Jump to content
syahmixp

Beli Windows 8 Dengan Harga Rm50~

Recommended Posts

Microsoft menawarkan upgrade dari windows 7 dengan harga yang murah bagi sesiapa yang BARU membeli komputer diantara 2 Jun 2012 hingga 31 January 2013 serta dilengkapi dengan Windows 7.

Harga tawaran: Lebih kurang RM50 (RM49.92 estimated).

Link: https://www.windowsupgradeoffer.com/

Bagi yang tak layak, microsoft tetap memberikan special diskaun bagi sesiapa yang telah mempunyai Windows XP, Vista, 7 dengan harga lebih kurang RM125~ (USD$39.99)

Link: http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/upgrade-to-windows-8

---

FAQ: http://www.windowsupgradeoffer.com/en-US/Home/Faq

---

Harga murah,, sape yang nak beli? siapa yang dah beli? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote]Dah beli yang $40. Tak tau la worth it ke tak[/quote]
Hehe,, saya tengah dok pikir nak beli atau tak. Mungkin buat masa ni stay dengan win 7 dulu kot. Windows 8 mungkin tunggu dulu... kumpul duit dulu beli tablet terus ke.. hehe

[quote="ahaksz28"]Hahaha so far guna OK. Kena biasakan takda start button dengan Metro UI baru die[/quote]
Kalau yang tu boleh cuba produk ni, [url="http://www.stardock.com/products/start8/"]http://www.stardock....roducts/start8/[/url]
tapi elok biasakan takde start menu... ;) Edited by syahmixp

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='syahmixp' timestamp='1351320232' post='1085959']
Hehe,, saya tengah dok pikir nak beli atau tak. Mungkin buat masa ni stay dengan win 7 dulu kot. Windows 8 mungkin tunggu dulu... kumpul duit dulu beli tablet terus ke.. hehe

Kalau yang tu boleh cuba produk ni, [url="http://www.stardock.com/products/start8/"]http://www.stardock....roducts/start8/[/url]
tapi elok biasakan takde start menu... ;)
[/quote]

Yup better biasakan je guna takda start menu. Bukan pakai lagipun start menu dalam Windows 7. Pakai sikit2 aje untuk search :P

Aku beli just nak convert Windows 7 version ehem2 pada original. Hahaha since price dia masih lagi affordable. So aku beli. So far aku happy. Later tak tahu. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
start button digantikan dengan start skrin. jangan nanti ada yg nak terklik icon/ paparan kat monitor pakai jari plak (rasa macam ala2 touch screen kan hehe)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='ahaksz28' timestamp='1351334357' post='1085965']
Yup better biasakan je guna takda start menu. Bukan pakai lagipun start menu dalam Windows 7. Pakai sikit2 aje untuk search :P

Aku beli just nak convert Windows 7 version ehem2 pada original. Hahaha since price dia masih lagi affordable. So aku beli. So far aku happy. Later tak tahu. :D
[/quote]

ehh?? dia leh upgrade terus camtu je ke?? menarik ne heheh...

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku dah beli dgn harga $14.99 = [b]Rm 45[/b] !! :3: .. walaupun tablet aku nie dibeli awal 2012

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v371/peenutt/windows8pro_receipt.jpg[/IMG]

tgh download hopefully okeh

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='K.A.' timestamp='1351436529' post='1085984']
ehh?? dia leh upgrade terus camtu je ke?? menarik ne heheh...
[/quote]Boleh.. silalah cuba... :D

[quote name='PeeNutt' timestamp='1351443947' post='1085988']
aku dah beli dgn harga $14.99 = [b]Rm 45[/b] !! :3: .. walaupun tablet aku nie dibeli awal 2012
[/quote]Wahh murah... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ada mcm loophole or Microsoft sengaja open.. sape2 boleh guna promo code upgrade $14
.. just isi form letak tarikh beli pc after 2 Jun 2012 akan dpt code kat email.
aku even pkai windows 7 pairet haha . tq MS!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='al-siput' timestamp='1351500942' post='1086001']
promo ni sampai bila?
plan nak upgrade gak nih...
[/quote]Promosi tamat akhir Januari depan :)

[quote name='memito' timestamp='1351504154' post='1086009']
[b]mcm menarik je....win8 ni edisi apa?home premium ke?[/b]
[/quote]Windows 8 ada 4 edisi
Windows 8 (Core)
Windows 8 Pro
Windows 8 Enterprise
Windows 8 RT

Kalau promosi ni dapat Windows 8 Pro, kalau x86/x64 ikut windows yang sedia ada. Kalau salah betulkan.. hehe


[quote name='PeeNutt' timestamp='1351481091' post='1085994']
ada mcm loophole or Microsoft sengaja open.. sape2 boleh guna promo code upgrade $14
.. just isi form letak tarikh beli pc after 2 Jun 2012 akan dpt code kat email.
aku even pkai windows 7 pairet haha . tq MS!!
[/quote]Ye kot, sebab banyak dah tau... tapi microsoft masih tak ambil tindakan. Ada yang klaim dapat percuma terus.

macam mana dah dapat upgrade? huhu, kalau buat clean install macam mana?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ada option samada buat upgrade @ clean install ke upgrade je?
ke guaner?

kalo reformat pastu bleh pakai lagik ke? ke kena install windows sebelum tu dulu?

owh.. bulan depan aku nak gi event maikelsoft kat sunway cc.. harap2 dapat cd pree... kih kih kih Edited by al-siput

Share this post


Link to post
Share on other sites
Upgrade guna upgrade assistant... dia akan install windows atas windows yang sedia ada.

