• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Mod Service, Notebook & Mobo Repair, & Monitor & Lcd

137 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Service yang kami tawarkan.

1. Case Modding Service

2. PSU Cable Sleeving

3. PSU Repair

3. Custom Build Chassis

4. Motherboard Repair RM 40.00

5. LCD repair- Notebook & Desktop

6. Notebook Motherboard Repair

Saper2 yang nak modding Casing atau Side panel sila Hubungi Saya

di 016-2580543 atau email [email protected] Harga Berpatutan!!!

Untuk sample sila lawati http://www.3dfx.com.my/mod.html

Atau chat guna yahoo messenger [email protected]

3dfx Technologies Sdn. Bhd

17-03, 17th Floor, Wisma SunwayMas,

Jalan Tengku Ampuan Zabedah C 9/C,

Section 9, 40100 Shah Alam,

Selangor Darul Ehsan

Malaysia

Phone : 603 55117277

Fax: 603-55113277

Edited by armand666

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

JunkieG nyer Dragon dah siap.....

kalo nak tau kualiti bagus ke tidak nanti tanya sama dier!!!!!!!!

Edited by armand666

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

segala review dah dijalankan....utk melihat sendiri hasil kerja armand666 yg bole diketegorikan berkualiti emas, sila ke >

[email protected] > Perkakasan > Sistem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ader penghantaran tak? duduk kat ipoh? cam mane tuh.

Penhantaran cuma poslaju jer laa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Pakai acrylic jer kot...braper bugdet dier armand666???? laugh.gif

Siap ngan cat RM 120

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bleh cat monitor x ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Disini aku nak bagitau kat suma kawan kawan yang ada kat putera.com.

ramai yang cakap aku buat service mahal... sebenarnya service dan harga yang

aku charge lebih murah berbanding dengan harga kat lowyat atau pun kat tempat lain.

So sapa2 yang ingat mahal tue, terima kasih jelaa.

bole la buat kat lowyat kalo ingat bole dapat murah lagi...

kepada sesiapa yang ingin tahu quality kerja aku bole refer kepada

puteranian yang dah pernah hantar casing kat aku.

Edited by armand666

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bukan nak backing sesiapa dlm hal ni... tapi aku sindri dah tgk quality dah kehalusan kerjanya... Puas hati bang... Kalu terasa mahal tu... sukati la nak buat kat mana... tapi tgk sindri la kat OC Paradise... No comparison la...!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Disini aku nak bagitau kat suma kawan kawan yang ada kat putera.com.

ramai yang cakap aku buat service mahal... sebenarnya service dan harga yang

aku charge lebih murah berbanding dengan harga kat lowyat atau pun kat tempat lain.

So sapa2 yang ingat mahal tue, terima kasih jelaa.

bole la buat kat lowyat kalo ingat bole dapat murah lagi...

kepada sesiapa yang ingin tahu quality kerja aku bole refer kepada

puteranian yang dah pernah hantar casing kat aku.

sape yg ckp mahal tu?aku bole tunjukkan bukti kerje si armand nih..coz aku dah mod side panel chieftec aku..mmg puas hati giler..x de bengot pun..laser-cut beb..

rege yg dibagi oleh armand jauh lebih murah dr lowyat..

ok chow cool.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

perghhh mantap siiuuutt hasil seni tuh.. caya la luu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

HMMMM...

MMG X PATUT SAPER YG KATER MAHAL TUE....KALAU DAH DESIGN CAMTUE NYER CANGGIH....SIAP DGN LASER CUTTING LAGI....KALAU REGE TUE KIRER MAHAL X TAHU LAA AKU......

ARMAND....BUDAK KO YG KAT BALAKONG NIE...BUAT JUGA KER..ATAU BG KAT DIER, DIER HANTAR KAT HANG....???

MAYBE PASNIE...BUDJET RM9 AKU AKAN BERMULA...MUAH MUAH MUAH......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

semua agent jek..

tlg anta..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

weehh.. sowi ar.. tanya sket.

'acrylic' tu mende? cermin yang korang pakei nak taruk kat side panel tu ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Latest Mod Chieftec from Ching

user posted image

Side Panel

user posted image

Top panel for 120mm Fan Blower

Edited by armand666

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

armand666.. macam bisa ku dengar id ini.. hurm... member aku ada nak beli Chiftec Dargon dari bro ni.. tapi tak jadi beli pasal masalah kewangan... but.. dari apa yg aku dengar... hasil kerja bro ni cun... cun yg macam mana... sendiri buat baru tahu.. biggrin.giftongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hasil keje mesin rege juta2 mana x cun.. yg lowyat tuh pakai apo? tangan jerk..? kelakau.. rege lg mahal dr nih!

support la melayu...!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tangan menunjukkan keaslian dan unik la.....anyway support la melayu..keran melambangkan warisan keaslian dan keunikkan hahahahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cakap pasal melayu.. cakap pasal keaslian.. armand.. buat ar satu corak yg melambangkan corak melayu.. keris ke, wau ke, gasing ke, kerawang kerawang ke.. eh hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku ada buat 1 mod nie tulisan jawi, nanti aku post

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

perghhh!! lawaa tuss lambang punisher dia. mand, kalau buat besar lagi rege sama dak? ahekss..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ketok ketok ketok... assalamualaikumm.. newbie nak tumpang tanye tongue.gif

pasal

3. Custom Build Chassis

material ape yang korang pakai? ade contoh sample tak? carik kat perkakasan>sistem tak jumpe pon..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

material Aluminium, nak contoh datang jumpa aku laaa tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

material Aluminium, nak contoh datang jumpa aku laaa tongue.gif

Serius??? ko kat area aner?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Serius??? ko kat area aner?

Subang Jaya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now