• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

(wta)send Fax Guna Pc

6 posts in this topic

Posted · Report post

hai kwn2.aku nk tny korang skit.boleh ker ek aku nk send fax guna pc?kawan aku ckp boleh.....boleh ker ek?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku gune brother mfc 210c printer skali ngan fax. buleh buat camtu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

takleh ker kalau guna modem 56k?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

takleh ker kalau guna modem 56k?

Kalau anda ada modem dan line analog/isdn anda boleh gunakan komputer as fax machine.. dlm windows pun ada driver utk microsoft fax ataupun install 3rd party software lain spt bitware/symantec winfax ...

Open la documen apa2 dan print ke fax printer tu... then aplikasi akan bring up fax compose menu ...masukkan nama dan no fax yg nak ditujukan ... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kalau anda ada modem dan line analog/isdn anda boleh gunakan komputer as fax machine.. dlm windows pun ada driver utk microsoft fax ataupun install 3rd party software lain spt bitware/symantec winfax ...

Open la documen apa2 dan print ke fax printer tu... then aplikasi akan bring up fax compose menu ...masukkan nama dan no fax yg nak ditujukan ... :rolleyes:

THANKS A LOT.leh terang detail skit lagi tak?maaflah,saya insan baru belajar....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

THANKS A LOT.leh terang detail skit lagi tak?maaflah,saya insan baru belajar....

Kalau nak citer byk2 pun boleh....tapi seeloknya installkan la perisian tu... tapi rasanya kalau install ms office xp/2003 fax dah available.... installkan modem dulu..dah buat testing.... kami akan membantu...

Symantec Winfax boleh guna untuk network version iaitu kongsi 1 modem/talian dan fax dari mana2 workstation yg install winfax ni....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0