Jump to content
aminur88

plan telco yg terbaik di malaysia

Recommended Posts

Ramai kawan2 i nk tukar ke plan first gold sekarang ..so i ni student universiti lagi so klw boleh i pon nk pakai yg bayar bill aja...lagi jimat daripada beli topup selalu..so i nak tahu lebih lanjut ttg plan first gold celcom lagi..meh share2 dgn i ^^

Share this post


Link to post
Share on other sites

yap dh mula rmai org pkai first gold wlpn ada telco skrg dh ada plan sebijik dgn celcom first gold80 tapi celcom coverage lagi better 

Edited by khairul44

Share this post


Link to post
Share on other sites

bukan ker celcom selalu bill cekik darehh...fuction sama je 

bill celcom tak smpai bpew ratus pon..at least pkai first gold puas sbb coverage dan juga service tak lembab..dan jimat data time weekend sbb free 5gb ..so blm cuba blm tahu kn..hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ni celcom plan first gold berbaloi klw pkai plan ni aku dah pakai 1bln dah 10gb tu pon tak boleh habis sebaiklaahh baki data boleh pkai lagii

 

 

48-422-gold_all_c_usp.thumb.jpg.ba973087

Edited by manne

Share this post


Link to post
Share on other sites

btw younder music tu berapa lama free nya?? and harga plan ni still murah ke?? atw rm100

 

maybe dalam 12bulan free younder music tu..dan harga plan tu skrg tgh promosi rm80 smpai akhir bln 5 tahun ni..so cepat2 laa pergi beli...sbb sekarang plan first gold mmg bagus dan dh ramai org pkai plan ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

sekarang confused nk pkai antara celcom atw digi sbb dua plan sma..tapi i mmg suke guna celcom tapi still confused yg mana better 

memang sama harga antara dua plan tapi celcom first gold perbezaan dia pelan d hanya boleh rollover 2gb je padahal celcom first gold boleh 5gb  ...and celcom first gold unlimited sms dan juga call to all network..wlpn pon harga lebih kurang sama tapi perbezaan mesti lain..             

Share this post


Link to post
Share on other sites

ouhh yaa i pon baru saja tukar drpd celcom first blue dari gold ..mmg bagus guna celcom first gold ni sbb bnyk free dia bagi...lagipon 10gb tu bnyk kot...sebaiklaa boleh bawak ke bulan depan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

bergantung pada penggunaan. aku jarang topup dan memerlukan tempoh sah yg panjang, jadi aku guna friendi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai gais. I sejak ramai yg kata i looks like Zayn malik one direction ni popular pulak di social media HAHA ! 

okay sorry poyo. Ehh bagus sgt lah utk mereka yg study pakai First gold ni, tgk mcm i semua laju 

upload video dgn adenyer first gold ! Jum 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elehh bro Zayn malik lah sgt tgk sikt haha gurau !

Kau pakai first gold ?

Aku nak gak lah . Rm80 kan promotion sampai 30 june 2016 ini? 

intro ah sikit bro hehe 

kahkahkah aku mmg Zayn Malik laa org kata haha !

tgk nama aku lah :D 

Yes aku pakai first gold RM80 sebulan . Cuba lah bruh, mana tahu kau jadi Zain Saidin Malaysia hahahah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aduhh mamat ats tu haha .. 

Weh bruh pakai je first gold tu 5gb weh.

iyup sampai 30 june je. 

 

 

Arghhh kene google ni tgk sndri haha. 

Tapi korang sure ea first gold tu? 

aku mcm risau2 laa btl ke tidok nih . 

yela 5Gb free weekend pastu 5GB free weekedays total RM80 sebulang?

Share this post


Link to post
Share on other sites

sejujurnya ku mengakui celcom ni bagus amik je mana-mana tapi skrg first gold promotion kan. 

kau pilih je mana mana sbb gua pakai celcom bagus line coverage eh coverage sama je hehe line dia power meluas,

Lagi satu tak terikat dgn kontrak. kau nampak tak? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku pakai plan digi murah je rm30 sebulan 

masok semak pun line jalan jer B)

yeke?power lah . barapa gb tu?

aku guna first gold ni masuk kebun pun okay :D

dgn adenyer 1.25gb/per weekend hanya rm80 bruh. 

depends hp kau kut hehe. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Similar Content

    • By myraahmaad
      dpt sms dr celcom, katanya first one plan dah jadi 48 ringgit
      btul ke? ni utk merdeka promotion ke mcm mana?
      ada sapa tau?
    • By orangseni
      Barang : SIMPEK CELCOM  1 MALAYSIA EDISI TERHAD (1 I/C 1 SIM)
       
       
      Keterangan :
       
      INTERNET RATE :
      RM 1 / 1 Jam (Data 100MB , Speed 512 kbps)
      RM 25 / 1 Bulan (Data 1GB , Speed 512 kbps)

      ADD FRIEND : (Max 5 friends)
      RM1
      Berbual 1000 Minit , 1000 SMS Sehari

      PANGGILAN :
      Celcom 28 Sen / 10 Minit
      Lain-Lain 28 Sen / 5 Minit

      SMS :
      Celcom 1 Sen / SMS
      Lain-Lain 5 Sen / SMS  

      Harga:
       
      RM 32.00 SAHAJA Kalau COD
      RM 35.00 TERMASUK POS EKSPRESS
       
      KALAU BELI 2 KEPING = RM 67.00 TERMASUK POS EKSPRESS
      (MOHON BERITAHU ANDA DARI FORUM PUTERA)
       
       
      Jaminan:
       
      ANDA MESTI BERPUAS HATI DENGAN KADAR INTERNET YANG MURAH & KADAR PANGGILAN/SMS IKUT PELAN X2

      Cara berurusniaga:
       
      COD / POSLAJU (NO AKAUN MAYBANK/CIMB AKAN DIBERIKAN SEBAIK URUSNIAGA BERMULA)

      Lokasi penjual: BALAKONG (TAMAN SRI INDAH, DEPAN TOKONG, TEPI HI WAY, SEBERANG JUSCO)

      Cara hubungi: SMS 0193432099

      Usia barang: BARU

      Keadaan barang: BELUM REGISTER (SAYA REGISTER UNTUK ANDA)

      Gambar:
       

×
×
  • Create New...