• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

[nj]ingin Menjual Online Game Kad Dan Kad Prabayar

18 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Assalammualaikum dan salam sejahtera.

Saya dari syarikat Haziq Internet Cafe dengan no.pendaftaran NS0049516-D adalah merupakan Center Molepoints Sdn.Bhd yang beroperasi di Negeri Sembilan.
Semua top-up permainan online dijual di syarikat saya khas untuk ahli-ahli Putera.com.

[b]KELEBIHAN MEMBELI KAD TOP-UP PERMAINAN ONLINE DAN KAD PRABAYAR DENGAN SAYA :[/b]
- Menjimatkan masa anda kerana tidak perlu ke kedai untuk membeli kad top-up.
- Tidak perlu mendaftar sebagai ahli di[b][color=#0000ff][u] www.mol.com.my[/u][/color][/b] untuk membeli kad top-up yang tidak mempunyai sebarang keuntungan.
- Pembelian secara pukal akan mendapat keuntungan berganda. (Kad Top-Up Permainan Online sahaja)
- Anda hanya perlu berada di depan komputer atau menggunakan sms untuk membeli kad top-up yang anda inginkan tanpa bayaran lebih.
- Selepas pembayaran disahkan, serial no. dan no pin akan dihantar terus ke alamat email anda.


[u][b]JENIS-JENIS KAD YANG DIJUAL ADALAH SEPERTI BERIKUT :[/b][/u]

[b]Kad Permainan Dalam Talian Tempatan (LOCAL ONLINE GAMES)[/b]

8i Cash (8interactive - MY) A-Cash (Asiasoft - MY) Ballun Points (MY) Bunny Point (Gambunny - MY) C-Gold (T-Century - MY) CIB Points (CIB Net Station - MY) Counter Strike Online (IAH) EaglePoints (Eaglegame - MY) E-Token (i1Play - MY) FIFA Online 2 (IAH) GG Shell (Garena - MY) GM Point (GM5 - MY) GoPlayPlay (iG-interactive - MY) G-Points (IAH) iCash (SEA) Joy Point (Ez Joy - MY) Kash Card (Kingsoft - MY) KCoins (Koramgame - MY) MCoins (MyCNX / MMOG - MY) MOJ (JoyPort - MY) MOLPoints POS (MY) MyCard / iPoint (MY) MyRosso (MY) Runs Point (RunUp - MY) Testing (Not For Sale) UPOints (Game Pro - MY) VPoint (Varuna - MY) YouCard (ChangYou - MY) YYcard (MY)

[b]Kad Permainan Dalam Talian Luar Negara (INTERNATIONAL ONLINE GAMES)[/b]

Aeria Points Age of Conan AYOgame Credit (Global) Blynks Destiny Online Dragonica (SEA) Etxwy (SEA) Galaxy Emperor (Global) GamesCampus Gamewave (Global) GoPack gPotatoes Hithere Card iCash - Ignited Games (Global) IGG Points Jamia Online (Global) K2 Network Kal Cash Kash Card (SG) Lady Popular (Global) Magic World Online Mobius Nemexia (Global) Neo Steam / Crowns (Atlus USA) Netmarble Cash Oh LaLa Online (Global) plantVSmonster (Global) PlayPoint Pu Point Rock Age Online (Global) Rohan Runescape (Global) Softnyx Cash Special Force (SG) Street Crime (Global) TCoins TEC Points Tian Xia Coins Toricredits T-Points TQ Point Vibrant Money Virtonomics W Coins (Global) WeCash World of Warcraft XiXi Points XS-Software Zodiac Online

[b][color=#ff0000]*NOTA PENTING :[/color][/b]
UNTUK PEMBELIAN YANG LEBIH CEPAT, ANDA DIGALAKKAN UNTUK MEMBUAT PESANAN MELALUI SMS ATAU HUBUNGI TERUS KE NO. 0173567115

[b]HARGA BARU UNTUK PEMBELIAN KAD PERMAINAN DALAM TALIAN (ONLINE GAME CARDS)[/b]

RM5.00 - RM29.99 (DISKAUN 3% SETIAP KAD)
RM30.00 - RM49.99 (DISKAUN 4% SETIAP KAD)
RM50.00 DAN KE ATAS (DISKAUN 5% SETIAP KAD)

[u][b]Cara Pembelian :[/b][/u]

1. Pilih kad top-up yang anda ingin beli.
2. Masukkan wang ke dalam akaun saya samaada melalui [color=#ff0000][b]bank-in cash, online atau PAYPAL[/b][/color]
3. Email atau sms bukti bayaran dgn menyatakan nama produk dan nilai yang dibeli dan jumlah yang dimasukkan. Sertakan sekali alamat email untuk pemberian serial no. dan no. pin selepas pembayaran disahkan.
Untuk pembelian sila PM saya di Putera.com atau email ke [email protected] atau hubungi saya di no. berikut : 017-3567115 / 06-6139151 (Haziq atau Dilla)

[u][b]Cara pembayaran :[/b][/u]

1. Maybank2u.com (155069183249 - AHMED HAZIQ BIN SHAHROM)
2. PAYPAL ([email protected]) nota : Apabila ingin membuat pembayaran sila pilih 'personal payment' dan bukannya 'online purchase'

[u][b]Terma dan syarat :[/b][/u]

