• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

problem switch or cable?

2 posts in this topic

Posted · Report post

saya ada membeli 1 switch TP-LINK desktop switch masalahnya dia xdetect pada cable Lan yg sy gunakan...

contoh router dibawah rumah...jadi saya tarik cable smpai di komputer dibilik atas...

bila saya masuk direct ke komputer xder masalah....yg masalahnya bila sy masukkan Cable pada switch sbgai input dan output xbleh plak....

kalau guna cable lain bleh plak...

cable yg saya gunakan kepala cat6....adakah saya perlu tukar kepala dia sahaja kepada cat 5?terima kasih pada sapa yg sudi membantu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Biasanya tak de masalah Connector RJ45 tu .. Tapi macam mana pun hati2 bila clamp RJ45 tu.. Jangan salah Pin Assigment .. Ada setengah kes switch ke switch memerlukan cable jenis cross tapi kebarangkalian je sbb switch sekarang pakai mode auto MDI/MDIX..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0