• Announcements

    • 2 Peraturan Asas : Gunakan Tag & Template / NO inDirect Bump

      ---------------- -------------------------------------------------------------- ------------------------------------- Ahli yang tidak mematuhi syarat asas akan dinaikan warn level tanpa notis dan thread anda akan dikunci. Segala PM yang tidak berkaitan tidak akan dilayan sekiranya jelas anda melanggar peraturan. BERKUATKUASA ! ----------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------- * no tag, no template = immediately warn ! * kelonggaran untuk tidak menggunakan template untuk tag² [wtb] , [nb] & [wtf] untuk membaca peraturan lain untuk melihat contoh template
    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada h@cking 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
    • Tatacara Posting Ruangan Aksesori

      Assalamualaikum / Salam sejahtera Posting dalam ruangan aksesori yang harus di ikuti :

      1) Sebarang fakta dan review hendaklah disertakan dengan link asal

      2) Elakkkan posting :

      - smiley semata-mata- 'berapa harga dia?'- 'kat mana ko beli?'- 'betul tu, aku sokong...'-' oh camtu ke! mana aku tahu!!!'

      3) No referral link yang tidak berkaitan

      4) Jangan terkeluar dari topik

      5) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM.

      6) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan.

      7) No fanboyism
      ____________________________________________________________
      _______________________________

      .::. Kegagalan mengikut dan mematuhi terma boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::.
      ____________________________________________________________
      _______________________________
    • Perkongsian Akaun Rapidshare adalah ditegah!!!

      Rapidshare term :

      RapidShare keeps the legal right to close an account that are used by several people. It is a violation of terms to share an account.




      ____________________________________________________________
      Sebarang topik perkongsian akaun akan dipadam tanpa notis, pemula topik, user yang memberi username dan password akan diberi warning atau di ban tanpa notis. HARAP MAKLUM
      ____________________________________________________________




      Larangan ini juga boleh melibatkan sebarang hosting file server berbayar yang lain seperti megaupload, uploading, megashare sebagainya.
    • Pengumuman Penting Forum Putera.com 14/02/2010

      Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Kepada ahli-ahli Putera.com yang dikasihi sekalian. Sekiranya anda mempunyai masalah untuk Log-In forum Putera.com, silalah rujuk untuk mendapat maklumat dengan lebih lanjut. Untuk pengetahuan, Database Forum Putera.com telah disatukan dengan Database Putera.forumotion.com. Oleh itu, ahli-ahli lama mungkin mempunyai dua nickname yang sama iaitu satu di putera.com dan satu lagi di putera.forumotion. Perbezaannya ialah dua nickname ini akan dibezakan dengan _1 dihujungnya salah satu daripadanya. Oleh itu, anda harus menghubungi Admin Shanai atau Admin FryShadow dan memberitahu kepada mereka nickname anda di putera.com (beserta email) serta nickname anda di putera.forumotion (beserta email) supaya Admin shanai dapat menyatukan kedua-keduanya. Sekiranya anda tidak pernah mendaftar di forum putera yang lama dan cuma mendaftar di forum putera.forumotion, boleh abaikan announcement ini. Harap Maklum..
Sign in to follow this  
Followers 0

Ipts Mana Yg Bagus?!

7 posts in this topic

Posted · Report post

aku tgh buat research on IPTS yg mana satu lagi bagus

aku nak apply amik course IT with supply chain..

aku dah tgk UNISEL and KLU.

UNISEL mmg murah tapi nak tau bagus x facilities and accomodation kat sana?
budak2 lagipun prangai kat sana bagus x?.. meaning (focusing on pembelajaran and less social) ker?

kalau kat KLU plak budak2 dia bagus ke?? sama mcm atas.

antara korang2 yg dah masuk sana.. please give me some advise.. pening gak nak pilih U

apa plak perbandingan KLU and UNISEL..

please comment.. IMPORTANT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

KLU tu ape.
KLIUC ke? KLMU ke? UNIKL ke?

Kalau berkenaan IT ni saya suggest UNiSEL.
Facilities and accommodation kat sana ok-ok je la tak kaya tak miskin.
Kalau tak kisah tentang social life (tak kisah xmakan KFC, xkisah xtgk wayang, xkisah xde Starbucks etc) mmg sesuai UNiSEL so boleh focus more on study.
Lecturer2 fakulti IT pun semua bagus2 dan kebanyakannya tak banyak songeh.
Fakulti IT jugak ada menawarkan kursus Cisco dgn harga yang sgt rendah berbanding kursus kat luar, tu pun kalau berminat nak ambil la.