Tapi rasanya boleh,, kena dapatkan CD @ ISO dia, kemudian try guna product key yang dia kasi (yang kita dapat selepas pembayaran).

Share this post


Link to post
Share on other sites
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v371/peenutt/iconia_win8_pro.jpg[/IMG]

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v371/peenutt/iconia_wei_score.jpg[/IMG]

... score data transfer n graphic card lg laju dari cpu haha

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='PeeNutt' timestamp='1351572938' post='1086032']
... score data transfer n graphic card lg laju dari cpu haha
[/quote]Wow! ada touch... huhu... ok la tu

ni saya install semalam, setting grafik 1920x1080 halus je tile, tulisan macam kuman.
Baca-baca, rupanya dia tak detect berapa inci display ni.. EDID tak ada. Last2 amek 1600x900.

[img]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/403511_4712930223821_406587380_n.jpg[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites
tu tv 32" 1080 ker?
satu aku tk suka resolution restriction for metro apps.. mesti kena lebih dari 1024x768.. so kalau tv tu 720p (1280x720) pun tak support
.. lagi satu aku tak suka.. desktop Gadget dah remove.. dulu preview ada. tak syok la tkleh tgk cpu meter

satu tips : kalau korang set region home location as Malaysia (ctrl panel>region>location) ada certain apps takde cth nya "Jetpack Joyride"
so setkan as USA baru ada n boleh download ( and dia show price as US bukan RM) n windows store dia lagi informative (tak sure boleh beli tak guna malaysia kad kredit)

try main game Adera.. best siot! untuk play movie + srt subtitle support on Metro try dwonload Multimedia 8

apa kata share xbox live account..
add aku !! :D

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v371/peenutt/xbox_live.jpg[/IMG]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='PeeNutt' timestamp='1351579277' post='1086036']
tu tv 32" 1080 ker?
satu aku tk suka resolution restriction for metro apps.. mesti kena lebih dari 1024x768.. so kalau tv tu 720p (1280x720) pun tak support[/quote]Bukan, tapi 42" 1080p. Kan... tinggi dia minimum 768. Terpaksa amik 1600x900, tapi ok masih 16:9 cuma tulisan tetap tak jelas kalau jauh...

[quote name='PeeNutt' timestamp='1351579277' post='1086036']
.. lagi satu aku tak suka.. desktop Gadget dah remove.. dulu preview ada. tak syok la tkleh tgk cpu meter[/quote]Haha, kena cari apps metro yang serupa pulak.


[quote name='PeeNutt' timestamp='1351579277' post='1086036']
try main game Adera.. best siot! untuk play movie + srt subtitle support on Metro try dwonload Multimedia 8[/quote]Multimedia 8, nanti saya cuba.. Belum habis explore lagi :3:

[quote name='PeeNutt' timestamp='1351579277' post='1086036']
apa kata share xbox live account..
add aku !! :D
[/quote]tak ada xbox :3: Edited by syahmixp

Share this post


Link to post
Share on other sites
tak payah ada xbox... asal ada microsoft account (hotmail/live/outlook) dah boleh register as xbox live account.
kalau takde live account rasanye takleh download xbox live game kat windows store tu.
so ko login windows 8 nie as offline account ker?

..btw game yg under xbox live kira nye premium games (license fee lg mahal) n so price pun agak mahal. byk yg game bodo2 bukan under xbox so takde function2 friend list, multiplayer, achivement (mcm steam/psn/games center ios)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='PeeNutt' timestamp='1351591002' post='1086053']
tak payah ada xbox... asal ada microsoft account (hotmail/live/outlook) dah boleh register as xbox live account.
kalau takde live account rasanye takleh download xbox live game kat windows store tu.
so ko login windows 8 nie as offline account ker?

..btw game yg under xbox live kira nye premium games (license fee lg mahal) n so price pun agak mahal. byk yg game bodo2 bukan under xbox so takde function2 friend list, multiplayer, achivement (mcm steam/psn/games center ios)
[/quote]Uwhh,, hamba tak tau... hamba cuma tau platform steam dengan origin je... huhuhu...

saya guna online pastu tukar offline, sebab asik kena input password. Buat automatik login pun tak menjadi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...