• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Analisa Instaforex

19 posts in this topic

Posted · Report post

 

 

 

GBP / USD menghampiri tahap sokongan, potensi lantunan!

analytics5cff0ced401f7.png

 

Harga sedang menguji tahap sokongannya di mana kita mengharapkan lantunan harga sehingga tahap rintangannya.

Kemasukan: 1.2652

Kenapa ia baik: 61.8% Anjakan Fibonacci, 61.8% Pelanjutan Fibonacci, pertindihan sokongan mendatar

Stop Loss: 1.2558

Kenapa ia baik: pergerakan mendatar pada tahap sokongan rendah

Ambil Keuntungan: 1.2764

Kenapa ia baik: Pergerakan mendatar pada tahap rintangan tinggi,lanjutan Fibonacci 61.8%
 

Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/144812

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pasangan Mata Wang AUD/USD Menembusi Tahap Sokongan Utama, Berpotensi untuk Meneruskan Penurunan Harga!

analytics5d01b5e51662b.png

Pasangan mata wang ini dilihat telah menembusi tahap sokongan utama di mana ia berkemungkinan besar akan melanjutkan penurunan harga ke tahap sokongan seterusnya.

Kemasukan: 0.6939

Mengapa ia baik: Penarikan Semula Fibonacci 23.6%, Rintangan Penarikan Semula Mendatar

Stop Loss: 0.6963

Mengapa ia baik: Rintangan Penarikan Semula Mendatar

Ambil Keuntungan: 0.6901

Mengapa ia baik: Sokongan Bertindih Mendatar, Penarikan Semula Fibonacci 78.6%, Lanjutan Fibonacci 61.8%
 

Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/145021

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pasangan USD/CAD sedang menghampiri tahap rintangan, pasaran dalam potensi pembalikan!

analytics5d06f4a270553.png

Harga sedang menghampiri tahap rintangan di mana pasaran menjangkakan untuk melihat kepada pembalikan.

Kemasukan: 1.3437

Kenapa ia adalah baik: Anjakan Semula Fibonacci 61.8%, Lanjutan Fibonacci 100%, rintangan penarikan semula mendatar

Stop Loss: 1.3499

Kenapa ia adalah baik: Anjakan Semula Fibonacci 78.6%

Ambil Keuntungan (TP): 1.3364

Kenapa ia adalah baik: Sokongan penarikan semula mendatar, Anjakan Semula Fibonacci 38.2%
 

Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/145244

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

 

 

 

GBP / USD menghampiri tahap sokongan, potensi lantunan!

analytics5cff0ced401f7.png

 

Harga sedang menguji tahap sokongannya di mana kita mengharapkan lantunan harga sehingga tahap rintangannya.

Kemasukan: 1.2652

Kenapa ia baik: 61.8% Anjakan Fibonacci, 61.8% Pelanjutan Fibonacci, pertindihan sokongan mendatar

Stop Loss: 1.2558

Kenapa ia baik: pergerakan mendatar pada tahap sokongan rendah

Ambil Keuntungan: 1.2764

Kenapa ia baik: Pergerakan mendatar pada tahap rintangan tinggi,lanjutan Fibonacci 61.8%
 

Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/144812

nampak dari terminal dagangan instaforex macam nak naik, mungkin sekadar retracement je kot sebelum meneruskan perjalanan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ramalan terkini pasangan EUR/USD untuk 20.06.2019

 

analytics5d0b44b42ed01.png

Acara utama pada hari Rabu, 19 Jun adalah keputusan Fed terhadap dasar monetari. Pasaran sedang menunggu keputusan Fed setelah pernyataan ketua ECB, Mario Draghi - bahawa ECB bersedia untuk membuat dasar pelonggaran baru. Dan Fed menanggapi - Fed akan bersedia untuk menurunkan kadar - sekiranya berlaku kemerosotan ekonomi. Ini adalah apa yang sedang menunggu pasaran - mungkin tidak seberapa yang dikehendaki - tetapi secara keseluruhannya, Fed memenuhi jangkaan - semua mata wang dan emas menunjukkan pertumbuhan ketara terhadap dolar pada hari Khamis pagi. Ini boleh menjadi permulaan aliran besar berbanding dolar. Pasangan mata wang EUR/USD Ia adalah mungkin untuk kesinambungan pertumbuhan. Dari sudut analisis teknikal, adalah mungkin untuk membeli dari tahap 1.1250 - dan pembelian pada penembusan 1.1350 ke atas. Dalam situasi pembalikan penurunan sepenuhnya, pasaran mempertimbangkan jualan dari tahap 1.1180.
 

Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/231963

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

EUR/USD approaching resistance, potential drop!

 

analytics5d10415f19490.jpg

EURUSD is approaching resistance where we might see a drop in price.

Entry: 1.1448

Why it's good : Horizontal swing high resistance, 100% Fibonacci extension, 23.6% Fibonacci retracement

Stop Loss : 1.1493

Why it's good : Horizontal swing high resistance

Take Profit : 1.1346

Why it's good: 61.8% Fibonacci extension, 23.6% Fibonacci retracement, Horizontal pullback support

analytics5d10413e4feba.png

The material has been provided by InstaForex Company - www.instaforex.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pasangan mata wang USD/JPY membuat penembusan harga, bersedia untuk penurunan harga!

analytics5d1199c76d6e8.png

Harga jatuh dengan baik. Pasangan mata wang ini berkemungkinan besar akan memperlihatkan penurunan selanjutnya dari tahap sokongan pertengahan.

Kemasukan pesanan: 107.047

Mengapa ia baik: Lanjutan Fibonacci 61.8%, Sokongan rendah ayunan mendatar

Ambil Keuntungan: 106.466

Mengapa ia baik: Lanjutan Fibonacci 61.8%, Penarikan Semula Fibonacci 76.4%
 

Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/145924

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Analisis gelombang Elliott pasangan mata wang EUR / JPY untuk 25 Jun - 2019

analytics5d11a507bd510.png

Pasangan mata wang EUR / JPY sedang membetulkan pergerakan impulsif pertama dari 120.92. Tahap, sokongan ideal disekitar tahap 121.50 - 121.70 dapat melindungi penurunan harga untuk pergerakan harga seterusnya ke tahap yang lebih tinggi ke arah 123.18 dan 124.16 sebagai tahap rintangan seterusnya ke arah kenaikan harga. Pergerakan harga jangka panjang bagi pasangan mata wang EUR / JPY akhirnya harus menembusi di atas paras tinggi 127.50. Hanya penembusan harga yang tidak dijangka di bawah tahap sokongan pada tahap 120.92 akan membatalkan jangkaan kami R3: 123.75 R2: 123.18 R1: 122.45 Pivot: 121.85 S1: 121.70 S2: 121.50 S3: 120.92 Cadangan perdagangan: Kami telah membeli EUR dari tahap 121.98 dengan meletakkan stop kami pada tahap 120.85

 

* Analisis pasaran yang disiarkan di sini adalah bertujuan untuk meningkatkan kesedaran anda, tetapi tidak untuk memberi arahan untuk membuat perdagangan.

 

https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/145930

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Analisis teknikal EUR / USD untuk 26/06/2019:

Gambaran Teknikal:
Pasangan EUR / USD telah terbalik selepas memukul tahap 1.1405 kerana pola candlestick Bearul Engulfing dibuat.

  Harga bergerak turun untuk menguji sokongan teknikal yang terletak pada tahap 1.1347 disebabkan oleh keadaan pasaran overbought dan lebih lemah daripada sebelum pengayun momentum.

Masih ada peluang untuk bergerak naik jika sokongan itu dipegang tetapi jika tidak, maka sokongan berikutnya akan dilihat pada tahap 1.1268.

Mata Pivot Mingguan: WR3 - 1.1662 WR2 - 1.1520 WR1 - 1.1459
Pivot Mingguan - 1.1309 WS1 - 1.1258 WS2 - 1.1120 WS3 - 1.1064

Cadangan Perdagangan: Pergerakan semasa mungkin permulaan pelarian impulsif yang lebih besar, jadi hanya pesanan beli harus dibuka. Strategi terbaik untuk pasaran ini ialah membuka pesanan beli semasa tarikan tempatan atau pembetulan yang lebih besar.

