Jump to content
Sign in to follow this  
mucilloz

Streamyx Slow..

Recommended Posts

Try la.. jumper benda alah tuh!

capat capat ko belasah!

nanti dia belasah kom ko lagi!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

banyak faktor, selain dari yg dah diberikan tuh, salah satunya lagi ialah kelajuan laptop kurang skit berbanding pc yg sama spec!!

pastu ko jangan plak letak spyware/software memacam dalam laptop tuh!! so lembab le jadinya!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

jarak cabel dari laptop atau pc pun faktornya juga....berkaitan software tu, install yang penting sahaja.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

ko pakai masa hujan kot.. gelombang tuh x dpt tembus awan, tuh yg slow...

maybe ko ader firewall yg buat slow ker.. cam pc lama aku (slow) max 20kbps coz dia tak mampu handle banyak2...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ko pakai masa hujan kot.. gelombang tuh x dpt tembus awan, tuh yg slow...

maybe ko ader firewall yg buat slow ker.. cam pc lama aku (slow) max 20kbps coz dia tak mampu handle banyak2...

amboi lawaknya. ada org tu cakap dia pakai wireless ke cable? memandai je ko anggap dia pakai wireless. atau ko rasa streamyx wireless ke tak wireless ke hape ke semua pakai gelombang?

aku rasa nak berguling je tgk jawapan ko ni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

akum..aku ni baru 2 hari pasang streamyx..pakai pakej 512k je..soalan aku,camne nak tau speed yg aku dpt ok ke tak?aku pnh dgar korang test guna speedometer,dll tp kat mana ye?aku try download firefox kat web mozilla tp speed xsmpai 10kb/s wl ak guna idm sad.gif ..hampeh,dkat 10 minit baru siap wl saiz 4mb je..aku download manga n file2 kecik yg lain pn cmtu,slow je download speed mad.gif

aku try guna torent download FMA the movie,leh gak maintain area 40kb/s..tp ni je la satu2nya kes yg dpt speed tinggi..camne ye?aku download manga kt irc pn camtu gak,dpt 3 - 4kb/s je..nape ye?sakit ati betul...pakai stimik tp dpt download rate cam dialup je...

p/s:aku guna laptop n rmh aku ni >5km dari kedai tmnet tu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

akum..aku ni baru 2 hari pasang streamyx..pakai pakej 512k je..soalan aku,camne nak tau speed yg aku dpt ok ke tak?aku pnh dgar korang test guna speedometer,dll tp kat mana ye?aku try download firefox kat web mozilla tp speed xsmpai 10kb/s wl ak guna idm sad.gif ..hampeh,dkat 10 minit baru siap wl saiz 4mb je..aku download manga n file2 kecik yg lain pn cmtu,slow je download speed mad.gif

aku try guna torent download FMA the movie,leh gak maintain area 40kb/s..tp ni je la satu2nya kes yg dpt speed tinggi..camne ye?aku download manga kt irc pn camtu gak,dpt 3 - 4kb/s je..nape ye?sakit ati betul...pakai stimik tp dpt download rate cam dialup je...

p/s:aku guna laptop n rmh aku ni >5km dari kedai tmnet tu..

kau pergi laman web tm net..lepastu pergi tekan streamyx..kalau nak tengok speedometer tu kena ada java..baru boleh tengok..

Share this post


Link to post
Share on other sites

klu ko test dari website tmnet mmg pc ko kena ada java. ko test kat http://bandtest.jaring.my klu ko nak tgk package yg ko dpt tu 512kbps atau 1024kbps ko kena tgk dkt modem management (aku assume ko pakai modem router). Jarak dari umh ko ke kedai tm tu tak mempengaruhi langsung. Ko kena tgk jarak dari mana derang buat jumpering no ko tu cth dkt exchange telekom/mdf/pizabox

Edited by Gigabyte

Share this post


Link to post
Share on other sites

iskk, aku pown dh merosot dah speed aku nie. apa pasai nie ? aku apply yg

1mbps. tp yg dpt 442.70kbps. perghh. ptt la dlm seminggu dua nie aku rasa slow

sangat. nk load friendster pown berejam. 1 lagik, adakah dia slow berkaitan dgn

festival ? maksod aku bila dtg musim perayaan ja dia slow ? macam maxis ari tuh

la. adehh sad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

iskk, aku pown dh merosot dah speed aku nie. apa pasai nie ? aku apply yg

1mbps. tp yg dpt 442.70kbps. perghh. ptt la dlm seminggu dua nie aku rasa slow

sangat. nk load friendster pown berejam. 1 lagik, adakah dia slow berkaitan dgn

festival ? maksod aku bila dtg musim perayaan ja dia slow ? macam maxis ari tuh

la. adehh  sad.gif

2 ke 3 minggu nie memang slow streamyx.. kat seluruh negara rasanya. lagi satu, musim cuti terutama cuti sekolah memang speed akan drop sebab banyak user masuk internet

tang pasang fireWall tue..aku sokong.

LAN akunyer 10mb, kalau enable FireWall langsung x leh connect.  mad.gif

speed LAN tak mempengaruhi speed streamyx.. lain la kalo speed broadband ko 100mbps, speed lan 10mbps, tu memang mendatangkan kesan kat speed tenet. so far, speed streamyx x sampai pun 10mbps so, kalo speed LAN 10mbps, streamyx ko x terjejas, melainkan ko share dengan banyak pc lain. pasal firewall, ko try tengok setting tu, kalo letak habis tinggi, block semua incoming/outgoing, memang la tak bleh masok internet jadinya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...