• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Anime List!

320 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Anime list:

Crimson Star - kat bawah dalam post pertama nih

FADM Khyron

3eleven

jdash

shuhamly

DRS

PETABITE

shah animator

Iruga Nii-San

Sacred Ones

squallvash

Demon slayer

____________________________________________________________________

Hai kengkawan...

Aku nengok... ramai gak yang gemarkan anime-anime nie dekat Putera nie... so... aku bukak satu topic khas untuk senaraikan list anime-anime yang korang sumer ada :

Meh aku mula dulu...

Setakat nie anime yang aku dah ada ialah :

Azumanga Daioh (1-26 END)

Bakuretsu Tenchi (1-26 END)

Digimon X-Volution (END)

Dragonball GT (END - tak ingat berapa episode)

Full Metal Alchemist (END)

Full Metal Panic! Fumoffu (END – tak ingat berapa episode)

Getbackers (1-49 END)

Girls Bravo (END – tak ingat berapa episode)

Gundam Seed (1-50 END)

Gundam Seed Destiny (1 - 35 Ongoing)

Gundam Wing (1-49 END)

Gungrave (1-26 END)

Hanaukyo Maid Tai (1-15 END)

Hanaukyo Maid Tai Le Verite (1-12 END)

Hunter X Hunter TV (END)

Hunter X Hunter G.I ova (END - tak ingat berapa episode)

Hunter X Hunter G.I Final ova (END - tak ingat berapa episode)

Initial D 1st Stage (END - tak ingat berapa episode)

Initial D 2nd Stage (END - tak ingat berapa episode)

Jinki : Extend (1-12 END)

Love Hina X-Mas (END)

Love Hina Spring (END)

Love Hina Osaka (END)

Madlax (1-26 END)

Mai-Hime (1-26 END)

Masked Rider 555 (1 - 50 END)

Masked Rider 555 Paradise Lost (END)

Masked Rider Blade (1 - 49 END)

Naruto (1-20 Ongoing)

Naruto The Movie (END)

Onegai Teacher (1-13 END)

Ragnarok The Animation (1-26 END)

Sakura Wars The Movie (END)

Samurai Champloo (1 - 26 END)

Samurai Deeper Kyo (1 - 26 END)

S.cry.ed (1-24 END)

Street Fighter 2 V (1-29 END)

Tenjou Tenge (1-24 END)

Tenjou Tenge OVA (1-2 END)

Trigun (1-26 END)

Ultraman Nexus (1-8 Ongoing)

Vandread Stage 1 (1-13 END)

Vandread Stage 2 (1-13 END)

Currently Looking For :

Ah! My Goddess

Cowboy Bebop

DN Angel

Ghost In The Shell

GTO 

Kiddy Grade 

Noir  

Sakura Wars

Link terus ke koleksi anime terbaru aku :

Koleksi Anime Aku smile.gif

Tu la ajer koleksi anime aku sekarang... kecik kan... rasanya... kalau aku ada Broadband... mesti lagi besar gedebak koleksi aku...

Okey... korang lak...

cool.gifsmile.gifsmile.gif

Edited by Crimson Star

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Edited by FADM_Khyron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yo crimson!!!

Percaya atau tidak... aku dah habis balun Tenjou Tenge and MADLAX dalam 2 hari jer...

Skang tengah layan Bakuretsu Tenshi, baru eps-10. Start pagi tadi sampai sekarang 10 episode...

Apa aku boleh cakap :

Tenjou Tenge - Best... tapi bila sampai part flashback tue... naik bengong aku... boring gila... dah tue hampir separuh episode keseluruhan anime tue berkisar pasal Shin Natsume tue jer... Tapi Tawara Bunshichi tue cool gak yek...

MADLAX - Lebih kurang 10 episode yang pertama... boring giler... dah tue criter dia langsung aku tak paham... tetiba bertukar pegi tempat lain... sekejap Negara Gazth-Sonika... sekejap Negara Nafrece... criter pasal perang saudara and dua orang perempuan hilang ingatan... tetiba jer pindah ke dimensi lain yang ada dua bulan... criter pasal magik lak. But biler sampai episode 10 ke atas mula best dah... baru aku paham apa cerita nie berkisar tentang... memang pelik dan ajaib criter nie... tapi best... boleh buat orang jadik gila dengan perkataan jer dalam cerita nie... banyak magik gak... tapi fight guna pistol...

Bakuretsu Tenshi - So far... criter paling suck pernah aku tengok... rugi plak bayar RM1 kat crimson untuk sekeping cd dier... tapi satu jer yang lawak... ader sorang watak dalam anime nih... nama dia Meg... boleh dikatakn setiap episode kena culik or tangkap dengan penjahat. Setakat nie baru layan sampai episode 10... pompuan tue dah kena tangkap rasanya... 6 kali dah... buduh betul criter tue... but mecha dia lawa gak...

