langsung tak layan... konon nye sibuk @ busy, kalau sibuk @busy baik tak yah buat tread ajar forex free... baik buat tread bual kosong @sembang bohong.. mintak maaf la kalau bahasa sy ni kasar ye.. tp tu la hakikatnye.. di harap yg bukak tread belajar forex free ni jgn ckp tak serupa bikin... sy cukup benci... :angry:

lain kali biar ihklas kalau nk ajar...layan baik2 kalau sesiapa pm,nak2 plak yg tak tau langsung pasal forex... pikirla skit mesti ada yg pegi cyber kafe semata2 nk tanye pasal belajar forex free kat ym, tak ke kesian kalau org mcm ni tak dilayan, kalau kenaa batang hidung sendiri mcm mana? pikir la skit.. nk ajar biar ikhlas kerana allah lg banyak pahala yg allah akan bg dari pip forex tu... renung2kan lah wahai pembuka tread belajar forex free ni ye... :huh:

Yo Bro, sebenarnya kalau ko nak tau, takde siapa yang boleh ajor forex. kalau ko nak blajo untuk menggunakan platform ke, waktu2 foreign ke, candle stick ke, atau blajor pick hours tu ko boleh tau, tapi pergerakkan matawang (currency) tu tak siapa boleh tau (kecuali ALLAH) walaupun ada indicator, forecast (ramalan), support - resistence - pivot level, atau news, tu semua bukan penentu mutlak pergerakkan sesuatu matawang (currency).

Kedua, ko jangan merungut kalau orang offer nak ajor, tapi tak ajor sebab kekadang bukan semua orang bole layan dalam satu masa, ataupun diorang sendiri taknak ajor. Ko kena main virtual atau demo account sendiri, tengok pergerakkan currency, banyak diskas ngan orang2 senior, selalu baca forecast, news dan kena rajin untuk buat analisis sendiri (terutama untuk retracement fibonaci). Jangan jadi sifat orang melayu yang mahukan semuanya mudah (termasukla teman jugak), semuanya perlu usha sendiri. Kalau nak tanya tu boleh, tapi takleh nak merungut kalau kita tak di layan. Percayalah, kalau kita sendiri usha, kita akan alami sendiri dan kita akan tahu akan tip and trick dalam forex ni. Forex ni adalah luas, semuanya memerlukan pergorbanan dari segi mental, fizikal, perasaan dan kekadang duit kita sendiri boleh hangus.

Takda apa yang free dalam dunia ni. Kita pegi tandas pun kena 2posen, inikan forex yang menjadi lubuk duit, so kita kena bayar denga usaha dan pengorbanan kita sendiri.

"Trust me my friend" apabila ko alami sendiri kerugian, kesusahan, pergorbanan mental dan fizikal, satu hari nanti ko akan lihat yang mana dulunya ko rugi, ko akan untung, dulu ko tak tau ko akan tau, dulu ko takut kemudian ko akan berani untuk ke peringkat yang seterusnya. Skali lagi aku bagitau, blajor dari A dulu, jangan langkah2.Kalau tak tau, post ko punya pertanyaan tu kat forum ni, Insyaallah skit2 yang aku tau tu aku bagitau.

forex.jpg

P/s : Teman pernah rugi USD$900 ngan forex ni, SO, bebanyak besabor yob.

Share this post


Link to post
Share on other sites

salam,..

sory mencelah ckt,..

nasihat sy belajar sndri sebanyak mungkin dan cuba trade demo akaun selama ygn munkgin utk dptkan pengalaman,..

pengalaman adalah sifu dan guru paling kejam dan terbaik di dunia ni,.. harap korang dgr ckp aku ni,.. :D

cube bca tread "pakar forex" ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

btul tu org yang nak belajar kadang-kadang kena sabar, itu adalah ujian nak tengok kesungguhan kita btul2 nak belajar atau idak. nama pun free so kita tak leh nak marah diorang sbb kita kena tgk masa diorang. macam aku bru nak belajar gak tapi aku ada tanya kat thread pakar forex n alhamdulliah ada org jawab soalan tapi jawapanya tak cepat lar. yang lain aku donload ebook n try paham demo akaun. walau aku tengah belajar skang ni namun sepatah haram pun aku tak tau, tapi takpe aku kena banyak belajar dan sabar.

so paham2 sendari lar yea

Edited by five_z

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kalau aku, cara biasanya camni..aku chat la ngan kawan2 kat marketiva (kalau korang lain tak tau la).

Aku akan tanya camni,..korang dah buy pair? Apa yang korang buy..camner korang leh yakin pair ni leh peak lagi pip dier..

Tu contoh soklan aku bila aku blur...kalau sell pulak..tu senang jer..rasa dah cukup nak sell..jangan lengah hehehe

Kesimpulan, kalau tak tau signal yang mendatang ..terutamanya isu buy trade..baik banyak tanya sikit..biasaya kalau ramai yang syorkan cam buy pair ni pada masa ni..kita buat jer kalau ramai maka yakin kalau tak ramai maka tak yakin..

simple kan.. hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

sekarang ni dah semakin mudah nak belajar forex secara sendirian dan percuma sahaja. Banyak maklumat boleh dicari di internet dan broker seperti instaforex banyak menyediakan kemudahan percuma seperti demo akaun, nota pembelajaran, indikator, analisa dan macam2 lagi

Share this post


Link to post
Share on other sites

ada juga broker yang menawarkan kelas percuma online dan offline seperti instaforex. info lanjut boleh ke pejabat ib berdekatan atau www.instaforex.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

ada juga broker yang menawarkan kelas percuma online dan offline seperti instaforex. info lanjut boleh ke pejabat ib berdekatan atau www.instaforex.com

saya baru terbaca, baru2 ini awal bulan julai telah diadakan kelas forex percuma oleh instaforex di melaka. Untung mereka yg berhampiran dapat belajar secara percuma sahaja di dalam suasana yg selesa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...