• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

||||||

Members
  • Content count

    338
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About ||||||

  • Rank
    Ahli

||||||'s Activity

  1. |||||| added a post in a topic Analisa Instaforex   

    Analisis Gelombang Elliott Pasangan Mata Wang GBP/JPY untuk 18 Julai, 2019

    Pasangan mata wang GBP/JPY ini telah mencapai sasaran kami pada tahap 124,50, namun masih dapat menekan lebih rendah, tetapi kami kini melihat tanda-tanda awal penurunan harga dan berkemungkinan besar akan bergerak lebih rendah tidak lama lagi. Tahap rendah pertama untuk gelombang 2 adalah penembusan harga di atas tahap rintangan kecil 134.62 dan yang lebih penting adalah penembusan di atas tahap rintangan 135.26.
    Seperti yang diketahui bahawa selagi tahap rintangan kecil 134.62 berupaya menghalang aliran menaik, pasangan mata wang GBP/JPY ini bergerak sedikit lebih rendah mengakui potensi penurunan harga yang terhad.
    R3: 135.82
    R2: 135.26
    R1: 134.62
    Pangsi: 134.28
    S1: 133.84
    S2: 133.62
    S3: 133.45
    Cadangan Perdagangan:
    Adalah disyorkan kepada para pedagang untuk mengambil pesanan membeli GBP dari tahap 134.75 * Analisis pasaran yang disiarkan di sini adalah bertujuan untuk meningkatkan kesedaran anda, tetapi tidak untuk memberi arahan untuk membuat perdagangan.
    Read more: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/147872
     
    • 0
  2. |||||| added a post in a topic Analisa Instaforex   

    Pasangan GBP / USD: peluang untuk Brexit yang "mudah" semakin berkurangan, dagangan pound telah jatuh ke paras terendah dua tahun

    Pasangan mata wang GBP / USD jatuh ke tahap terendah sejak tahun 2017 (ke tahap 1.2420).
    Beberapa faktor bermain terhadap mata wang Britain dalam satu tempoh masa: ini adalah kemungkinan besar pelaksanaan Brexit yang "sukar", dan pertumbuhan ekonomi yang sederhana di negara ini, dan fakta bahawa dasar monetari Bank of England (BoE) boleh bergerak ke laluan yang lebih "dovish".
    Pada malam kedua kedua-dua calon untuk perdana menteri, Boris Johnson dan Jeremy Hunt, menyatakan bahawa walaupun konsesi yang besar di pihak Kesatuan Eropah mengenai peraturan sempadan Ireland mungkin tidak cukup untuk meratifikasi perjanjian "perceraian". Ini membangkitkan kebimbangan bahawa pendirian kerajaan Britain baru di Brexit akan menjadi lebih sukar, yang boleh membawa kepada pecahnya rundingan London-Brussels dan penarikan balik United Kingdom dari Kesatuan Eropah pada 31 Oktober tanpa sebarang ikatan perjanjian.
    Menurut penganalisis, dinamik pasangan mata wang GBP / USD menggambarkan suasana umum pasaran berhubung dengan mata wang pound. Dalam hal ini, perlu diperhatikan bahawa mata wang Britain tidak dapat menggunakan walaupun statistik positif di pasaran buruh negara hari ini.
    Berdasarkan Jabatan Statistik Nasional (ONS), purata gaji (termasuk premium) meningkat sebanyak 3.4%, pada bulan Mac-Mei dengan pertumbuhan yang dijangka sebanyak 3.1%. Pada masa yang sama, kadar pengangguran masih beradap pada tahap rendah pada bulan Oktober-Disember 1974 - 3.8%.
    Sektor pekerjaan di negara ini masih merupakan salah satu daripada sedikit yang tetap stabil meskipun tekanan berterusan yang disebabkan oleh Brexit.
    Pasaran niaga hadapan sudah menjangkakan peluang sebanyak 50% untuk menurunkan kadar faedah oleh Bank of England (BoE) pada tahun 2019 berikutan risiko kekacauan penarikan Great Britain keluar dari EU, memandangkan dasar itu lebih besar daripada data pasaran buruh yang dijangkakan.
    Bulan ini, dagangan mata wang pound sterling mencecah paras terendah dua tahun berbanding dolar AS.
    Penganalisis yang ditinjau baru-baru ini oleh Bloomberg melaporkan bahawa keadaan mungkin bertambah buruk bulan depan. Selain itu, ini adalah satu aliran yang ditubuhkan: kejatuhan mata wang pound berbanding dolar pada bulan Ogos telah diperhatikan sejak lima tahun yang lalu.
    "Dalam apa jua keadaan, kita akan mempunyai alasan yang cukup untuk dibimbangi pada bulan Ogos, dengan kedatangan perdana menteri yang baru di Great Britain, ketika kita sedang menghampiri 31 Oktober," ahli strategi mata wang dari Royal Bank of Canada percaya.
    "Memandangkan Parlimen Britain telah bercuti musim panas, tarikh akhir penarikan UK untuk keluar dari EU tidak dapat dihentikan," kata penganalisis MUFG, Lee Hardman.
    ING Group percaya bahawa B. Johnson akan menjadi pemimpin yang tidak akan berjaya menyelesaikan kesepakatan baru dengan Brussels. Ini akan meningkatkan kemungkinan bahawa Great Britain akan keluar tanpa sebarang ikatan perjanjian.
    Pesanan utama B. Johnson semasa kempen Brexit adalah bahawa peristiwa ini tidak akan memberi kesan negatif terhadap ekonomi British. Walau bagaimanapun, ironi ialah mantan menteri luar mungkin menjadi perdana menteri negara pada masa ini apabila ekonomi negara sepenuhnya berpengalaman mengenai situasi umum Brexit.
     
