Jump to content

koreng

Members
  • Content Count

    109
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by koreng


  1. salam..

    saya nak carik org leh wat map baru dan weapon baru..

    sapa ada kemahiran dan masa lapang leh la contact saya..

    kita bincang..

    game nih developer da bungkus.. company yg beli pun da bungkus..

    saya sorang je ada menda nih (yg saya tahu)

    http://xdoa.dyndns.org

    harga kita bincang.. jgn pow lebih2 dah la..

  2. QUOTE(yusri @ Oct 24 2008, 07:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
    Mungkin gak kot.
    Satu server...ramai orang guna.
    Sendat la jawabnya.
    Tu pasal ada yang laju dan ada yang slow.

    TM pun satu, dah tahu camni...tak nak atasi ke?
    Dok diam jer.

    TM...bila la nak maju dry.gif


    saya lak ada 3 akaun.. apa yg saya paham.. ping time latency tu jer yg penting.. berapa mb x kisah
    pasan tak bila kita (1mb ada 2 manakala 4mb ada 1)

    ping 202.188.0.133 -t

    time=??? ms <-- nih yg penting.. respon time tu



    time tu yg penting.. utk main game la.. dan browse ngan cepat..

  3. best gak download nyer rates tu..... tp upload dia camtu jer ke? huhuhu... ko pakai pakej ni utk pe? personal tenet jer ker? hehehe

    pakai kat umah bang.. upload dia cam ada masaalah jer

    hehehe , tak kisah sangat upload tu , janji sedap [email protected] torrent cukup la

    700mb 25 minit.. lebih kurang

    perggh ak dah cukup bangge klau tenet ak cmtuh...setakat upload tuh x yah amik kire..jnji download laju...

    yela.. tapi tmnet janji camana.. 512 kpbs upload..

    speedtest tu test untuk surfing je.. tak jamin leh dload tinggi :P

    kalau pakai flashget.. dapat 500/kpbs rapidshare.. tapi bukan semua jet dapat.. yg last nya jet.. jadi slow pulak..

    BK baru kire tadi....

    Download: 4354 kilobits = 544.25 kilobytes (kelajuan mendownload)

    Upload: 417 kilobits = 52.125 kilobytes (kelajuan mengupload)

    Kalau salah tolong betolkan.... :P

    Mm.. 4mb gak ker?

    Ko guna SpeedTest ker?

    speedtest.net

    ping4mb.jpg

    ping reply.. time dia tu.. pasan tak?? 47ms

    masa pakai 1mb dulu 18-20 ms jer..

    tu yang wat slow tu.. kalau main game.. replying packet lambat..

    agaknya lah.. camana eh nak ejas.. atau ni keje org telekom


  4. Jap aarr.. nak tanye sket.. Mounting antara waterblock ngan processor tu ngam tak?.. maksud aku, lekat betul2 tak?.. takde gap antara processor ngan waterblock.. dan pakai thermalpaste ape?.. Better pakai thermalpaste yang branded punye cam Artic Silver dan sebagainye..

    thermal paste.. biasa.. nanti saya carik yg baik skit..

    Lagi satu, kamu buat leak testing tak lepas pasang sistem WC tu?.. rujuk laman web di bawah..

    http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=202394

    http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=54331

    Sentiasa rujuk forum XtremeSystem kalau nak tips bermain dengan watercooling.. :)

    tak wat pun..

    adess... manyak step aku skip... patut x menjadi.. laman web tu.. in english la..

    cermin mata bahasa ingeris saya patah lak.. so x berapa jelas lak tulisan dia (alasan... padahal.. x pandai)


  5. first aku nak tau looping ko mcm mana? reservoir -> pump -> radiator -> cpu block -> reservoir... ke cara lain... yang tadi tu setup masa dulu2 aku guna watercooling kit... klu xsilap aku laa dr gambar yang ko post kat intel gallery kot aku tgk ko punya tubing untuk each loop terlampau panjang... time aku dulu kalau bleh pendek semaksimum bleh tube yang digunakan... yang paling pendek maksima antara radiator ke cpu block...

    saya wat cam gambar dia kat kotak tulah..

    atas nasihat abg tu.. saya tengok... memang ada kesilapan..

    radiator ke cpu blok panjang

    jap lagi nak ejas kan.. hehehhe pastu saya wat lapuran balik.. camana hasilnya


  6. spec pc

    qx6700 core 2 extreme

    mobo asus p35 intel chipset

    800 watt odin power supply

    apacer 800mhz ddr2 2gb x 2

    gtx 280 xfx

    water cooling gigabyte 3d galaxy 2

    no overclocking

    Captured3-1.jpg

    idle time with maximum speed fan

    Captured-3.jpg

    100% load time 3 minute only

    Captured2-2.jpg

    Captured2-2.jpg

    persoalan nya.. berapa agaknya kepanasan yang water cooling gigabyte 3d galaxy 2 bole tanggung

    risau gila.. kang wat dia pecah dalam tu kang.. abis karen short.. adessssss....

    sapa lagi yg pakai menda nih.. pls reply..

    lagi satu.. kepala dia nih plastik ke apa..nampak macam plastik jer

    bWFpbmltYWdlcy9GQU4tR0gtV1BCUzEuanBn.jpg


  7. apa kata ko beli dari moderno...

    ko bayar pki m2u...

    dier hantar pakai post...

    ko plak dapat jimat duit minyak +masa~

    betul tu bang.. rasanya lepas nih.. camtu lah..

    moderno x nak bukak branch kat melaka ker..

    meh la aku jagakan.. x yah gaji.. komisyen basis je dah ok..

    sapa eh tokey dia.. nak kenal la..

    tokey dia layan putera ker.

×
×
  • Create New...