• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

[ Promote ] Streamyx : Super Duper Deal - 1mbps + Free Modem

62 posts in this topic

Posted · Report post

Aku Baru Reg Bln Ni..

Klo Nak Tuka Pakej Ko Bleh Ker?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku Baru Reg Bln Ni..

Klo Nak Tuka Pakej Ko Bleh Ker?

klu tak silap aku, kena terminate dulu laa yg ko dah register tu,

baru boleh apply yg baru nii..

betul tak??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku Baru Reg Bln Ni..

Klo Nak Tuka Pakej Ko Bleh Ker?

U mean wanna transfer your streamyx to ur new house? :)

Yes, u can do it, or you can just terminate ur current ADSL line and re-apply again.

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bukan La..

Transfer To Your New Promotion..

Sekarang Saya Gune Pakej 512mb With Modem RM77/month

Nak Tuka Pakej u punya pakej la 1.0m RM77/Month..

Macam Mane?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau yg lama dah habis contract boleh terminate dan register semula...nak register bleh contact aku fariz 013-3942949...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau yg lama dah habis contract boleh terminate dan register semula...nak register bleh contact aku fariz 013-3942949...

Tumpang tanye sket..package 1mb tu.. download speed die 1mb..upload die 512kb ke?

sebab aku cek..package 1mb...download 1mb..upload 384kb je..

kalau salah tulun betulkan yer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tumpang tanye sket..package 1mb tu.. download speed die 1mb..upload die 512kb ke?

sebab aku cek..package 1mb...download 1mb..upload 384kb je..

kalau salah tulun betulkan yer..

Yes, 1Mbps Upload and 512Kbps Download.

Im using 1Mbps Package ( RM88 ) @ home now :)

thanks.

Bukan La..

Transfer To Your New Promotion..

Sekarang Saya Gune Pakej 512mb With Modem RM77/month

Nak Tuka Pakej u punya pakej la 1.0m RM77/Month..

Macam Mane?

Yes, u need to terminate your current ADSL line 1st only u can get this new package :)

anyway, i will free 1 Optical Mouse if u apply from me :)

thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mmm...musykil skit..

sebab aku cek dalam sistem TMnet ni..Upload for package 1mb... 384kb je...bukan 512kb

cuba org2 TM or TMnet yg lain confirm kan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mmm...musykil skit..

sebab aku cek dalam sistem TMnet ni..Upload for package 1mb... 384kb je...bukan 512kb

cuba org2 TM or TMnet yg lain confirm kan..

ADSL.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

itu setting kat port je bro..

kalau tgk speed yg die shoot dari dalam sistem...1mb nye package

ni cth die..

Login xxx

Customer xxx

Account Status Active

IP Addressing Scheme Dynamically assigned (PPPoE)

Speed profile Download = 1536 Kbps Upload = 384 Kbps

so advertise upload 512kb tu kurang betul rasanye bro...just setting kat port je tu

itu die tunjuk leh support hingga 512kb but upload betulnye 384kb sahaja...

Edited by scorps
edit gambar,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yup...misleading ads...patutnya 1024/384...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam...sorry menyampuk..org baru nak balajar ni...kalu x ada tel umah tak leh register kan,so guna handpon lehkn.biasa org daftar ket ner.?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

salam...sorry menyampuk..org baru nak balajar ni...kalu x ada tel umah tak leh register kan,so guna handpon lehkn.biasa org daftar ket ner.?

takleh,

syarat nak apply tmnet streamyx,kena ada fix line dulu baru boleh..

ok??

Edited by scorps

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

takleh,

syarat nak apply tmnet streamyx,kena ada fix line dulu baru boleh..

ok??

Yes, must usefix line to apply Streamyx :)

thanks.

Edited by scorps
double post

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak register fix line bleh contact aku...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak register fix line bleh contact aku...

Sorry Bro.

only Streamyx :D

anyway u can go Telekom to apply ur new line

thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

err...i mean anyone needs to apply fix line can contact me...u can submit your client without fix line to me too...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

err...i mean anyone needs to apply fix line can contact me...u can submit your client without fix line to me too...

Ok, if got ppl wan to apply fix line,

i will PM you. :)

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak register fix line bleh contact aku...

tumpang tanya

katakan fix line aku pakai prepaid. kalo prepaid tu abis streamyx aku masih bleh guna ke tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

roberto or pharez, currently im subscribed 1mbps basic rm99/month, is it possible to upgrade to 2mbps basic (RM188)... my location : shah alam section 7, jln kristal.... no phone 0355122xxx <--- juz for your ref to check port or anything...

last time i called tmnet they say 2.0mbps package is only available at Putrajaya only... is it true?

p/s if you need my strmx user id pls pm me...

Edited by amin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mana org kuat tmnet nie...x jwp2 pon soalan aku nie..... 3 hari tunggu....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

err...kat pm dah jawap kan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez... mcm mana ada tak 2.0Mbps kt kawasan nie? ke masih cyberjaya jer....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pharez... mcm mana ada tak 2.0Mbps kt kawasan nie? ke masih cyberjaya jer....

Sorry for late reply.

Went to Singapore this few day :)

anyway 2MB only available @ Cyberjaya area.

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0