• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Bitcomet Modded..pakai Nih Utk Dapat Torrent Laju

1125 posts in this topic

Posted · Report post

ha'ah la.. laju giles.. thanks to xtreme_paranoid & MoFiee

tp betulla.. pc ni pun lag.. nak dgr lagu terus hang.. :ph34r:

rase mcm pc ni jadi seeds beratus org..iye ke?

xde effect apaper ke lama2 gune nnt?

klau xde pape.. mmg nak teruskan gune ni je.. :lol:ehe .. TQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

whahahah aku pon dah try dah.... perghhh mmg laju laaa.... aku dpt area 60~90 hehehehe thanks :lol:

hmmm amacam plak ngan bittorrent?? :unsure:

yang tuhh pon ok gak pa... hehehe :lol:

p/s masa aku donload game pkai bitcomet pastu aku men devilRo ok je... x lag pon... pc pon ok gak x lembab

hahahaha.........tp speed ko x boleh selaju speed aku.....aku kekedang boleh cecah smpai 120KB/s tau....aku rasa mcm guna enjin mclaren je...

ha'ah la.. laju giles.. thanks to xtreme_paranoid & MoFiee

tp betulla.. pc ni pun lag.. nak dgr lagu terus hang.. :ph34r:

rase mcm pc ni jadi seeds beratus org..iye ke?

xde effect apaper ke lama2 gune nnt?

klau xde pape.. mmg nak teruskan gune ni je.. :lol:ehe .. TQ

aku kawan2 x kesah punye....bende yg baik elok kt kongsi...tp prestasi komputer aku so far ok je...x de pun nk lag ke,hang ke,hong ke....pasal effect klau gune lame2 bende ni aku x tau la.....aku pun baru pakai bende ni....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

torrent nih tgk seeder ngan peers gak..

bukan semua blh dapat speed yg cam korang nak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Sorry la kalau pertanyaan saye nih buat masalah sbb saye org baru..

ape bittorrent tu?? boleh ke download direct link dari web... :blush:

Please bagi tau.. saya nak tau gak pasal benda nih...

Edited by Hakiro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pun tak leh pakai.. dier cakap 'unable to read....' mende tah.. tak ingat aku.. camner care nak gunanya.. adakah install yang biasa n then copy paste ke folder yang lama tuh dengan bitcomet modded nih? otai sila bagi pernjelasan... hamba menunggu nih.. hehe..

kalo nak bukak torrent baru...

pki bitcomet biasa...

pastu ko copy file torrent ngan download....

nanti baru bole bitcomet mod tu bace torrent ko... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

aduh... tensennyer aku.. nape aku wat tak leh nih.. aku dah dolod file torrent gune btcomet biase.. pas dah siap dolod, aku tutp bitcomet biase n bukak bitcomet mod.. then aku bukak jer file torrent tuh.. dia bagi tau.. 'unable to read this torrent file.. please re-downloding the torrent'.. nape eh benda nih jadi? jadi kt aku sorang jer ke?

Edited by sprix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

leh x sesiapa tolong uploadkan selain rapidshare, megaupload dan yang seumpama dengannya yang ada download limit. Link drpd file-upload tu bile download file corrupt. Terima kasih.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Please bagi tau lah... ape bende bittorrent... camne dia berfungsi..

pastu bitcomet nih boleh download direct link tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mirage_Angel

ko nak aku upload kat mane ek?

sori coz aku x tau nk upload kat mane

ko bgtau ah, aku cube uploadkan

Hakiro

ko gi sini..http://en.wikipedia.org/wiki/BitTorrent

x pon ko search je dlm putera nih..jgn tggu suap je

banyak dah orang bincang pasal torrent kat sini

tp die mmg x blh utk direct donlot..

bittorrent nih peer-to-peer software

pasal peer to peer lak ko gi sini..

http://en.wikipedia.org/wiki/Peer-to-peer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku dah try gune Bitcomet 0.66 Modded ni tapi speed aku dapat tak seperti korang ceritekan. slow antara 10kb/s - 35kb/s je aku dapat. aku tak ubah ape2 setting pun. sebab ape jadi macam tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aduh... tensennyer aku.. nape aku wat tak leh nih.. aku dah dolod file torrent gune btcomet biase.. pas dah siap dolod, aku tutp bitcomet biase n bukak bitcomet mod.. then aku bukak jer file torrent tuh.. dia bagi tau.. 'unable to read this torrent file.. please re-downloding the torrent'.. nape eh benda nih jadi? jadi kt aku sorang jer ke?

ko mula2 bukak bit comet biasa...

fail tu dpt donlod kan?

ok...

kalo bole...

ko stop bit comet ko, exit bit comet, ko copy folder torrent ngan fail download dlm bitcomet ko...

ko pastekan kat tmp ko extract bit comet mod ko (dlm kes aku aku extract kat dlm file document)

pas ko dah paste, ko run bit comet mod ngan click 2x kat icon bitcomet mod ko tu~

kalo ko berjaya, ko akan nmpk satu lagi file torrent utk didownload~ :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku dah try gune Bitcomet 0.66 Modded ni tapi speed aku dapat tak seperti korang ceritekan. slow antara 10kb/s - 35kb/s je aku dapat. aku tak ubah ape2 setting pun. sebab ape jadi macam tu?

nie feng..

seeder utk file torrent yg ko donlot tuh baper?

ko dah cube torrent yg baru and byk seeder?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

nie feng..

seeder utk file torrent yg ko donlot tuh baper?

ko dah cube torrent yg baru and byk seeder?

aku torrent dvd tranfomers dan seeder aku tengok ade 18. tak jadi jugaklah kalu seed sikit ke? ingat bitcomet ni buleh speed jugak kalu seed sikit. :lol:

