Jump to content

cyberfly

Members
  • Content Count

    873
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by cyberfly


  1. ho ho crimson star.aku ada solution untuk problem kau ni.aku pun cam kau jugak takde broadband sbb rumah aku lebih 5 km dr exchange sad.gif .cadangan aku kau beli pendrive 128 mb @ 256 mb (ala dlm rm70 jer 128mb tu).pastu kalau kau nak download apa2 benda kau pegi ler kat cc yg guna broadband power giler.aku dah praktis cara ni dn terbukti jimat masa dn kos drp aku pakai dial up smile.gif

    sekarang ni dah berlambak2 roms hasil aku download kat cc tu.tak payah ler aku tunggu berjam2 dpn pc tunggu download siap biggrin.gif


  2. ni pulak masalah aku..aku tak tau bila ni terjadi sbb bila aku balik jer dr hostel, problem ni dah ada dah.

    pc aku ni dia ada bunyi tp kadang2 bunyi tu hancus.bunyi cam speaker pecah.aku dah test speaker kat tempat lain tp ok.kalau aku main game kadan2 bunyi tu cam sangkut2.kalau dengar mp3 lagiler, bunyi cam radio zaman jepun jer sad.gif .

    so aku harap korang boleh solve problem aku ni.patut ker aku reinstall balik driver soundcard aku?aku pakai build in Realtek audio.


  3. user posted image

    Features:

    Full compliance with USB 2.0

    No driver required for Windows ME/2000/XP

    Support Windows 98 with device driver

    Compact size 68mm x 17.5mm x 8mm

    Light weight 15g

    Hot plug and play

    Utilizing NAND Flash Memory

    Aku dah cari kat official website dia dan google tp tak jumpa.kat dlm official website dia aku jumpa yg ni jer : Support Windows 98 with device driver .

    Aku tak jumpa driver pon.harap korang leh tolong


  4. aku dah cari tp tak jumpa.yg aku jumpa adalah info 'this pendrive is driverless in win98,it use device driver'.tu jer yg aku jumpa

    maksud aku kat sini pendrive aku ni tak payah install driver tp dia guna device driver.part kat device driver tu yg aku tak paham tu.


  5. hai geng!

    aritu aku pergi Pikom Pc Fair kat Ipoh dan aku telah membeli sebuah pendrive jenama Advanced Modules 128mb USB 2.0 dgn harga rm 70.so problem aku ialah macamana aku nak guna pendrive ni dlm win98 memandangkan dlm pakejnya tak bg pon cd driver.aku dah baca manual dan tertulis dlm buku tu 'this pendrive use device driver in win 98'.

    So aku try pasang pendrive aku kat win 98 dan keluar prompt 'new hardware found' dan aku kena install driver.jd macamana nak guna pendrive ni?apa yg dimaksudkan device driver?


  6. camner nak format pakai cd bootable win xp?aku dah try boot pakai cd win xp tp dia start install balik.lepas tu dia restart dan jadi macam takdi balik.saper2 boleh tolong aku buat win98 start up disk?lepastu uploadkan dlm format zip.aku dah tak pakai win 98 so aku tak boleh buat startup disk ni.harap sesaper boleh tolong..


  7. Citernya macam ni..memula kawan aku tu nak upgrade win me ke win xp.so,dia mintak tolong aku.memula semua proses berjalan lancar hinggalah sampai 100% siap,tinggal restart jer.bila kom tu start balik,dia hang time kuar logo win xp yg memula tu(loading).aku dah try macam2 cara tp x leh.so,aku nak format balik hard disk kom tu (partition c).

    problemnya sekarang,adakah os pc kawan aku tu sekarang ialah windows xp?aku dah buat start up disk (win xp) guna pc aku sbb nak format pc kawan aku tu tp bila pc dia boot,keluar msg mengatakan takder file bootable dlm disket aku tu.aku buat startup disk tu guna My computer->klik kanan kat A drive->format->create MS-Dos start up disk.

    So,aku harap korang boleh tolong aku selsaikan problem ni..


  8. tp ko rasa saper krew luffy yg bakal di eliminate?eeichiro oda ada janji ngan fans dia kat Japan yg dia bakal eliminate one of luffy krew.for me,aku rasa Usopp bakal dieliminate sbb dlm chapt 228 usop tgh cedera parah sad.gif .wei armster,kau baca OP kat mana?aku baca OP kat groups.msn.com/onepiecemangav-2 tp gambarnya tak lawa dan low quality sad.gif .tp sb dah ketagih,aku layan jer tongue.gif


  9. Aku dah beli kad grafik Magic-Pro Ati Radeon 9200SE 128 mb ddr dgn harga rm 205.pada pendapat korang berbaloi tak perfomance dgn harga gc ni?aku dah jumpa gc Ati Radeon 9600SE kat kedai aku beli gc ni dgn harga rm 270 tp tak cukup budget rm 20 sad.gif .kalau ikutkan hati nak sangat aku sambar 9600SE rolleyes.gif .Gc yg aku beli tu aku blum test lagi tp camner perfomance dia berbanding ngan GeforceFX 5200?lg satu adakah Gc aku ni agp 8x sbb takder tulis pun dlm user manual atau kat kotak tu.kat laman web dia pub takder.time aku beli tu aku lupa plak nak tanya huh.gif


  10. Berapa harga mobo socket 478 yg best?erm,tumpang tanya ckit,kalau nak main game DirectX 9 cam Euro 2004 kena pakai GC yang support directX 9 ke?kalau stakat GF2 mx ngan GF4 mx mmg tak lepas ke?Erm,ada tak bebudak Perak kat cni nak jual Gc yang 2nd hand?aku dok kat area ipoh ni.


  11. Hai geng!lama betul aku tak join forum putera.com ni..sibuk beb..Erm,aku nak tanya korang grafik card apa yg paling sesuai dgn budget rm 260?aku nak beli yg baru punya dan aku harap korang boleh rekemen aku gc yg paling sesuai..aku skarang stadi kat Perak dan kalau ada bebudak perak kat cni korang boleh tak bgtau aku kat mana aku boleh gc yang harganya murah?kalau tak murah pun biarlah berpatutan..

    ok,satu lagi mobo apa yg paling bagus aku beli dgn budget under rm250.aku pakai cip pentium celeron 2 ghz.mobo apa yg paling sesuai dgn cip aku ni?

×
×
  • Create New...