Jump to content
akubaik9890

Laptop Selalu Padam Ketika Main Game

Recommended Posts

Salam kalau masa main game selalu laptop padam sebab apa ek?
aku beli laptop tahun 2009 lagi... dulu ada 3 tahun waranty sebab akhir tahun lepas baru habis....
dulu aku guna window 7 xjadi macam nie, skunk guna window vista jadi macam nie...
adakah sebab window atau sebab lain?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ini bukan masalah windows..laptop tu sudah sampai masa untuk diservis cuci habuk kat dalam heatsink laptop tu..masalah laptop ni overheating.perkara biasa untuk laptop yang sudah 3 tahun guna jika jarang cuci dan servis dalam laptop tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
tukar balik ke windows 7
pesanan aku laptop tak sesuai utk main game
guna desktop baru best


[img]http://www.picgempak.com/1/comel.jpg[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites
nih masalah grafik dia panas je ni...

kalau mcm bro ckp td,,, dulu windows 7,,lpas tukar windows vista, terus jd masalah ni kan??

setahu aku, windows vista nih bnyk pakai grafik,,scara tidak langsung menyebabkan grafik kad panas..
bila bro maen game,,makin bnyk grafik yg diguna,,so makin panas la grafik kad,,,secara tidak langsung juga, grafik tu akan OVERHEATING...bila OVERHEATING, brg-brg elektronik lam laptop tu boleh rosak tau...so, utk PROTECT laptop tu dari rosak, satu sistem telah dibina iaitu sistem yang akan OFF laptop itu secara automatik sebelum suhu laptop tu mencapai tahap yg boleh merosakkan laptop tu..


so, nasihat aku,,,
juz cuci2 kipas lam tu..buang sume habuk...
kalau x jd jgk, pakai COOLER FAN (yg berkualiti)
kalau tetap x jd gak,,tkar balek windows 7 Edited by SyamSouLCCreD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...