Pasal KLU tak dpt nak bagi komen sebab tak pernah belajar kat sana.

[size="1"]p/s: Orang kata UNiSEL ni dalam hutan. Sila abaikan mereka sebab mereka cuma cakap kosong dan tak pernah tengok atau pergi ke UNiSEL tu, I bet that.[/size]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='TOYSЯUS' date='23 May 2010 - 10:37 PM' timestamp='1274625438' post='1032652']
KLU tu ape.
KLIUC ke? KLMU ke? UNIKL ke?

Kalau berkenaan IT ni saya suggest UNiSEL.
Facilities and accommodation kat sana ok-ok je la tak kaya tak miskin.
Kalau tak kisah tentang social life (tak kisah xmakan KFC, xkisah xtgk wayang, xkisah xde Starbucks etc) mmg sesuai UNiSEL so boleh focus more on study.
Lecturer2 fakulti IT pun semua bagus2 dan kebanyakannya tak banyak songeh.
Fakulti IT jugak ada menawarkan kursus Cisco dgn harga yang sgt rendah berbanding kursus kat luar, tu pun kalau berminat nak ambil la.

Pasal KLU tak dpt nak bagi komen sebab tak pernah belajar kat sana.

[size="1"]p/s: Orang kata UNiSEL ni dalam hutan. Sila abaikan mereka sebab mereka cuma cakap kosong dan tak pernah tengok atau pergi ke UNiSEL tu, I bet that.[/size]
[/quote]

siapa tau pasal IT yg Akan diajar kat university please inform sya. Sya mmg minat tech stuff since kecik tapi xtau apa benda yg akan diajar kat U nnti.
Tlg bg tau subjects yg Akan diajar kat sna...

Kalau Bgus u lain bg recommend and ssb bgus u tersbut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kalau Supply Chain tu tak sure la apa syllabus mereka ajar. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='TOYSЯUS' date='24 May 2010 - 11:52 AM' timestamp='1274673125' post='1032739']
Kalau Supply Chain tu tak sure la apa syllabus mereka ajar. :)
[/quote]

toys r us... tolong reply satu lagi my post yg baru under section sumber maklumat..
tajuk dia..

Peluang Pekerjaan Kat Uni Mana Lagi Bagus?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Semua IPT bagus.

Org yg nk belajar kat situ je yg tk tentu lg bagus ke tak....
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

IT tu luas... Rasanya2 awak minat bidang apa.. Networking, Software Engineering, Security, Programming.. dan lain2.. banyak sangat

Aku skrang pun dok blaja lagi kt UNiKL-MIIT. Aku amik BNS-bachelor network ing system. Aku tertarik kat Universiti ni pun sebab syllabus dia ada serapkan CCNA dan CCNP punya program Academy. Jadi takde la kosong sangat syllabus networking yang aku nk blaja tu. KOs pengajian aku ntuk degree rm84,000, tapi bawah MARA. MAksudkan insyaAllah kalu lulus akan ada potongan sendiri. Kalu betul2 minat networking, bagi aku UNiKL antara yang terbaik, walaupun terus-terang cakap facilities, hardware ntuk hand-on kurang. Tapi dari segi pembinaan knowledge. Amat bagus, tapi mcam biasa jgak budak2 U bnyak kena belaja sendiri..

Kat UniKl ni jgak ada course computer security, kalu berminat nak berjinak-jinak dengan dunia hacking, bleh kot masuk course ni.. hahaha.. Juga ditawarkan budak2 course ni Academia dari ETH company.. Ala, syarikat yang ajar E-para penggodam kat Malaysia ni. Baru2 ni pertandingan I-godam 2010 anjuran UiTM, uniKL-MIIT bolot champion and 1st runner-up.. Haha, saja je nk promote U aku. Tp sini mmg takdak facilities ntuk sukan. Yang ada hanyak sebuah bangunan tinggi ntuk tempat belajar. Dan macam biasa jgak, sini pun ada beberapa masalah management, tp bagi aku masalah kecik saja...

Apsal nk amik IT in Supply Chain..??? hahaha..Minat nk bukak trading business ke..??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0