Edited by nie feng

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ader yg x kene kot...

sbb walaupun seed aku sorg, aku leh dpt 22kbps dr dier sorg je :lol:

aku donlod torent lame2... yg dah nyawe2 ikan :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok... aku akan try wat cara ko tuh.. apaper hal nanti aku update.. thanks a lot dude...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ko mula2 bukak bit comet biasa...

fail tu dpt donlod kan?

ok...

kalo bole...

ko stop bit comet ko, exit bit comet, ko copy folder torrent ngan fail download dlm bitcomet ko...

ko pastekan kat tmp ko extract bit comet mod ko (dlm kes aku aku extract kat dlm file document)

pas ko dah paste, ko run bit comet mod ngan click 2x kat icon bitcomet mod ko tu~

kalo ko berjaya, ko akan nmpk satu lagi file torrent utk didownload~ :lol:

aku dah cube wat care yang ko cakap nih.. tp tak leh arr.. still dier kuar unable to read and please re-downloading your torrent... actually aku pun tak pasti yang care aku wat betul ker takk...

1) memula aku dolod file torrent guna bitcomet biase n save.

2) pastu aku tutup bit comet biase n bukak bit comet mod.

3) aku click open n open file bitcomet yang dah ddlolod td.. pastu kuar mende yang aku bg tau tadik..

tul tak cara yang aku wat nih? ke memang salah.. skunk nih tgh guna bitcomet biasa yang kelajuan terpantasnya adalah 15kbs.. <_<

Edited by sprix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rakan2 sekalian......bitcomet ni ley run dlm vista x??aku try porblems laaaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

vista aku x tau ah..

aku pon pakai xp je..

sori ek ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rasrenyer memang tak berpeluang ler aku pakai bitcomet modded nih eh... Hampeh!! tak per arr.. anyway.. thank guyz for your tips..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

nape plak ko x bole??

mule2 torrent aku satu je, download bleach smpi 21GB

pas aku dpt ni, aku download plak gundam seed full 11GB

ngan xp black edition 4GB...

ok je...

ps: ko try ni plak...

ko x yah bukak bi comet mod ko...

ko bukak bitcomet biasa...

dowanload balik torrent ko...

biarkan dier download sikit dulu pki bit comet biasa (0.1%)

pastu ko copy paste folder download ngan torrent...

pas ko dah copy paste masuk dlm bit comet mod...

ko akan nmpk torrent ko resume... kalo dier bole bace...

setakat ni aku guna cara ni...

btw...

dier x kate unable to read torrent file

tapi dier tulis unale to read torrent file :lol:

Edited by diamondclow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rasrenyer memang tak berpeluang ler aku pakai bitcomet modded nih eh... Hampeh!! tak per arr.. anyway.. thank guyz for your tips..

bitcomet biase ko boleh pakai x?

rugi ah klu ko x boleh pakai bitcomet nih..

try tgk wat lg skali..

jadi or tak..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

aku pki deluge plak pas ni... (sbb torrent file aku corrupt, abis bleach 21GB aku TT.TT)

speed pon best...

try arr...

btw... bitcomet ni pon best...

aku pki 2 torrent client :lol:

@paranoid...

ko pki plak deluge ni...

stable plak aku rase, seeders international aku byk dpt...

Edited by diamondclow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

nape plak ko x bole??

mule2 torrent aku satu je, download bleach smpi 21GB

pas aku dpt ni, aku download plak gundam seed full 11GB

ngan xp black edition 4GB...

ok je...

ps: ko try ni plak...

ko x yah bukak bi comet mod ko...

ko bukak bitcomet biasa...

dowanload balik torrent ko...

biarkan dier download sikit dulu pki bit comet biasa (0.1%)

pastu ko copy paste folder download ngan torrent...

pas ko dah copy paste masuk dlm bit comet mod...

ko akan nmpk torrent ko resume... kalo dier bole bace...

setakat ni aku guna cara ni...

btw...

dier x kate unable to read torrent file

tapi dier tulis unale to read torrent file :lol:

itu ler bengang tul aku.. takder orang ker yang jd bende yang same ngan aku.. ker aku yang tak reti nak pakai :P heheh... diamondclow.. aku tak faham kat part yang ko tulis :

'pastu ko copy paste folder download ngan torrent...

pas ko dah copy paste masuk dlm bit comet mod'

aku dah dolod file torrent.. n then nak copy masuk kemane? kedalam folder torrent dalam bitcomet mod kan? kalu gitu aku dah try buat dah.. tp still tak leh...

kalu bende tuh menjadi.. adakah aku still kene open n search file torrent tuh/dia akan automatically terpapar kat tempat dolod tuh eh?

hayaaa.... sori arr.. aku memang noob giler pasal nih... kalu gune secara biase aku reti ar... thanks dude..

anyway torrent pun tak tulis tp dia kuarkan paparan :P

Edited by sprix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam..

aritu aku ada donlot gamez 6.0gb. dah siap 40%,

pastu aku resume lar kat BT modded nih.

donlot ok lar speeding(ave.90kb)

tapi sampai hari nie, baru 75% ? setelah seminggu non-stop aku donlot -.-'

check kat summary, ghupanya dah donlot 11gb total size tapi actual torrent x siap2..huuhuhuh..banyak betul file corrupt aku donlot..

nk tanya sket,

adakah set 'resume' dari BC version asal menyebabkan masalah ni?

sbb aku fresh donlot dari BC modded ok laju (5.2GB) nak siap dah :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

@paranoid...

ko pki plak deluge ni...

stable plak aku rase, seeders international aku byk dpt...

aku x pandai nak portforward :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now