 

analytics5d130c55ebeae.jpg

Baca lebih lanjut: https://www.instaforex.com/forex_analysis/146073

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Penembusan harga pada tahap sokongan USD/JPY , potensi lantunan!

analytics5d14425727ad5.png

Lantunan harga pada tahap rintangan kembali ke tahap sokongan dan boleh meneruskan lantunan harga.

Kemasukan: 107.828

Mengapa ia baik: pertindihan rintangan mendatar

Ambil Keuntungan: 108.727

Kenapa bagus: pergerakan mendatar pada tahap rintangan tinggi, penarikan semula Fibonacci 50%
 

Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/146160

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Analisis teknikal pasangan mata wang EUR / USD untuk 01/07/2019:

Gambaran Teknikal: Pasangan mata wang EUR / USD akhirnya membuat pergerakan dan kali ini pergerakan penurunan harga mengawal pasaran kerana sokongan teknikal pada tahap 1.1343 telah ditembusi. Harga telah menghentam anjakan Fibonacci 38% pada tahap 1.1323 dan sekarang mungkin akan menjadi lebih rendah. Sasaran seterusnya dilihat pada tahap 1.1259 (50% anjakan semula Fibonacci) dan 1.1260 (61% anjakan Fibonacci). Momentum penurunan harga dan negatif menyokong prospek jangka pendek penurunan harga.

Mata Pivot Mingguan:
WR3 - 1.1462
WR2 - 1.1438
WR1 - 1.1392

Pivot Mingguan - 1.1368
WS1 - 1.1333
WS2 - 1.1302
WS1 - 1.1259

Cadangan Perdagangan:
Strategi terbaik untuk keadaan pasaran semasa adalah untuk membeli pembetulan dengan jangkaan arah aliran menaik untuk menyambung semula. Strategi ini sah selama tahap 1.1181 penembusan harga ke arah bawah. Arah aliran jangka masa masih turun, tetapi terdapat tanda-tanda pembalikan aliran dan penembusan Diagonal Berakhir ke arah kenaikan harga.

analytics5d199cd2cb081.jpg

Read more: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/146362

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pasangan USD/CHF sedang menghampiri rintangan, pasaran dalam potensi dalam pembalikan!

analytics5d1ae080761db.png

Pasangan mata wang USD/CHF sedang menghampiri tahap rintangan di mana pasaran mungkin melihat kepada penurunan di bawah tahap ini.

Kemasukan: 0.9904

Kenapa ia adalah baik: Rintangan penarikan semula mendatar, lanjutan Fibonacci 61.8%, anjakan semula Fibonacci 61.8%, 38.2%

Stop Loss: 0.9955

Kenapa ia adalah baik: Rintangan penarikan semula mendatar, anjakan semula Fibonacci 78.6%

Ambil keuntungan (TP): 0.9817

Kenapa ia adalah baik: Sokongan bertindih mendatar
 

Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/146488

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

AUD / USD menghampiri tahap rintangan, potensi pembalikan harga!

analytics5d1d7a9925340.png

Harga menghampiri tahap rintangannya di mana potensi pembalikan harga boleh berlaku.

Kemasukan: 0.7080

Kenapa baik: 61.8% Anjakan Fibonacci, 61.8% lanjutan Fibonacci, pertindihan rintangan mendatar

Stop Loss: 0.7129

Mengapa ia baik: anjakan Fibonacci 78.6%

Ambil Keuntungan: 0.7013

Kenapa baik: 50% Anjakan Fibonacci, 61.8% lanjutan Fibonacci,pertindihan rintangan mendatar
 

Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/146712

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pasangan mata wang USD/JPY menghampiri tahap rintangan, penurunan harga adalah diramalkan!

