• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Kolej Komuniti

12 posts in this topic

Posted · Report post

salam....kalo ambil kursus teknologi maklumat di kolej komuniti boleh kerja FT17 ker?

aku bkn ape...just nak tau...kalo ambik kursus ni susah ke nak belajar?harap2 ade sahabat yang sudi membantu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam....kalo ambil kursus teknologi maklumat di kolej komuniti boleh kerja FT17 ker?

aku bkn ape...just nak tau...kalo ambik kursus ni susah ke nak belajar?harap2 ade sahabat yang sudi membantu

walaikum mussalam...aku lulusan kolej komuniti dalam bahagian sistem komputer dan sokongan...sebenar nye tak jadi masalah untuk dapat kerja dalam gred F17 bile ada sijil kolej komuniti....tambah lagi kolej komuniti nie dalam kementerian pengajian tinggi...yang ko perlu tau kolej komuniti menekan kan amali...hampir 80% adalah amali...20% teori...tak susah ne...yang penting smangat ko nak blaja ada...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oo ye ker?? bagus la aku ni DIPLOMA KEMAHIRAN MALAYSIA sistem komputer gak malang xde rezeki tuk kerja..3 THN BAZIR MASa...aku teringin nak kerja dgn gov n ft17 tp xdpt sbb kolej x di iktiraf...aku mmh dh nekad bln 1 ni aku nak masuk kolej komuniti ambil teknologi maklumat nak kerja FT17 Jg

...hehe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oo ye ker?? bagus la aku ni DIPLOMA KEMAHIRAN MALAYSIA sistem komputer gak malang xde rezeki tuk kerja..3 THN BAZIR MASa...aku teringin nak kerja dgn gov n ft17 tp xdpt sbb kolej x di iktiraf...aku mmh dh nekad bln 1 ni aku nak masuk kolej komuniti ambil teknologi maklumat nak kerja FT17 Jg

...hehe...

kolej komuniti mmg bagus dr segi pratikal dan akademik. tp kalu nk apply jawatan tu make sure bawah kementerian pengajian tinggi... so gabung dip n sijil utk apply... takde masalah. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

walaikum mussalam...aku lulusan kolej komuniti dalam bahagian sistem komputer dan sokongan...

boleh aku tau apa yang kolej komuniti ajar?

pasal aku belajar sijil Elektrik Elektronnik kat politknik PD.....aku mmg nak sanngat masuk Komuniti......sekarang aku keja tech komputer gak...3 tahun dah pun

apa yang dia ajar? umur 22 tahun leh masuk ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh aku tau apa yang kolej komuniti ajar?

pasal aku belajar sijil Elektrik Elektronnik kat politknik PD.....aku mmg nak sanngat masuk Komuniti......sekarang aku keja tech komputer gak...3 tahun dah pun

apa yang dia ajar? umur 22 tahun leh masuk ke?

tiasa had umo..pkl 10 ni aku nak g kolej komuniti kt rmh aku aku pun nak ambil sjil smla..haha..walaupun dah ade diploma tp x laku...umo aku skrg 23..tp xpe ..umo bkn penghalang tuk berjaya..aku nak ambil teknologi maklumat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tiasa had umo..pkl 10 ni aku nak g kolej komuniti kt rmh aku aku pun nak ambil sjil smla..haha..walaupun dah ade diploma tp x laku...umo aku skrg 23..tp xpe ..umo bkn penghalang tuk berjaya..aku nak ambil teknologi maklumat...

betul tu...kolej komuniti nie menitik berat kan amali...skrg pun bnyk company ambik pekerja yang lebih kepada practical...kira nie satu bonus untuk korg r....klu yang dah ada target kira ok...just trus kn...ak skrg ngah keje juruteknik kat shah alam..ada gak senior2 yang dpt aply kerajaan...umo tiada had..asal kan ko nk blaja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tu la pelik sijil kemahiran malaysia (skm) x leh masuk keje govt ker

nak ambik sijil kat kolej komuniti ker...aduhssss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tu la pelik sijil kemahiran malaysia (skm) x leh masuk keje govt ker

nak ambik sijil kat kolej komuniti ker...aduhssss

aah...hmm biasa la skm ni kebnykn tuk kerja kt industri swasta..dip dkm aku langsung x laku kalo nak kerja gov...ape leh buat...next bulan 1 masuk bljr smla ....kt komuniti..aku dh isi brg pun thn dpn umo aku 24 thn...bljr sijil 2 thn...maybe umo 26-27 bru leh kerja kot..hehe..ape blh buat dugaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku lak ade sijil skm tahap2 & 3 network

umur 21 thn

skrg dah tawar hati nak sambung DKM (cam ngarut jer), 2 thn lagi pulak tu

so bekerja lah.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku lak ade sijil skm tahap2 & 3 network

umur 21 thn

skrg dah tawar hati nak sambung DKM (cam ngarut jer), 2 thn lagi pulak tu

so bekerja lah.........

belajar jelah bro..ape leh buat..dah diduga macam ni..hehe redha jela

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hello

 

Assalamualaikum.. nak mintak pendapat ni .. saye dapat sambung belajar dekat kolej komuniti dlm bidang servis kenderaan ringan.. saye minat tapi saye was was dgn sijil yg diberikan tu x laku.. sbb member sye kate sijil Kk ni low class.. Betol ke??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0