Jump to content
Sign in to follow this  
puteri888

phone 5g mahal?

Recommended Posts

22 hours ago, zazanoorabd said:

bestnya 5g ni harap tak lag lag lagi lah kalau malaysia dah ada 5g

Selain resolve lag problem, mereka juga improve quota dan coverage jg, jadikan seluruh Malaysia dpt guna 5G ni

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Minahh said:

Selain resolve lag problem, mereka juga improve quota dan coverage jg, jadikan seluruh Malaysia dpt guna 5G ni

I think this is make more efficient, because as we can spend a little time on work then we can learn another new thing, good for 5G and good for human being 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/12/2019 at 11:03 PM, zazanoorabd said:

benda baru semua mahalll. telco dekat malaysia ni tak banyak lagi yg offer 5g so takyah tukar phone pun takpe

Well thing might be expensive, who knows, as long as we can the new thing right??

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, somboi said:

I think this is make more efficient, because as we can spend a little time on work then we can learn another new thing, good for 5G and good for human being 

U mean save time right, this is because as the technology come with 5G then we can save time, and utilize this time to learn others thing  

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/12/2019 at 7:03 AM, zazanoorabd said:

benda baru semua mahalll. telco dekat malaysia ni tak banyak lagi yg offer 5g so takyah tukar phone pun takpe

tu lar kan i pun tanya lagi mesti line pun down sbb bila ada new sistem ini mesti down lar kan

I more prefer 4G upgrade compare to nak ada 5G lagi lar kan

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, somboi said:

I think this is make more efficient, because as we can spend a little time on work then we can learn another new thing, good for 5G and good for human being 

as tm already have the infra to do 5G, i think other telco should collaborate with them to launch network 5G more faster, allowing all users for enjoying high speed 5G internet...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/6/2019 at 11:10 AM, puteri888 said:

skrg aku tgk makin banyak telefon semua ada 5g support, tapi aku curious kenapa mahal sgt ye harga dia? mcm bukan harga tepon yg biasa2 4g ni..

Benda baru u.. nak murah jgn beli awal-awal ya :D tunggu nnti design latest keluar baru u beli yg lama tu.. hehe.. memang best laa bila dah ade 5g support ni.. mesti mcm2 kelebihan dia yg kita bole jumpa kan

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/14/2019 at 7:09 AM, zazanoorabd said:

tm coverage luas kan so takde hal la kot. kalau aku nak try pun memang aku trust tm je

Agreed juga ....Sebab mereka line memang stable ...

even dekat ofis ke rumah i guna unifi mereka je so far ok lar..

So harap2 TM 5G memang ok juga..bila nak launch ni ???

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/13/2019 at 11:18 PM, zazanoorabd said:

tapi kawan aku pakai maxis punya 5g line dia lag je. baik pakai 4g je camtu

4G biasa-biasa ja.. line dia tak macam 5G punya. 5G ni lagi la macam-macam kelebihan dia.. 4G pon tak mampu nak buat macam 5G. Lagi-lagi 5G dari TM.. memang superbb la sebab TM dia stand alone.. 

12 minutes ago, zeilan said:

Agreed juga ....Sebab mereka line memang stable ...

even dekat ofis ke rumah i guna unifi mereka je so far ok lar..

So harap2 TM 5G memang ok juga..bila nak launch ni ???

Yup.. banyak-banyak telco I pilih TM u.. line memang bagos giler. kalau utk 5G pon wajib I pakai TM punya.. Tak sabar rasanya

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, ring531 said:

Benda baru u.. nak murah jgn beli awal-awal ya :D tunggu nnti design latest keluar baru u beli yg lama tu.. hehe.. memang best laa bila dah ade 5g support ni.. mesti mcm2 kelebihan dia yg kita bole jumpa kan

hheehhehe, lol !! 

bila 5G blh bagi ultra speed memang harga pun akan tinggi juga ..depends on the ability mah ..

Tapi meamang ok lar bila ada 5G sbb blh bantu dlm banyak perkara nt only bagi  hanphone network lar kan....

even TM tengah demo untuk adakan better traffic light semua ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Mohd Min said:

tu lar kan i pun tanya lagi mesti line pun down sbb bila ada new sistem ini mesti down lar kan

I more prefer 4G upgrade compare to nak ada 5G lagi lar kan

Kalau upgrade 4G macam mana pon dia tak boleh nak compare ability dia mcm 5G.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, ChuChen said:

hheehhehe, lol !! 

bila 5G blh bagi ultra speed memang harga pun akan tinggi juga ..depends on the ability mah ..Tapi meamang ok lar bila ada 5G sbb blh bantu dlm banyak perkara nt only bagi  hanphone network lar kan....even TM tengah demo untuk adakan better traffic light semua ...

betul tu.. 5g network ni bestt uiii... ramai lagi tak faham function 5G ni.. diaorg fikir 5g sama mcm 4g :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/14/2019 at 11:09 PM, zazanoorabd said:

tm coverage luas kan so takde hal la kot. kalau aku nak try pun memang aku trust tm je

Tm memang trusted sangat.. line dia smua tu okey sangat.. laju pulak tu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, ChuChen said:

hheehhehe, lol !! 

bila 5G blh bagi ultra speed memang harga pun akan tinggi juga ..depends on the ability mah ..

Tapi meamang ok lar bila ada 5G sbb blh bantu dlm banyak perkara nt only bagi  hanphone network lar kan....

even TM tengah demo untuk adakan better traffic light semua ...

Sebenarnya kalau 5G yg pakai stand alone mcm milik TM tu bukanlah mahal sgt kos pemasangan mrk tu, semua rakyat pun dpt menikmati 5G pd harga yg rendah kalau guna 5G milik TM tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have doubt ,now thr are so many different devices connected to 3G & 4G .networks, whch that they dont have the infra to cope effectively also... bt then now suddenly want to have 5G is that able to handle the current devices and emerging technologies ????

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, zeilan said:

Agreed juga ....Sebab mereka line memang stable ...

even dekat ofis ke rumah i guna unifi mereka je so far ok lar..

So harap2 TM 5G memang ok juga..bila nak launch ni ???

Agak2 tahun ni sudah dpt launch, mrk bekerjasama dgn pihak Huawei yg mmg syarikat besar yg menerajui 5G di China jadi x mustahil lah kerja mrk dpt disiapkan dgn lebih cepat, bahkan TM tu syarikat yg besar juga di Malaysia...

19 minutes ago, razahwalian said:

I have doubt ,now thr are so many different devices connected to 3G & 4G .networks, whch that they dont have the infra to cope effectively also... bt then now suddenly want to have 5G is that able to handle the current devices and emerging technologies ????

Well that is the problem with other telco where even without 5G now their line is unstable and cant even use at maximum speed since they dont have their own infra, but not the same with TM where they use is belong to them and they know how to play around it effectively.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...