• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada h@cking 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Tm Net Streamyx Modem/router Bipac 5112s

16 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

mtk tolong rakan2.
ak da psang streamyx combo 384kbps dynamic kt umah.
skang ni ak nk bwat auto-connection,tp ak xtaw IP utk modem ak.
so,camne nk bwat ek Edited by topeckt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

samer la... aku pun org yg install strimix tu wat mcm tuh... dia install sorg2 jerk tak terangkan aper2... kalau nak tukar modem nanti mcmaner plak... takder dialer pun dia buat... tolong jawab erk kalau ader yg tau... modem samer ngan yg atas...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

IP modem ni ialah 192.168.1.254

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(zer0Nehza @ Jul 11 2008, 12:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
IP modem ni ialah 192.168.1.254


ak da msuk da ip modem tu kt address website.
xkuar pape p0n.cannot find server.
mcm,,,ip modem ak ni laen je

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

knaper aku masuk IP tuh keluar windows mintak username n password??? untuk aper tuh???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

1st.. kalau pakai router tuh.. kena reset balik router.. and reset modem..

kalau tak pakai mungkin kena delete dialer kut..

ip ntuk modem nih.. 192.168.1.254

admin : admin
password : password

untuk lebih paham lg masuk kat >>> http://koneksen.com/modem/bipac-5112s-adsl-modemrouter/



fungsi dia.. modem akan automatik connect ker internet bila kita on modem.. so takyah arr tiap kali nk connect internet tuh kita duk connet.. cam dialer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam tumpang treat yerrr.... laugh.gif

ok kes aku plak aku bipac 5112s nie tak leh masuk aministrator....
bla ie promp mntak pass aku masukkan user:admin pass:password tp x leh masuk...

camne yer?? aku dah reset router nih dh bnyak kali dah

hrap membantu wacko.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

TUTORIAL UNTUK MODEM BiPAC 5112S

Kalau nak wat auto connection ataupun korang nak pasang router -->

Buka http://192.168.1.254

Username: admin
Password: password

Klik Interface Setup --> Lihat Encapsulation

ISP: Pilih PPPoE/PPPoA

Masukkan data streamyx anda -->

Username: contoh (id streamyx anda)
Password: xxxxxxx (password streamyx anda)

Kat Bahagian Connection, Klik Always On (Recommended)

IP Address --> Klik Dynamic
NAT --> Pilih Enable

Klik SAVE

SETTING ROUTER KORANG BUAT SENDIRI LA... tongue.gif
YANG NI UNTUK SAMBUNG DIRECT MODEM NGAN KOMPUTER KORANG

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lepas tu, kat setting komputer anda, klik ikon Local Area Network --> Klik Status --> Properties --> Internet Protocol (TCP/IP) --> Klik Properties

Kat General Tab, tanda pada Obtain an IP address automatically --> Obtain DNS server automatically

Kat bahagian Alternate Configuration Tab --> tanda Automatic private IP address

OK, korang cuba test jadik tak... huhu~ Edited by Gaara92

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nak tau IP modem senang saja. Pegi kat start, run. Taip command, lepas tu taip IPCONFIG. Kemudian kuarlah IP modem dia. Cuba try.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(Cho Chang @ Jul 13 2008, 06:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
salam tumpang treat yerrr.... laugh.gif

ok kes aku plak aku bipac 5112s nie tak leh masuk aministrator....
bla ie promp mntak pass aku masukkan user:admin pass:password tp x leh masuk...

camne yer?? aku dah reset router nih dh bnyak kali dah

hrap membantu wacko.gif


brape kali nk bgtau.. reset la dulu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

nak reset...

carik jarum ker.. pin ape2..

pastuh tgk kt blakang modem tuh.. ader lubang kecik..

tak silap aku mesti ader tulis perkataan RESET kt situh..

cucuk pin tuh kedalam.. nanti rasa cam ader butang..

tekan dalam 10 saat..

ok.. odem anda telah direset..

sekian terima kasih
Edited by FrogStone

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau reset aper akan jadi?? tak rosak ker modem tuh??... takut la nak kaco...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

reset tu untuk restore default setting.. takkan rosak..
lepas reset boleh pakai default login. pastu setting balik username ngan pass.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(chain85 @ Jul 26 2008, 10:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
kalau reset aper akan jadi?? tak rosak ker modem tuh??... takut la nak kaco...



Takkan rosak modem tu... Cuba reset dulu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

QUOTE(Gaara92 @ Jul 13 2008, 07:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
TUTORIAL UNTUK MODEM BiPAC 5112S

Kalau nak wat auto connection ataupun korang nak pasang router -->

Buka http://192.168.1.254

Username: admin
Password: password

Klik Interface Setup --> Lihat Encapsulation

ISP: Pilih PPPoE/PPPoA

Masukkan data streamyx anda -->

Username: contoh (id streamyx anda)
Password: xxxxxxx (password streamyx anda)

Kat Bahagian Connection, Klik Always On (Recommended)

IP Address --> Klik Dynamic
NAT --> Pilih Enable

Klik SAVE

SETTING ROUTER KORANG BUAT SENDIRI LA... tongue.gif
YANG NI UNTUK SAMBUNG DIRECT MODEM NGAN KOMPUTER KORANG

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lepas tu, kat setting komputer anda, klik ikon Local Area Network --> Klik Status --> Properties --> Internet Protocol (TCP/IP) --> Klik Properties

Kat General Tab, tanda pada Obtain an IP address automatically --> Obtain DNS server automatically

Kat bahagian Alternate Configuration Tab --> tanda Automatic private IP address

OK, korang cuba test jadik tak... huhu~


HAI complete ngajar.bgus2.tumpang jap yer

bro boleh tolong Ajarkan x setting modem TP-LINK TD 8810..TQ Edited by napi_maju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now