Jump to content

cyberfly

Members
  • Content Count

    873
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by cyberfly


  1. ke maksud ko nak tambah page tu maknanya nak tambah menu? macam home | about me | designs.... ? kalo kat blogger rasa cam x disediakan function tu. xtaw la kalo aku yg x jumpe. tp aku penah nampak org wat mcm tu cumanya setiap 1 menu tu blog lain2. and ko kena la adjust template tu sendiri. kalo wordpress senang sket la.

    --kalo betul la tu maksud ko..aku pon maen jawap je--

    disebabkan to tak pernah nampak,maka ko akan nampak bila masuk blog nih.

    tipsnya mcm aku post kat atas.

    MyCatsLifeJourney.1.gif

    PhpMysqlTechBlog.1.gif


  2. haha..betul tu...aku pakai balistix tracer dan aku nak tau jugak.. :lol:

    btw,

    aku rasa tak effect apa la..pasai sebelum ni aku guna kingston 667 (2x1GB) jugak, dan temp proc aku sama bila pakai ballistix ni..

    apa2 pun nak dengar komen king of ram nih..

    hoho.. :lol:

    temp idle or full load bro?

    ko oc byk tak proc ko?aku up volt aku smpai 1.45 untuk 3.4ghz.bwh tu tak lepas Prime. :ph34r:

    Pandangan peribadi aku yang noob ni..

    performance ram diperlukan adalah untuk OC proc dgn lebih mudah...pasal bila OC proc, secara langsung FSB akan naik..maka speed ram akan naik jugak..multiplier digunakan untuk mengoptimakan proc dgn ram

    dan aku yakin jugak, kalau guna value ram, tahap OC proc akan terbatas..

    ntah betul atau tidak..ini pandangan peribadi aku..hehehe..

    my 2 cent.. :ph34r:

    betul dah tu pandangan peribadi ko :)


  3. kesimpulan ayat ko ni, guna kingston 667 adalah kurang panasnya berbanding guna ballistix tracer kan?

    yang di boldkan tu suhu proc kan??

    jadi kalau ram panas , akan menyebabkan proc panas jugak? :wacko:

    alamak..baik ko cari dulu cara2 nak oc proc ni...dalam putera ni pun ada...

    Aah.Balisxtic Tracer mmg panas. :lol:

    70c tu suhu proc.

    aku rasa la ada efek jgk kat proc.sbb environment dlm casing makin panas.

    tu aku tanya betul ke tak?:P


  4. sblm ni

    aku pakai 8600

    tapi mcm x best gak...

    blm cuba 3650 nih...

    nak beli 3750 tapi x mampu eheh..

    ape kesitemewaan 3650 nih

    n beza mobo t77 ngan t780g biostar 780 x power ke?

    brand gecube ni ok x?

    or ada cadngn brand lain?...

    Kalau ko dah pakai 8600gt,xpayah la tukar2.lebih kurang je.lain la ko dari 8400gs nak upgrade.

    nasihat aku,simpan duit ko smpai rm350,angkat 8800gs/9600gso.

    Yg paling murah rm350 brand galaxy.

    Mmg beza bumi ngan langit la dari 8600gt tuh.

    ni aku ada buat comparison list berdasarkan budget

    http://jomphp.blogspot.com/2008/05/panduan...kad-part-2.html


  5. Hello nak mencelah sikit mcm mana nak delete 2 table secara serentak

    1. table transaksi_baucar (id[amik id dari transaksi_baucarxlo],no_baucar)

    2.table transaksi_baucarxlo (id,id_xlo,kod_syarikat,no_akaun,amaun)

    ni contoh coding aku delete dari satu table

    <?

    session_start();

    include 'dbase.inc.php';

    include 'config.inc.php';

    $userid = $_REQUEST["uid"];

    $queDel = "DELETE FROM transaksi_baucarxlo WHERE id = '$userid'";

    $resDel = mysql_db_query(_DBDB, $queDel);

    if($resDel == 1) {

    errTrap("Transaksi baucar telah dibuang");

    echo "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"0;URL=menu.php?t=3&opt=senaraibaucartanpalo\">";

    }

    ?>

    tambah je code delete satu lagi :)


  6. apsal xbeli je 98gtx trus

    baru 1200rgt..xda la load psu sgt power..

    apa pun ko punya duit..myibuk je aku ni..

    amacam power x gc 9600 gt 2 kpg ko tu?

    9600gt 2x VS 8800 gt.. sapa power?huhu

    semestinya 2 x 9600gt lagi power :P

    aku bukan buat SLI setup tapi pakai single je.satu lagi bagi kat adik aku.

    tgk mobo aku pn da tau :P

    Gigabyte P35-ds3 je :)

    Pegh bro 2 keping 9600gt.pas ni apalagi,bench la crysis dengan ptboats.Boleh jadi kamus kat member2 yg nak beli nanti.Kita pelbagaikan koleksi graphic card bench kat thread tu.baru meriah.

    Nasib baik ko sebut.dah lupa pasal thread tu.time for benchie.yeah :lol: :lol:

×
×
  • Create New...