• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Linux Untuk Orang Baru..., Boleh Cadangkan? ( Part 2 )

154 posts in this topic

Posted · Report post

[quote name='FryShadow' timestamp='1321759240' post='1075352']
smplayer dah cuba ?
[/quote]

belom lagi. aku cuba sat. baru nak berjinak dengan linux nie. :159:

EDIT:
dah try. sama jugak. dia play elok cuma akan nampak stutter sket2. aku pakai Ubuntu 11.10 yang baru ni. driver untuk graphic card cemane ek. aku pakai ATI. dia ade suggest dekat "Additional Driver". aku dah activate yang dia cadangkan. kot la problem graphic card.

1 lagi problem mic dengan Skype. itu hari ok. lepas update ada dapat "chipmunk" bug. ramai jugak yang kena macam ni. takda solution lagi yang aku perasan.

last problem aku perasan before boot ubuntu ada dia mention error "prefix not set". ini refer pade ape ek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rasanya kubuntu dan zevenos serta otaku sesuai untuk pengguna baru. ubuntu dengan gnome 3 / unity desktop belum lagi matang.

garuda linux pun macam best.
[url=http://www.garudaone.com/]GarudaONE: Go LEGAL, Go LOCAL, Go LIBERTY[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok ker zorin OS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='ahaksz28' timestamp='1321800624' post='1075376']
belom lagi. aku cuba sat. baru nak berjinak dengan linux nie. :159:

EDIT:
dah try. sama jugak. dia play elok cuma akan nampak stutter sket2. aku pakai Ubuntu 11.10 yang baru ni. driver untuk graphic card cemane ek. aku pakai ATI. dia ade suggest dekat "Additional Driver". aku dah activate yang dia cadangkan. kot la problem graphic card.

1 lagi problem mic dengan Skype. itu hari ok. lepas update ada dapat "chipmunk" bug. ramai jugak yang kena macam ni. takda solution lagi yang aku perasan.

last problem aku perasan before boot ubuntu ada dia mention error "prefix not set". ini refer pade ape ek.

[/quote]

Prefix not set takde masalah actually, saya dah google, mungkin bug untuk Unity. Tapi Ubuntu ok jer running. Diorang cakap yang tu takde pe2.

Pasal GPU tu try pilih yang diorang recommend.

[img]http://www.pixelshack.us/images/eic0hk702b767nmf6lj1.png[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now