 

analytics5d2400063c322.png

Harga dilihat telah menembusi tahap rintangan 109.002, ia berkemungkinan besar akan membuat penurunan harga!

Kemasukan pesanan: 109.002

Mengapa ia baik: Rintangan penarikan semula mendatar Lanjutan Fibonacci 61.8% Penarikan Semula Fibonacci 38.2%

Ambil Keuntungan: 108.592

Mengapa ia baik: Sokongan penarikan semula mendatar
 

Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/147040

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pasangan mata wang USD/JPY menghampiri tahap sokongan, berkemungkinan besar akan membuat lantunan harga!

 

analytics5d26c926d05a7.png

Harga dilihat telah mencapai tahap sokongan 107.742, dan ia berkemungkinan besar akan membuat lantunan harga!

Kemasukan pesanan: 107.742

Mengapa ia baik: Sokongan penarikan semula mendatar Penarikan semula Fibonacci 61.8% Lanjutan Fibonacci 61.8%

Ambil Keuntungan: 109.002

Mengapa ia baik: Rintangan penarikan semula mendatar Lanjutan Fibonacci 61.8% Penarikan semula Fibonacci 38.2%
 

Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/147291

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

AUD / USD melakukan pembalikan dari tahap rintangan,Penurunan harga yang berpotensi!

 

analytics5d2d4ed420762.png

Harga telah melakukan pembalikan dari tahap rintangan di mana kami menjangkakan pergerakan penurunan harga lagi. Kemasukan: 0.7046

Kenapa baik: 61.8% lanjutan Fibonacci, lanjutan Fibonacci 100%, pergerakan mendatar pada tahap tinggi

Stop Loss: 0.7065

Mengapa ia baik: anjakan Fibonacci 61.8% Ambil Keuntungan: 0.7008

Kenapa baik: 61.8% Anjakan Fibonacci, pertindihan mendatar pada tahap sokongan
 

Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/147624

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pasangan GBP / USD: peluang untuk Brexit yang "mudah" semakin berkurangan, dagangan pound telah jatuh ke paras terendah dua tahun

analytics5d2e67cba14fd.jpg

Pasangan mata wang GBP / USD jatuh ke tahap terendah sejak tahun 2017 (ke tahap 1.2420).

Beberapa faktor bermain terhadap mata wang Britain dalam satu tempoh masa: ini adalah kemungkinan besar pelaksanaan Brexit yang "sukar", dan pertumbuhan ekonomi yang sederhana di negara ini, dan fakta bahawa dasar monetari Bank of England (BoE) boleh bergerak ke laluan yang lebih "dovish".

Pada malam kedua kedua-dua calon untuk perdana menteri, Boris Johnson dan Jeremy Hunt, menyatakan bahawa walaupun konsesi yang besar di pihak Kesatuan Eropah mengenai peraturan sempadan Ireland mungkin tidak cukup untuk meratifikasi perjanjian "perceraian". Ini membangkitkan kebimbangan bahawa pendirian kerajaan Britain baru di Brexit akan menjadi lebih sukar, yang boleh membawa kepada pecahnya rundingan London-Brussels dan penarikan balik United Kingdom dari Kesatuan Eropah pada 31 Oktober tanpa sebarang ikatan perjanjian.

Menurut penganalisis, dinamik pasangan mata wang GBP / USD menggambarkan suasana umum pasaran berhubung dengan mata wang pound. Dalam hal ini, perlu diperhatikan bahawa mata wang Britain tidak dapat menggunakan walaupun statistik positif di pasaran buruh negara hari ini.

Berdasarkan Jabatan Statistik Nasional (ONS), purata gaji (termasuk premium) meningkat sebanyak 3.4%, pada bulan Mac-Mei dengan pertumbuhan yang dijangka sebanyak 3.1%. Pada masa yang sama, kadar pengangguran masih beradap pada tahap rendah pada bulan Oktober-Disember 1974 - 3.8%.

Sektor pekerjaan di negara ini masih merupakan salah satu daripada sedikit yang tetap stabil meskipun tekanan berterusan yang disebabkan oleh Brexit.

