Jump to content
MenCaRi

Buang Tulisan Dari Gambar Ni

Recommended Posts

salam
minta tolong puteranian edit gambar ni

nak buang semua tulisan dalam gambar ni..sebab nak letak ayat sendiri
dah cuba guna clonestamp photoshop cs3 tapi tak elok..x pandai sgt photoshop ni

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_m1hfakT31p1qfwp61o1_500.jpg[/img]

[img]http://26.media.tumblr.com/tumblr_m1fn31ms0H1qfwp61o1_500.jpg[/img]

[img]http://29.media.tumblr.com/tumblr_m1epbjIvMg1qfwp61o1_500.jpg[/img]

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rasa macam pakai gradient je ni. pakai clonestamp memang tak jadi sebab tone lain tu. ce try gradient. tarik dari atas ke bawah..

sorry takde ps skang ni, gimp ada le..

Share this post


Link to post
Share on other sites
content aware



opsss... lupa.. untuk yang cs5 jer la..

cs3 rasa takda.. lain2 tool i engak taw ler. :D Edited by K.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[img]http://i142.photobucket.com/albums/r111/nkarul/ungu.jpg[/img]

[img]http://i142.photobucket.com/albums/r111/nkarul/tesy-1.jpg[/img]

[img]http://i142.photobucket.com/albums/r111/nkarul/biru.jpg[/img]

ok dak?

Share this post


Link to post
Share on other sites
hihihihihi.. senang jer nihh... baru nak tolong buat.. tengok KA dah buatkan... hanya 1 click diujung jari.. hahhahahaa....

Share this post


Link to post
Share on other sites
wah thanks semua lagi2 K.A..nanti ak belanja mkn.haha
guna tool apa utk edit ni?
aku basic edit pun x lepas haha

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='MenCaRi' timestamp='1333533672' post='1080654']
wah thanks semua lagi2 K.A..nanti ak belanja mkn.haha
guna tool apa utk edit ni?
aku basic edit pun x lepas haha
[/quote]

nak tau gak mcm mn buat.. nmpk mcm senang je..

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='akuccputsedut' timestamp='1333521840' post='1080652']
hihihihihi.. senang jer nihh... baru nak tolong buat.. tengok KA dah buatkan... hanya 1 click diujung jari.. hahhahahaa....
[/quote]
emm agak senang la dengan cs5 :P

[quote name='narmi73' timestamp='1333565119' post='1080662']
nak tau gak mcm mn buat.. nmpk mcm senang je..
[/quote]

[quote name='MenCaRi' timestamp='1333533672' post='1080654']
wah thanks semua lagi2 K.A..nanti ak belanja mkn.haha
guna tool apa utk edit ni?
aku basic edit pun x lepas haha
[/quote]

heeee

smlm tenet sgt slow la. aku ingat nak cari vids tuto content aware kat utube

korang try la tgk vids tu, memang senang :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

wah thanks semua lagi2 K.A..nanti ak belanja mkn.haha
guna tool apa utk edit ni?
aku basic edit pun x lepas haha

Huhu untongla K.A ada oram nak velanja makan nanti, nasi arab terussss ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huhu untongla K.A ada oram nak velanja makan nanti, nasi arab terussss ;D

 

 

da bertahun da abam annamir,

 

tak gak belanja makang nyer

 

 

makang jerebu je ade la ehehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

tq brader tasek

k.a turun perlis ak belanja mkn.hihi

 

pic seterusnya

buang text atau gantikan 55 kpd 56

wallpaper ready utk merdeka nnt

ir43.com/images/merdeka.jpg

Edited by MenCaRi

Share this post


Link to post
Share on other sites

tq brader tasek

k.a turun perlis ak belanja mkn.hihi

 

pic seterusnya

buang text atau gantikan 55 kpd 56

wallpaper ready utk merdeka nnt

ir43.com/images/merdeka.jpg

 

nih ada aku buat.. boleh ke gitu...???

9206155108_b317bcc32e_z.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

KA xada cara ke nk buang tulisan kt gambar guna CS3?

Share this post


Link to post
Share on other sites

KA xada cara ke nk buang tulisan kt gambar guna CS3?

CS3 guna healing brush bleh jugak.. tapi renyah laa rasanya...

Share this post


Link to post
Share on other sites

nape bila ak edit pakai healing brush dia mcm jd blur eh huhu

 

Gambar ASAL

 

xm7e.jpg

 

 

Gambar EDIT gune Healing brush 

 

egxd.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

siputsedut.asal kecik?edit dgn demension asal blh x

9206155108_f6463093b4_o.jpg



nape bila ak edit pakai healing brush dia mcm jd blur eh huhu

 

Gambar ASAL

 

xm7e.jpg

 

 

Gambar EDIT gune Healing brush 

 

egxd.jpg

memang camtu laa kot kalau kat ps3... huhuhuhuhu.... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

nak minta tolong ampa lagi

buang text yg ni plak.sebab nak letak text sendiri.hehe

 

allaaa takleh nak tolong... laptop xde... yang ada nih pun laptop company xleh buka photoshop... huhaii...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...