    https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/233240
    • 0
  3. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   

    Jangan lepaskan peluang untuk menyertai pertandingan2 yg ada di instaforex, hadiah lumayan menanti para pemenang
    • 0
  4. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   


    Pengeluar minyak Gulf dilihat untuk mengekalkan pengeluaran dalam perjanjian OPEC +
    Bulan depan, pengeluar minyak OPEC dari Gulf Parsi akan mengekalkan paras pengeluaran dalam sasaran yang ditetapkan dalam perjanjian pemotongan bekalan. Perjanjian semasa tamat pada akhir bulan Jun 2019.Bulan ini, pengeluaran minyak di Arab Saudi, pengeksport minyak terbesar di dunia, akan kekal pada paras yang sama seperti pada bulan Mei 2019. Pakar menekankan bahawa pengeluaran pada bulan Julai akan terus mematuhi kewajipan di bawah perjanjian OPEC +. Menurut kartel, pengeluaran minyak Arab Saudi pada bulan Mei adalah 9.67 juta tong sehari. Sejak beberapa bulan kebelakangan ini, Riyadh telah mengepam di bawah sasaran 10.3 juta tong sehari, yang tidak melebihi had yang dikenakan oleh OPEC.Menurut penganalisis, negara pengeluar minyak terbesar di Gulf Parsi berhasrat untuk mengekalkan rancangan pengeluaran OPEC lebih lanjut. Mereka mungkin berpegang pada strategi ini sehingga akhir tahun 2019.Ahli-ahli OPEC akan mengadakan mesyuarat seterusnya di Vienna pada 1 Julai untuk memutuskan dasar pengeluaran selanjutnya. Pertemuan dengan sekutu bukan OPEC, termasuk Rusia, dijadualkan pada hari berikutnya.
    https://www.instaforex.com/ms/forex_humor/forex_image.php?id=42127
    • 0
  5. |||||| added a post in a topic Analisa Instaforex   

    Analisis teknikal pasangan mata wang EUR / USD untuk 01/07/2019:
    Gambaran Teknikal: Pasangan mata wang EUR / USD akhirnya membuat pergerakan dan kali ini pergerakan penurunan harga mengawal pasaran kerana sokongan teknikal pada tahap 1.1343 telah ditembusi. Harga telah menghentam anjakan Fibonacci 38% pada tahap 1.1323 dan sekarang mungkin akan menjadi lebih rendah. Sasaran seterusnya dilihat pada tahap 1.1259 (50% anjakan semula Fibonacci) dan 1.1260 (61% anjakan Fibonacci). Momentum penurunan harga dan negatif menyokong prospek jangka pendek penurunan harga.
    Mata Pivot Mingguan:
    WR3 - 1.1462
    WR2 - 1.1438
    WR1 - 1.1392
    Pivot Mingguan - 1.1368
    WS1 - 1.1333
    WS2 - 1.1302
    WS1 - 1.1259
    Cadangan Perdagangan:
    Strategi terbaik untuk keadaan pasaran semasa adalah untuk membeli pembetulan dengan jangkaan arah aliran menaik untuk menyambung semula. Strategi ini sah selama tahap 1.1181 penembusan harga ke arah bawah. Arah aliran jangka masa masih turun, tetapi terdapat tanda-tanda pembalikan aliran dan penembusan Diagonal Berakhir ke arah kenaikan harga.