Pasaran niaga hadapan sudah menjangkakan peluang sebanyak 50% untuk menurunkan kadar faedah oleh Bank of England (BoE) pada tahun 2019 berikutan risiko kekacauan penarikan Great Britain keluar dari EU, memandangkan dasar itu lebih besar daripada data pasaran buruh yang dijangkakan.

Bulan ini, dagangan mata wang pound sterling mencecah paras terendah dua tahun berbanding dolar AS.

Penganalisis yang ditinjau baru-baru ini oleh Bloomberg melaporkan bahawa keadaan mungkin bertambah buruk bulan depan. Selain itu, ini adalah satu aliran yang ditubuhkan: kejatuhan mata wang pound berbanding dolar pada bulan Ogos telah diperhatikan sejak lima tahun yang lalu.

"Dalam apa jua keadaan, kita akan mempunyai alasan yang cukup untuk dibimbangi pada bulan Ogos, dengan kedatangan perdana menteri yang baru di Great Britain, ketika kita sedang menghampiri 31 Oktober," ahli strategi mata wang dari Royal Bank of Canada percaya.

"Memandangkan Parlimen Britain telah bercuti musim panas, tarikh akhir penarikan UK untuk keluar dari EU tidak dapat dihentikan," kata penganalisis MUFG, Lee Hardman.

ING Group percaya bahawa B. Johnson akan menjadi pemimpin yang tidak akan berjaya menyelesaikan kesepakatan baru dengan Brussels. Ini akan meningkatkan kemungkinan bahawa Great Britain akan keluar tanpa sebarang ikatan perjanjian.

Pesanan utama B. Johnson semasa kempen Brexit adalah bahawa peristiwa ini tidak akan memberi kesan negatif terhadap ekonomi British. Walau bagaimanapun, ironi ialah mantan menteri luar mungkin menjadi perdana menteri negara pada masa ini apabila ekonomi negara sepenuhnya berpengalaman mengenai situasi umum Brexit.

 

https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/233240

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

NZD / USD menghampiri tahap rintangan, potensi pembalikan!

analytics5d2fed9ec21dc.png

Harga sedang menghampiri tahap rintangannya di mana ia boleh melakukan pembalikan kembali ke tahap sokongan.

Kemasukan: 0.6766

Kenapa baik: 61.8% Anjakan Fibonacci, penarikan semula rintangan mendatar

Stop Loss: 0.6807

Mengapa ia baik: lanjutan Fibonacci 61.8% & 100%

Ambil Keuntungan: 0.6701

Kenapa baik: 23.6% Anjakan Fibonacci, pergerakan mendatar pada tahap sokongan rendah
 

Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/147854

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Analisis Gelombang Elliott Pasangan Mata Wang GBP/JPY untuk 18 Julai, 2019

analytics5d300102cdb94.png

Pasangan mata wang GBP/JPY ini telah mencapai sasaran kami pada tahap 124,50, namun masih dapat menekan lebih rendah, tetapi kami kini melihat tanda-tanda awal penurunan harga dan berkemungkinan besar akan bergerak lebih rendah tidak lama lagi. Tahap rendah pertama untuk gelombang 2 adalah penembusan harga di atas tahap rintangan kecil 134.62 dan yang lebih penting adalah penembusan di atas tahap rintangan 135.26.

Seperti yang diketahui bahawa selagi tahap rintangan kecil 134.62 berupaya menghalang aliran menaik, pasangan mata wang GBP/JPY ini bergerak sedikit lebih rendah mengakui potensi penurunan harga yang terhad.

R3: 135.82
R2: 135.26
R1: 134.62
Pangsi: 134.28
S1: 133.84
S2: 133.62
S3: 133.45

Cadangan Perdagangan:
Adalah disyorkan kepada para pedagang untuk mengambil pesanan membeli GBP dari tahap 134.75 * Analisis pasaran yang disiarkan di sini adalah bertujuan untuk meningkatkan kesedaran anda, tetapi tidak untuk memberi arahan untuk membuat perdagangan.

Read more: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/147872

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0