P/S : Oii... takde sesapa ke yang ada Gungrave... aku nak beli woi!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sikit jer...

dragon drive

fullmetal alchemist

fullmetal panic

fullmetal panic fumoffu

midori no hibi

gunslinger girl

tenju tenge

peace maker kurogane

gundam seed

samurai deeper kyo

hikaru no go

last exile

love hina

love hina again

golden boy

mahoramatic

onegai teacher

aku byk kumpul yg masih belum complete cth

-samurai 7

-samurai champloo

-bleach

-mai hime

-school rumble

...kwn aku ada byk, aku rasa lebih dr 100 anime yg complete...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Onegai Teacher - Baru jer habis episode last sekejap tadi... mula menonton episode 1 petang tadi... giler tak aku??? Criter nie memang best... berbaloi gak kalau beli DVD die...takde fighting ker... tembak-tembak ker... all about life jer... kisah cinta budak umur 18 tahun bernama Kei Kusanagi dengan cikgu die dari angkasa lepas... yang best tue boleh kahwin pulak tue...

To 3eleven... kalau aku nak Samurai Deeper Kyo... berapa ko charge aku???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau aku punya

kamen rider ryuki

kamen rider faizu

kamen rider blade(belum habih lagi)

movie kamen rider ryuki nagn faizu

vampire hunter d(lama ngan sequel dia)

wonderful day

movie ke dua shin chan

street fighter 2 v

samurai deeper kyo

street fighter alpha

slayer the movie

peace maker kurogane

ninja scroll(lama ngan baru)

samurai x movie

samurai chmploo

tenjou tenge

dan ada dua tiga anime one shot yang tak ingat tajuk dia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Samurai Deeper Kyo nampak dah... Street Fighter 2 V nampak dah... Gungrave ngan Trigun sorang pon takde???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ooo. nak beli ke?. kwn aku ada jual... gungrave pun ada gak, trigun pun ada, cuma aku kurang pasti group yg sub anime tu apa... kadang2 satu cerita lebih dr satu group yg dia kumpul. so aku tak tahula mcm mana citarasa kau...

kyo samurai deeper aku. aku beli original... erm. ada 13 cd kot (format vcd)... kalau nak aku burn kan jerla (itupun kalau aku rajin .hehehe)... ikut harga cd kosong kot... kat tempat aku cd kosong paling murah 50sen sekeping. so 13x0.5=6.50 je...

yg kwn aku jual mhlla sikit... dlm list yg aku ada complete series 26 episod muat 8cd so 8x3.00=24 rgt la...

hehehe

...

Edited by 3eleven

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau bole tolong carikan sepa2 yg ada collection anime slam dunk.thanx!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Onegai Teacher yer... ko nak ke Shuhamly...

smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

baru lepas beli full set tv series samurai x. mau seminggu tak tido nih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ha la... teringin nak tau anime aper yang encik cermin kita ader...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

dominant star

la...tertunggu2 aku ko reply pm aku....rupanya kat sini ko reply...nak la..nak sgt2...so mcm mana?? aku nak cepat nie..b4 ahad nie..ok x?? bagi no kontek ko kat aku

Edited by Shuhamly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Boleh... but before that... aku nak nengok anime list ko leh tak???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku x byk....nie je list aku..

inital D - dr awal sampai stage skrg nie ada..DVD

hellsing -complete-

slam dunk - episode 1-80 -

naruto - episode - 1-109 (mlm nie kuar 110)

samurai x -episode 1-5

ha tu je la..

wei..aku nak cepat nie..b4 ahad nie..ko duk area mana?? kl ke??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bagan Serai... isolated place if I may say... cause takde strimik...

Tak tahu mana Bagan Serai... dekat Perak... atas Taiping... bawah Parit Bundar. Tak tahu mana Parit Buntar??? Betul-betul tepi sempadan Kedah dengan Pulau Pinang... tongue.gif

Got it??? smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

so mcm mana nie??

wei..pm je la aku..senang sket..kita dok bincang sini susah la..

bg no kontek..aku call ko..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

FADM Khyron... maner ade aku d/l... aku carik kat anime trader la sumer anime aku ade tue... salah seorang die Cermin, Chewguyz dengan Nero.

P/S : Aik... dominant buat ulasan anime lak kat sini... eh... hehe... tak kisah la... as long as tak merapu...

Edited by Crimson Star

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Edited by DRS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Trade la guna pos laju DRS... sad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

macamana tu... leceh jer bunyi nya

kalau trade depan pejapat pos (sg wang) okay jer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

laugh.gif

Tak leceh la... aku tunggu rumah... barang sampai...

Ko pegi bank... duit masuk... kan best tue...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

carik hdd kosong satu, dlm 40GB ke, courierkan terus ke rumah trader, dlm tu siapkan duit sekali shipping.. setel!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hm... bagus gak solution ko nie...

Aku POS LAJU BERDAFTAR ke DRS HDD aku... spas tue dia pos balik kepada aku... masalahnya... dia nak ke pos... kan katanya leceh... kalo dia mahu... sekarang gak aku pos HDD aku... laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau ko start so saya pun akan hantar balik loh

tapi takkan hantar yg kosong loh

isik ler

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now