• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Tips Utorrent Laju

174 posts in this topic

Posted · Report post

deluge tu bit torrent client jugak ker?

kat ner nak donlod

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ko try p http://deluge-torrent.org/ pastu ko usha situ... tp aku pelik lah tgk benda ni coz xde installer.... sape penah pakai bleh x ajarkan cara install...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ntah la...macam pakai script jer,tengok dalm readme macm ader kaitan ngan sudo.

aku download sudo,tp blur plak lepas tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bukan deluge untuk linux jerk???

sape leh terangkan lebih terperinci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ya..barang linux..setakat ni rasanya takda lagi orang buat "window port" untuk deluge..kalau pakai windows, ko guna Xunlei la..Xunlei pun ok gak, cuma ko kena pepandai cari fail translasi english dia..melainkan kalau ko reti baca chinese..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Xunlei ni ok tapi x semua toron dapat download laju... cam private tracker xleh, connection slalu putus2, biasa TV-series mcm naruto atau anime mmg laju lah guna ni... nak english translation aku ada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalo dah ader bagila kat maner nak amik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

search Xunlei kat wikipedia..dalam tu ko jumpa link untuk donwload file translasi dia..pernah masuk Wikipedia tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wikipedia aku biase masuk,nanti la aku try masuk

apepun aku nak tunjuk ni...

SpeedTerlaju.jpg

saje je nak tunjuk,hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro kalau pakai azureus leh ker... tu salah satu software nak donload kat website torrent gak kan......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

azureus boleh la bro..salah satu daripade bittorrent client yang popular digunakan skarang.

contoh yang lain macam bitcomet,utorrent,ktorrent,bit torrent,

sesetengah download manager buleh gak digunakan utk menorent macam flashget.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wikipedia aku biase masuk,nanti la aku try masuk

apepun aku nak tunjuk ni...

SpeedTerlaju.jpg

saje je nak tunjuk,hahaha

jeles tol aku ngan korang nie...dpt tinggi2...aku nyer max pon 6+ jer...waaaaaa x aci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni aku nyer

gune deluge

delugetb1.png

memang die leh connect walopown sket seeder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku jeles ngan tolong saye sbb donload 2 torrent, satu dapat 125 kb, satu lagi dapat 24.5kb,

kalo aku donlod 2 torrent serentak,nanti dua-dua dapat stakat 30kb jer.

takde ker deluge untuk windows,aku nak try gak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tukar la ke linux

tak susah pon

dah la free

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

delugebr7.jpg

ok tu walopon seeder skit jer..deluge on window nih masih dlm alpha lagi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

erm.. deluge takda luck kt system aku.. mula2 je ok.. skang ni speed kasihan la.. seeder smpai 5k pon tetap 10kbps...

aku tetap guna thunder gak skang ni.. ekekke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok dude..tengoklah mane yg sesuai ngan kita..aku gune deluge nih sebagai main client aku.thunder second client bagi aku.sebab client nih dah kena ban kat local tracker tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Guna je linux. Open source dah semakin membangun. Dengar kata goverment nak nak guna linux. Tapi kesian la kalo user nak install benda yang pelik2. Mesti tak dapat. WIndows susah nak menten. Kata diorang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku prefer thunder

laju dowh!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku prefer TMNET tak payah cap p2p nih!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku prefer TMNET tak payah cap p2p nih!

hahaha aku setuju!! aku dah malas nak pakai torrent sebab kena cap pastu comp aku jadi berat laa...

skang ni pakai rapidshare je senang..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

guys aku try guna deluge ni...

tapi dia mintak external command phyton not found...

mn nk dpt benda tu hah...

cuba explain skit...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ko guna windows ke linux? Kalo windows cuba install python dulu. Kalo linux cuba update n upgrade.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now