Jump to content
Sign in to follow this  
MissRA

cara tangani kes pecah rumah

Recommended Posts

I tak faham tau apa masalah manusia2 skrg tak de keje lain nak pecah masuk rumah org. Kdg2 rumah org yg biase2 pun dia main masuk je. Mcm mana nak tangani gejala mcm ni? Kot ada apa2 teknologi boleh kita kawal rumah kita.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/7/2019 at 12:16 PM, MissRA said:

I tak faham tau apa masalah manusia2 skrg tak de keje lain nak pecah masuk rumah org. Kdg2 rumah org yg biase2 pun dia main masuk je. Mcm mana nak tangani gejala mcm ni? Kot ada apa2 teknologi boleh kita kawal rumah kita.

i suggest pki sistem penggera bersama dgn cctv yg blh dikawal dgn smartphone...dgn tu kita org blh tengok apa yg berkalu kat rumah semasa ketiadaan org...

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, dazuiba said:

i suggest pki sistem penggera bersama dgn cctv yg blh dikawal dgn smartphone...dgn tu kita org blh tengok apa yg berkalu kat rumah semasa ketiadaan org...

cctv pintar ni blh kurangkan kes pecah rumah... sbb kita org blh tonton keadaan rumah dari jauh melalui app telefon pintar... jadi pengawasan dan keselamatan rumah akan lebih mudah dan berbaloi...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/12/2019 at 12:39 PM, matahary said:

cctv pintar ni blh kurangkan kes pecah rumah... sbb kita org blh tonton keadaan rumah dari jauh melalui app telefon pintar... jadi pengawasan dan keselamatan rumah akan lebih mudah dan berbaloi...

ya betul...cctv pintar ni membawa byk kebaikan...asalkan smartphone ada akses internet pemantauan berterusan perlu dilakukan tidak mengira masa dan tempat...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/13/2019 at 1:56 PM, dazuiba said:

ya betul...cctv pintar ni membawa byk kebaikan...asalkan smartphone ada akses internet pemantauan berterusan perlu dilakukan tidak mengira masa dan tempat...

haha...betul kata...janji ada akses internet yg pantas dan stabil mcm 5G TM, semua pemantauan melalui cctv blh buat kat mana2 pun...

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, matahary said:

haha...betul kata...janji ada akses internet yg pantas dan stabil mcm 5G TM, semua pemantauan melalui cctv blh buat kat mana2 pun...

bestnya rangkaian internet 5G ni...Kita mesti memanfaatkan ia utk menikmati benefit...

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, lucky123 said:

bestnya rangkaian internet 5G ni...Kita mesti memanfaatkan ia utk menikmati benefit...

teknologi 5G ni mampu mengubah kehidupan kita jadi lebih moden dengan menjadikan kelajuan data lebih pantas, lebih besar dan mampan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haih, ekonomi skrg x baik, jadi org yg malas bekerja mrk pun cuba cari mcm ni utk cari duit....
Mmg cctv serta alarm telah jadi benda keperluan utk melindungi keselamatan harta dan ahli keluarga kita.

On 11/11/2019 at 8:36 PM, dazuiba said:

i suggest pki sistem penggera bersama dgn cctv yg blh dikawal dgn smartphone...dgn tu kita org blh tengok apa yg berkalu kat rumah semasa ketiadaan org...

ku skrg sudah pakai tu, boleh memerhati keadaan rumah masa bekerja dgn sambung terus ke smartphone ku, lebih senang hati ku bekerja dan x perlu risau masa balik rumah akan berlaku kejadian yg x diingini...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/14/2019 at 5:14 PM, matahary said:

haha...betul kata...janji ada akses internet yg pantas dan stabil mcm 5G TM, semua pemantauan melalui cctv blh buat kat mana2 pun...

Jgn risau, x perlu nak tunggu lama, TM ni kini sedang trial 5G kat seluruh Malaysia sudah, rasanya tahun depan sudah dpt rollout sepenuhnya, ku confident dgn kemahiran TM tu hehe

On 11/16/2019 at 11:28 AM, cleaner said:

ku skrg sudah pakai tu, boleh memerhati keadaan rumah masa bekerja dgn sambung terus ke smartphone ku, lebih senang hati ku bekerja dan x perlu risau masa balik rumah akan berlaku kejadian yg x diingini...

