Jump to content
Sign in to follow this  
lsyi1988

Kereta terbang vs autonomous

Recommended Posts

Aku fed up dah dengar pasal kereta terbang. Yg terhiburnya punya la banyak video2 parodi utk kereta terbang ni haha. Tapi kereta terbang ni rupa dia mcm dron je. aku rasa baik invest kt kereta autonomous. Lagi manfaat n berbaloi kot dpd kereta terbang. Pendapat korang mcm mana?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/3/2020 at 10:32 AM, lsyi1988 said:

Aku fed up dah dengar pasal kereta terbang. Yg terhiburnya punya la banyak video2 parodi utk kereta terbang ni haha. Tapi kereta terbang ni rupa dia mcm dron je. aku rasa baik invest kt kereta autonomous. Lagi manfaat n berbaloi kot dpd kereta terbang. Pendapat korang mcm mana?

Kalau ada kereta terbang, mestilah baik...cuma hairan mcm mana nak kawal kereta terbang ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/3/2020 at 10:32 AM, lsyi1988 said:

Aku fed up dah dengar pasal kereta terbang. Yg terhiburnya punya la banyak video2 parodi utk kereta terbang ni haha. Tapi kereta terbang ni rupa dia mcm dron je. aku rasa baik invest kt kereta autonomous. Lagi manfaat n berbaloi kot dpd kereta terbang. Pendapat korang mcm mana?

aku rasa if 2050 pun belum tentu ada kereta terbang... sebab tak realistik

4 hours ago, yubiso said:

Kalau ada kereta terbang, mestilah baik...cuma hairan mcm mana nak kawal kereta terbang ni?

mesti guna internet, yela zaman moden kan

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, Zaaraaa said:

aku rasa if 2050 pun belum tentu ada kereta terbang... sebab tak realistik

mesti guna internet, yela zaman moden kan

Ya betul, blh pki internet utk kawal pemanduan kereta terbang...sy rasa penggunaan internet 5G kat kereta terbang blh tingkatkan prestasi kelajuan dan keselamatan kereta terbang...

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, Carmen said:

Ya betul, blh pki internet utk kawal pemanduan kereta terbang...sy rasa penggunaan internet 5G kat kereta terbang blh tingkatkan prestasi kelajuan dan keselamatan kereta terbang...

ahahhaah kereta terbang !!

as i know ada dah system guna 5G controlling keret punya function 

tapi nak kereta terbang tu impossible la !!!

funny lar kereta terbang ..habis lar tu than ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

5g is not only for better network for smart phone use . Its also the can give better and high speed wirless technology ,It can change futures vehicle and roads for better life

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, fauzi said:

5g is not only for better network for smart phone use . Its also the can give better and high speed wirless technology ,It can change futures vehicle and roads for better life

 

 

 

Agree with your opinion. Do you think network 5G TM can support the running of kereta terbang? Hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Carmen said:

Agree with your opinion. Do you think network 5G TM can support the running of kereta terbang? Hehe

lol i dont think so. it's still in testing phase, we need to see the 5g works real

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prefer lagi kereta autonomous.. Kdg2 kita perlukan kereta mcm ni utk keperluan seharian.. Tapi kena guna 5G lah x boleh guna cikai2 je line internet, kang tertinggal kereta tgh jalan satu hal pulak hahaha

22 hours ago, Carmen said:

Agree with your opinion. Do you think network 5G TM can support the running of kereta terbang? Hehe

Boleh je, tm pun dah lama dlm bidang ni so why not la diorang buat 5g ni n mesti 5g ni okay sbb tgk kt artikel diorang nak guna stand alone https://www.msn.com/en-my/money/topstories/tm-aims-to-be-the-first-5g-standalone-network-in-malaysia/ar-BBXFv1T

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, lalalaraa said:

Prefer lagi kereta autonomous.. Kdg2 kita perlukan kereta mcm ni utk keperluan seharian.. Tapi kena guna 5G lah x boleh guna cikai2 je line internet, kang tertinggal kereta tgh jalan satu hal pulak hahaha

Boleh je, tm pun dah lama dlm bidang ni so why not la diorang buat 5g ni n mesti 5g ni okay sbb tgk kt artikel diorang nak guna stand alone https://www.msn.com/en-my/money/topstories/tm-aims-to-be-the-first-5g-standalone-network-in-malaysia/ar-BBXFv1T

Oh...bagusnya mcm ni... diorg cakap 5g standalone ni cepat, efisien dan cost effective...benarkah pernyataan ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Carmen said:

Oh...bagusnya mcm ni... diorg cakap 5g standalone ni cepat, efisien dan cost effective...benarkah pernyataan ni?

yes btul , sbb 5g tm ni ada own infra ....lagi in my experience guna TM unifi tak dissapoint i langusng ...

i dah guna lama juga lar actually .. network 5G ini memang akan effecient capabilities dan give better services dengan performance gak .e.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Mohd Min said:

yes btul , sbb 5g tm ni ada own infra ....lagi in my experience guna TM unifi tak dissapoint i langusng ...

i dah guna lama juga lar actually .. network 5G ini memang akan effecient capabilities dan give better services dengan performance gak .e.

oh so telco lain tu takde infra ke? no wonder ramai prefer tm

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Zaaraaa said:

oh so telco lain tu takde infra ke? no wonder ramai prefer tm

so far TM je ada  infra sendiri , so lepas dah launch telko lain 

boleh tumpang TM infra juga , sebab tu TM working out dekat sini and start dah trial demo pun..

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, zeilan said:

so far TM je ada  infra sendiri , so lepas dah launch telko lain 

boleh tumpang TM infra juga , sebab tu TM working out dekat sini and start dah trial demo pun..

telco lain blh bekerjasama dgn tm juga berkongsi infra mereka...sy rasa cara ni baik sbb blh jimatkan kos dan masa...

22 hours ago, Carmen said:

Oh...bagusnya mcm ni... diorg cakap 5g standalone ni cepat, efisien dan cost effective...benarkah pernyataan ni?

setahu sy, 5g standalone ni akan ada kelajuan internet yang lebih cepat dan efisien. tapi 5g standalone ni perlu kos yg tinggi, akan tetapi ia blh manfaatkan pengguna pd masa hadapan...

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Belle Belinda said:

telco lain blh bekerjasama dgn tm juga berkongsi infra mereka...sy rasa cara ni baik sbb blh jimatkan kos dan masa...

setahu sy, 5g standalone ni akan ada kelajuan internet yang lebih cepat dan efisien. tapi 5g standalone ni perlu kos yg tinggi, akan tetapi ia blh manfaatkan pengguna pd masa hadapan...

kalau high cost tapi berbaloi takpelah. mungkin tm dah ada plan yang bagus untuk 5g dorang

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/9/2020 at 11:26 PM, Zaaraaa said:

oh so telco lain tu takde infra ke? no wonder ramai prefer tm

Dok guna org punya, terang2 kita bleh tgok maxis fiber ke apa ke, mesti kalau ada problem, nk kena tunggu technician tm, sbb seua benda tm punya.. Apa2 tah

On 1/10/2020 at 11:12 PM, Zaaraaa said:

kalau high cost tapi berbaloi takpelah. mungkin tm dah ada plan yang bagus untuk 5g dorang

Apa yg aku tau, diorang dah sign memorandum dgn authority Langkawi nak buat 5g kt sana.. app smart city pun dah siap kt sana, senang sesiapa nk g Langkawi guna app tu je utk refer https://www.bharian.com.my/bisnes/korporat/2020/01/646172/tm-meterai-kerjasama-strategik-untuk-5gdp-di-langkawi

Edited by riderterunggul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...