1. Pembayaran penuh perlu dibuat terlebih dahulu sebelum proses pembelian kad dilakukan,
2. Sila pastikan selepas membuat pembayaran, anda memaklumkan kepada saya melalui sms atau hubungi saya terus. Sila nyatakan tarikh dan masa transaksi dibuat serta cara transaksi dilakukan samaada melalui pindahan wang secara dalam talian, paypal atau mesin tunai deposit.
3. Selepas pembayaran sila smskan skali alamat email anda kerana no siri kad dan no pin akan dihantar terus ke email anda.
4. Sila nyatakan jenis kad yang ingin dibeli dengan betul dan tepat. Kesilapan dalam membuat pesanan tidak akan dilayan.
5. Semua kad yang dijual oleh saya dijamin adalah baru dan tidak pernah digunakan. Sekiranya berlaku masalah pada kad yang telah dibeli, siasatan akan dibuat dan akan mengambil masa selama beberapa hari.
6. Selepas tempahan kad akan dihantar ke alamat email dalam masa 5 minit hingga 1 jam. Sekiranya dalam tempoh masa ini no. siri dan no. pin masih tidak diperolehi sila maklumkan kepada saya melalui sms atau hubungi saya terus. Edited by akuccputsedut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hi korang semua...xde sesapa yg berminat ker...xde ke yg men game online kat sini???saya jual semua kad top-up game online....klu berminat segeralah hubungi saya...wasalam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saya memang minat tu, aku mau tanya, tu point kamu jual sama dengan semua game sokong oleh mol.com.my ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

KeithS wrote:saya memang minat tu, aku mau tanya, tu point kamu jual sama dengan semua game sokong oleh mol.com.my ?


yups...sy jual semua game online yg disediakan oleh mol.com.my...cuma perbezaan mol.com.my dgn molepoints yg aku jual, aku bg keuntungan 3% kpd customer aku....tp dgn syarat beli secara pukal la...utk kad prabayar aku tak bg diskaun cuma aku jual ikut harga pasaran sbb margin keuntungan kad prabayar nih rendah giler...klu ko berminat sms, pm atau email aku kad online yg ko nak beli...x perlu mendaftar pun utk dptkan diskaun nih...lg senang ko cuba dptkan ramai pembeli pastu ko order skali ngan aku...ko pun dpt untung...wasalam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kepada sesiapa yang berminat silalah membuat tempahan dengan saya. Jangan risau saya adalah seorang penjual yang boleh dipercayai dan mempunyai kedai fizikal di Kuala Klawang, Jelebu, Negeri Sembilan (Kedai Cyber Cafe) yang telah beroperasi lebih dari 5 tahun. Segala urusan pembelian akan dilakukan secepat mgkin setelah menerima pembayaran dan selewat-lewatnya dalam masa 24 jam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sjhtra.. ::icon_smile::

umobile rm 5 d jual dgn soft pin atau eload trus ke hp pelanggan.?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

xde sesiapa yg berminat nak mmbuat tempahan? jika berminat sila email atau hubungi saya...wsalam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

baru2 ini saya telah menjual 20 unit kad cso RM5.00 kepada salah seorg Puteranian...dan setakat ini tiada sebarang masalah yang berlaku dan jual beli diantara kami berjalan dengan lancar.saya akan meminta pembeli tersebut mengupdatekan butiran pembelian di dalam putera secepat yg mgkin sebagai bukti kepada Puteranian yg lain bahawa saya adalah trust seller dan bukannya seorang scammer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saya telah menjual 40 unit top up kad cso kepada encik fadlzee dan ini merupakan kali kedua beliau membeli dengan saya.tiada sebarang masalah jual beli kecuali urusan pembelian yang agak lambat kerana saya sangat sibuk pada hari pembelian di buat. namun urusan telah selesai dgn jayanya..kpd ahli puteranian yg lain silalah membeli kad top up game online dgn saya !!!salam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak update pos saya...disbbkan sebelum ni putera.com bermasalah...sy ingin mempromosikan semula jualan kad top up yg sy buat...harga msh sama seperti di atas...kepada yg membeli kad top up online game lebih dr 100 unit sy akan bg 5% keuntungan tp itu mengikut kepada terma dan syarat...[b](bukan sume kad top up akan dpt 5% diskaun)[/b]

Kpd sesapa yg berminat bole hubungi sy di 017-3567115 (haziq) / 06-6139151 (dilla) atau emailkan ke [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

molepoint msh lagi sy jual...kpd sesapa yg berminat bole hubungi no. ini : 017-3567115 (haziq)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bump my post...kpd sesapa yg berminat nak beli top up bolehlah menghubungi saya di no. 017 3567115...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lama da x bukak putera.com. dulu ni la tempat sy mndptkan info...alhamdulillah nmpknye putera.com telah kembali dgn lebih brgaya dan nmpk lebih kemas dr sblm ni...anyway sy nak bump threat sy ni...sy ade bukak threat berkaitan ni di lowyat.net dan alhamdulillah jualan memberansangkan...sy brharap di putera.com sy juga dpt membuat jualan yg baik..kpd yg berminat nak beli kad top up game online silalah pm sy kat sni, or email sy or add saya di FB (AHMED HAZIQ BIN SHAHROM) terima kasih :164:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bump...:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bump lagi threat ni....:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bump year 2012 on mei...maaf kerana da lama x berada di putera.com...perkhidmatan kami masih berjalan seperti biasa...utk sebarang pertanyaan atau pembelian silalah hubungi saya seperti no. yg tertera di atas...terima kasih...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bump

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bump bulan julai 2012

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0