Waktu zaman 5G sampai kita dah dpt nak pakai semua teknologi yg canggih tersebut, lifestyle kita juga byk berubah dan jadi lebih senang, semua benda boleh dijalankan dgn hanya satu klik guna jari saje.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/15/2019 at 4:28 PM, bentuk35 said:

teknologi 5G ni mampu mengubah kehidupan kita jadi lebih moden dengan menjadikan kelajuan data lebih pantas, lebih besar dan mampan.

Sejak tahun ini TM sudah giat bersiap sedia utk melangkah ke arah Industrial Revolution 4.0 dgn partnership bersama dgn Huawei, tahun depan rasanya dpt rollout kat seluruh Malaysia dah.

27 minutes ago, desmondJ said:

Waktu zaman 5G sampai kita dah dpt nak pakai semua teknologi yg canggih tersebut, lifestyle kita juga byk berubah dan jadi lebih senang, semua benda boleh dijalankan dgn hanya satu klik guna jari saje.

Betul kata kau ni, kalau hidup senang kita lebih kurang stress, dpt menikmati hidup bersama ahli keluarga dan buat benda yg kita minat hehe, baguslah teknologi 5G ni.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/7/2019 at 12:16 PM, MissRA said:

I tak faham tau apa masalah manusia2 skrg tak de keje lain nak pecah masuk rumah org. Kdg2 rumah org yg biase2 pun dia main masuk je. Mcm mana nak tangani gejala mcm ni? Kot ada apa2 teknologi boleh kita kawal rumah kita.

Betul2.. Rumah biase2 pun nak masuk.. Selalunya diorg ni mencari brg beharga je tapi siap dibuatnya rumah mcm tongkang pecah.. Manusia zaman skrg bawa2 lah bertaubat

On 11/15/2019 at 4:20 PM, lucky123 said:

bestnya rangkaian internet 5G ni...Kita mesti memanfaatkan ia utk menikmati benefit...

Mana tak benefitnya, mcm2 teknologi nanti boleh invent kalau internet dah jadi 5g mmg maju mcm negara lain hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/11/2019 at 8:36 PM, dazuiba said:

i suggest pki sistem penggera bersama dgn cctv yg blh dikawal dgn smartphone...dgn tu kita org blh tengok apa yg berkalu kat rumah semasa ketiadaan org...

haaa btol. sbab skrg kan org suker sgat nak masuk2 rumah orang, bila ada org cuba masuk kita dpt noti then boleh bnyikan penggrera guna phone je, simple kan. ini bila 5G ada nanti lagi boleh upgrade

On 11/18/2019 at 6:41 AM, desmondJ said:

Jgn risau, x perlu nak tunggu lama, TM ni kini sedang trial 5G kat seluruh Malaysia sudah, rasanya tahun depan sudah dpt rollout sepenuhnya, ku confident dgn kemahiran TM tu hehe

Waktu zaman 5G sampai kita dah dpt nak pakai semua teknologi yg canggih tersebut, lifestyle kita juga byk berubah dan jadi lebih senang, semua benda boleh dijalankan dgn hanya satu klik guna jari saje.

yes, lifestyle memang akan berubah. skrg dah ada smart tv, boleh jadi nanti ada smart2 lain pula, mesin basuh ke lampu ke dll. tak mustahil hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Semua rumah kena ada penggera. Connect la dgn apa2 yg selalu ada dgn kita especially tepon bimbit kita. Yela better mcm tu biar kita selalu alert dgn rumah kita sendiri tambah2 lagi masa kita kerja atau hujung minggu.

On 11/18/2019 at 6:41 AM, desmondJ said:

Jgn risau, x perlu nak tunggu lama, TM ni kini sedang trial 5G kat seluruh Malaysia sudah, rasanya tahun depan sudah dpt rollout sepenuhnya, ku confident dgn kemahiran TM tu hehe

Waktu zaman 5G sampai kita dah dpt nak pakai semua teknologi yg canggih tersebut, lifestyle kita juga byk berubah dan jadi lebih senang, semua benda boleh dijalankan dgn hanya satu klik guna jari saje.

Tak de masalah la kalau TM yg akan jadi pelopor 5G nanti. Yela diorang pun dpd zaman dial up sampai unifi skrg masih utuh, servis laju. 

1 hour ago, timthor said:

Mana tak benefitnya, mcm2 teknologi nanti boleh invent kalau internet dah jadi 5g mmg maju mcm negara lain hehehe

Boleh kita saing2 dgn negara lain bab teknologi ni. Kalau speed laju pun servis kena bagus mcm tm baru boleh maju ke hadapan dgn mcm2 teknologi lain

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...