• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Promosi : Pakej Streamyx Combo

474 posts in this topic

Posted · Report post

alhamdulillah.. nasib baik TM extend lagi free activation fee tu.. kontraktor baru install phone tadi huhu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(silvershark @ Jan 2 2009, 11:32 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ai... Alif ko pun nak promote kat sini....
bagi la org lain cari makan kat web ni...
tul tak PHAREZ???..
ALIF CALL AKU....NAK ANTA CLAIM X???


Alamak..saper plak nie...Azhar ek?..hehe..Otaimer dah mari unsure.gif
aku sajer jer nak kasi latest info kat "Tanah Jajahan Pharez" nie..hehe laugh.gif
kan dah makin meriah putera.com nie...hehe tongue.gif
hmm..wei aku nak claim beb..
nanti aku sendkan all client aku yang ada kat ko by email k..
ada sebarang masalah SMS me yea En. Silvershark..pergh ganaz siot nickname..
mcm watak jerung gergasi dalam wira tunggal..huhu
wassalam blush.gif

PS: aku lah ASURA..hehe


Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

akum

aku nk tnya brape hari nak ambik masa tuk install internet ni?aku pnya dah dekat 1mingu lebih dah..org tm xmai buh lg..byr dah byr.. mad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

normally fix line amik 3 hari bekerja dan streamyx amik 2 hari bekerja...

ko register kat mana?dan bayar apa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tq2... baru aku paham skarang.. sekarang nie, boleh x tolong aku berkenaan hal nie?

1. streamyx biasa (2MB) brapa hinggit ek?

2. sekarang nie kat kmpg aku ada streamyx biasa 1MB n kalau aku upgrade ke combo boleh ker?

sebab aku cadang2 nak pakai combo. ingatkan mobile tu mcm broadband celcom. so since x boleh, aku nak cari mana yang lebih ekonomi untuk aku samada streamyx biasa 2mb (RM?? + line tepon RM26 =?? )or streamyx combo 2MB (RM140 sahaja sbb xde sewa line tepon kan?) braodband mobile terpaksa aku terus guna... baru jer cadang nak tutup. :-(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

streamyx 2M biasa RM188...so advisable amik combo 2M, baru RM140...ya, takde sewa phone...

boleh je nak upgrade combo, tapi kalau nak upgrade ke combo 2M kena tgk dulu kg tu kat mana...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Promosi FREE RM75 dengan setiap pendaftaran baru masih diteruskan...

cukup mudah, cuma pm aku details ni...

Nama Penuh:
IC No:
No Tel Rumah (jika dah ada):
No H/p:
Pakej:
Login ID Pilihan (max 8 character):
Alamat:
Self/Tm Install:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Lupa nak tambah...combo with mobility dah available nationwide...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok boss...ur streamyx is already on the way...ehehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

klu utk akaun streamyx enterprise xleh ke dapat wireless modem tuh...huhuhu...aku nak buat wireless kat cc aku...atau bg wireless router with modem with diskaun ke...ni cuma cdgn dr aku utk tmnet...hu3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak register ke?enterprise nyer kalau nak aku kasi free wireless modem pun takpe...hahahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Promo FREE RM75 masih diteruskan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

errmm...lagi laporan pelanggan kena kelentong ngan agent...so anyone yg nak register, make your choice wisely...aku hanya mampu nasihat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post



bro, aku nyer SNR margin tu lepas x kalu pakai pakej 4Mbps unsure.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

register dulu...nanti tech akan check...bila dia pump 4Mb SNR tu stabil lagi tak...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(pharez @ Jan 14 2009, 09:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
register dulu...nanti tech akan check...bila dia pump 4Mb SNR tu stabil lagi tak...


kat Melaka skrang dah boleh 4 mb ker ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bro TS..
klo aku subcribe akhir bln ni speed 512kbps..RM?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam.. aku duk kajang nie.. area sungai jelok.. boleh tak aku upply 4mb..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kasi pm full address...nanti aku check...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

promosi dah nak tamat...6 hari lagi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Hello,

Aku ada 1 kemusykilan & klu blh pharez @ sapa2 yg pakar dlm bidang IT tlg jawabkn.

Sejak guna Celcom Mobile ni aku btul2 terkedu/kecewa/tak puas hati/tertipu pun ada & macam2 lg lah klu nak sebut... senang citer aku mmg btul2 MENYAMPAH (1000 x) ngan servis yg tahapaapantah ni!!!

Sbnarnya aku ni jenis yg suka download berbagai jenis fail drp movie, software hinggalah kpd ebook trutamanya melalui fileshosting spt Rapidshare/Megaupload/Easyshare dll. Aku blh melakukn proses men'download' berbagai jenis fail secara bebas & percuma iaitu dgn hanya me'RESET' modem Streamyx aku tu sbb setahu aku lah IP nya adalah jenis DINAMIK (blh brtukar2 IP setiap kali RESET).

Tp skrang member serumah aku yg punya akaun Streamyx tu dah pindah jd trpaksalh aku pilih antara Celcom Mobile @ Streamyx Combo. Bila difikir2 aku buat keputusan utk register Celcom Mobile sbb x ada 'contract subscription'. Tup.. tup timbul masalh lain lak. Dah la tu duit aku RM 399 dah pun terbang gara2 ISP yg BODOH nak mampos.

Masalahnya Celcom Mobile [email protected] ni dah tetapkn IP Address utk akaun aku (STATIC IP). So, x leh lah aku nak download apa2 fail lg. Paling teruk sesetengah site kena 'BLOCK', contohnya forum yg slalu aku visit pun diorang 'BAN' sbb x nak bg 'congested' agaknya lah. Klu x caya korang @ sapa2 yg guna Celcom Mobile blh chk " www.forumw.org ".

Lebih hairan lg jiran kat sebelah rumah aku pun guna IP Address yg sama cam aku gak. Confuse!?#@$%... wink.gif Ke diorang ni tetapkn IP yg sama utk dikongsikn dgn semua pelanggan Celcom Mobile kat M'sia nih?

Jadi SOALAN aku ialah: Apakah jenis IP Streamyx Combo with Mobile ni gunakn? Adakah DYNAMIC @ STATIC? So, sila jawab okay. Klu ianya jenis DYNAMIC nnt aku akan cuba beralih kpd Streamyx Combo dlm waktu trdekat.

Hope pharez & co. could give me suitable answer, pleaseeee... smile.gif



P/S: Aku dah ajukn pertanyaan ni kpd Celcom CustomerCare tp diorang pun x tahu
nak jawab apa. Alih2 pekerjanya cakap para pengguna mmg dilarang download
benda yg bukan2!!! Laaa ke situ pulak peginya. Tak kan download ebook/mp3
pun dilarang?!@#$ Sewel tul...

PP/S: Aku dah hantar email berkenaan perkara yg sama melalui website Celcom &
yg anehnya sampai skrang x ada apa2 jawapan. Edited by andreiz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

memang download ebook/mp3 dilarang. Ia sejenis cetak rompak.

pandai gali lobang, pandai tutop lobang.

Tips kepada CelcomBBD user: sile menoren.... the best... :thumbs:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro pharez... xde aper2 promotion ker?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now