    Read more: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/146362
    • 0
  6. |||||| added a post in a topic Penjelasan Mengenai E-gold   

    kalau zaman sekarang ni, dunia dah semakin canggih dan mula menggunakan matawang crypto seperti bitcoin pula. Banyak broker2 seperti instaforex menyediakan platform kepada pelanggan untuk berdagang dan juga menggunakan matawang crypto ini
    • 0
  7. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   

    tahniah diucapkan kepada rakan2 yg telah memenangi pertandingan2 di instaforex bagi pusingan terkini. Rakan2 lain jangan lepaskan peluang menyertai pertandingan2 yg ada ya?
    • 0
  8. |||||| added a post in a topic Apa itu analisis teknikal in forex   

    di instaforex pelanggan boleh mendapatkan analisa harian secara percuma sahaja, cuma perlu mendaftar alamat email sahaja
    • 0
  9. |||||| added a post in a topic Analisa Instaforex   

    Analisis gelombang Elliott pasangan mata wang EUR / JPY untuk 25 Jun - 2019

    Pasangan mata wang EUR / JPY sedang membetulkan pergerakan impulsif pertama dari 120.92. Tahap, sokongan ideal disekitar tahap 121.50 - 121.70 dapat melindungi penurunan harga untuk pergerakan harga seterusnya ke tahap yang lebih tinggi ke arah 123.18 dan 124.16 sebagai tahap rintangan seterusnya ke arah kenaikan harga. Pergerakan harga jangka panjang bagi pasangan mata wang EUR / JPY akhirnya harus menembusi di atas paras tinggi 127.50. Hanya penembusan harga yang tidak dijangka di bawah tahap sokongan pada tahap 120.92 akan membatalkan jangkaan kami R3: 123.75 R2: 123.18 R1: 122.45 Pivot: 121.85 S1: 121.70 S2: 121.50 S3: 120.92 Cadangan perdagangan: Kami telah membeli EUR dari tahap 121.98 dengan meletakkan stop kami pada tahap 120.85
     
    * Analisis pasaran yang disiarkan di sini adalah bertujuan untuk meningkatkan kesedaran anda, tetapi tidak untuk memberi arahan untuk membuat perdagangan.
     
    https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/145930
    • 0
  10. |||||| added a post in a topic Analisa Instaforex   

    EUR/USD approaching resistance, potential drop!
     
    EURUSD is approaching resistance where we might see a drop in price.
    Entry: 1.1448
    Why it's good : Horizontal swing high resistance, 100% Fibonacci extension, 23.6% Fibonacci retracement
    Stop Loss : 1.1493
    Why it's good : Horizontal swing high resistance
    Take Profit : 1.1346
    Why it's good: 61.8% Fibonacci extension, 23.6% Fibonacci retracement, Horizontal pullback support

    The material has been provided by InstaForex Company - www.instaforex.com
    • 0
  11. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   

    peluang baik kepada mereka yang berminat menceburi diri dalam bidang introducer broker dari instaforex
    • 0
  12. |||||| added a post in a topic Penipu Je Sapa Yg Cakap Belajar Forex Free...   

    sekarang ni dah semakin mudah nak belajar forex secara sendirian dan percuma sahaja. Banyak maklumat boleh dicari di internet dan broker seperti instaforex banyak menyediakan kemudahan percuma seperti demo akaun, nota pembelajaran, indikator, analisa dan macam2 lagi
    • 0
  13. |||||| added a post in a topic Analisa Instaforex   

    nampak dari terminal dagangan instaforex macam nak naik, mungkin sekadar retracement je kot sebelum meneruskan perjalanan
    • 0
  14. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   

    pelbagai pertandingan menanti para pelanggan di instaforex, setiap minggu pelbagai pertandingan yg diadakan
    • 0
  15. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   

    jumlah bagi cabutan bertuah lucky trader pusing terkini adalah usd8000 khas dari instaforex
    • 0