• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

ada apa2 plan baru?

11 posts in this topic

Posted · Report post

ayah saya panggil i untuk bantu dia pilih satu plan,i beri cadangan kepadanya supaya guna plan sama dengan saya,tapi dia cakap dia mau plan baru selain daripada apa yg saya guna 

saya x berapa ambil tau plan baru yg ditawarkan pada masa ini 

ada sesiapa boleh kongsi maklumat tentang plan yg baru2 ditawarkan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

telco yg u sekarang guna  ada masalah ke??kenapa x mau guna sama dengan u??

ayah u mau ambil prepaid ke postpaid?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

telco yg u sekarang guna  ada masalah ke??kenapa x mau guna sama dengan u??

ayah u mau ambil prepaid ke postpaid?

ada sedikit masalah tetapi bukan masalah besar..dia nak try plan baru x cakap nak prepaid ke postpaid..saya rasa postpaid lebih sesuai digunakan olehnya.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

x boleh je ambil plan baru sesuka hati..kena tengok u punya tempat apa telco punya line lebih kuat juga

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ayah kau kuat surfing ke? klo tidak, ambil je prepaid.

Umobile yg paling murah, tapi line tu kadang2 ada masalah ckit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

x boleh je ambil plan baru sesuka hati..kena tengok u punya tempat apa telco punya line lebih kuat juga

macam mana nak tau tempat tinggal ayah saya ada apa telco yg linenya kuat....saya x tinggal sama dgn ayah..

ayah kau kuat surfing ke? klo tidak, ambil je prepaid.

Umobile yg paling murah, tapi line tu kadang2 ada masalah ckit.

x nak line ada masalah,,harganya mahal sikit x apa..paling penting line boleh digunakan dgn stable

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

macam mana nak tau tempat tinggal ayah saya ada apa telco yg linenya kuat....saya x tinggal sama dgn ayah..

x nak line ada masalah,,harganya mahal sikit x apa..paling penting line boleh digunakan dgn stable

u boleh pergi tanya kawan2 yg tinggal sama tempat dgn ayah u..ada apa telco linenya lebih stable..lepas tu boleh la pilih plan yg baru ditawarkan oleh telco tu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

macam mana nak tau tempat tinggal ayah saya ada apa telco yg linenya kuat....saya x tinggal sama dgn ayah..

x nak line ada masalah,,harganya mahal sikit x apa..paling penting line boleh digunakan dgn stable

camtu, cuba la Maxis. harga mahal tapi line mmg bagus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

u boleh pergi tanya kawan2 yg tinggal sama tempat dgn ayah u..ada apa telco linenya lebih stable..lepas tu boleh la pilih plan yg baru ditawarkan oleh telco tu..

saya sudah pergi tanya dah...mereka cakap celcom punya line paling baik kat tempat tinggal ayah saya...so ada apa celcom plan yg syok boleh cadangkan x?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saya sudah pergi tanya dah...mereka cakap celcom punya line paling baik kat tempat tinggal ayah saya...so ada apa celcom plan yg syok boleh cadangkan x?

celcom ada 2 plan..celcom first gold dan juga celcom first platinum.gold ditawarkan lebih awal drpd platinum..tapi platinum bukan plan baru..sudah ditawarkan satu bulan yg lalu...tengok ayah u kalau mau data lebih banyak boleh ambil platinum.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

 

 

 

celcom ada 2 plan..celcom first gold dan juga celcom first platinum.gold ditawarkan lebih awal drpd platinum..tapi platinum bukan plan baru..sudah ditawarkan satu bulan yg lalu...tengok ayah u kalau mau data lebih banyak boleh ambil platinum.. 

macam ni ambil platinum lebih banyak data boleh kongsi guna dengan mak saya..lebih jimat bill juga..

Edited by syani

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0