Jump to content
 • Similar Content

  • By halbertgoro
   Juara Jaya Motor are a new |used | best recond car dealer in johor bahru who sell quality cars & provided professional service at a very reasonable & competitive prices. I heard there are cars for sale in johor bahru, Malaysia. I is highly recommend for those who interested in searching for recond car in Malaysia because they have the best quality and services. For more convenience, please visit their website here https://www.jjmotor.com.my/ 
  • By bilikseminarwangsamaju
   15 Sebab Kenapa Bilik Seminar/Kursus kami MENJADI PILIHAN RAMAI:

   1) Ruang Parking yang Mudah pada hari Sabtu & Ahad
   2) Meja Reception pada Pendaftaran
   3) Ruang Menunggu yang Selesa
   4) Mempunyai 3 Bilik yang Boleh Memuatkan 18/20/26 Orang.
   5) Meja dan Kerusi yang Selesa
   6) White board
   7) Projektor
   8) Layar Projektor Automatic
   9) Presenter Pointer
   10) Sound System 
   11) Microphone
   12) Air-cond
   13) Pewangi Aromatic di Setiap Bilik
   14) Wifi Unifi
   15) Berhampiran: 
   ¤ LRT Sri Rampai
   ¤ Pusat Membeli belah Wangsa Walk
   ¤ Pasaraya AEON Big
   ¤ KFC, Pizza Hut, Burger King, NZ Restoran

   Berminat boleh Hubungi Kami di talian 03-41319057 / 0132002970 / 01115054812 atau boleh datang ke tempat kami (by appointment).
   Alamat: 27-2, Jalan Wangsa Delima 2A, Seksyen 5 Wangsa Maju, Pusat Bandar Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur.
   Facebook & Instagram: Bilikseminarwangsamaju
  • By grenzz
   As salam & salam sejahtera rakan-rakan putera.com
    
   Saya ingin bertanya berkenaan pointing domain .com.my ke website saya.
    
   Saya ni serius baru dalam dunia web dan panduan nak bina laman web sampailah membeli domain .com.my dah selesai. Cuma masalahnya rupanya ada benda-benda kecil yang saya terlepas semasa memilih web builder. Saya memilih http://www.squarespace.com dan telah melanggan pakej personal dari web berkenaan. Dalam pakej tu memang dapat domain percuma tapi disbabkan saya nak pakai domain .com.my jadi saya telah membeli domain dari webserver.com.my. Urusan pendaftaran domain dengan Mynic pun dah selesai.
    
   Masalah seterusnya adalah bagaimana saya boleh pointing domain .com.my yang saya beli tu ke web saya di squarespace tu. Bila saya check dalam Mynic Domain Management System > modify domain. Saya tak jumpa pula modul bagi mengubah setting web server (maaf kalau istilah yang saya guna tidak tepat). Saya cuba masuk ke dalam laman control panel webserver pun sama juga tidak tersedia modul bagi saya mengemaskini / pointing domain .com.my saya tu ke website saya di squarespace.
    
   Saya cuba baca dalam mana-mana forum tentang cara nak pointing domain tetapi saya masih gagal untuk menyelesaikan masalah ini. Panduan yang diberikan oleh squarespace pula adalah seperti di SINI. Saya ada menghubungi domain reseller iaitu webserver tetapi mereka mengatakan bahawa mereka tidak menyediakan domain control panel dan upah untuk pointing domain .com.my saya ke website di squrespace adalah RM180 setahun :18: . Saya tak sangka pula bila beli domain kita tak dapat control domain tu.
    
   Cuma saya nak minta pandangan rakan-rakan kat sini, ada ke cara pointing domain .com.my saya tu ke website saya di squarespace tanpa saya perlu membayar upah RM180 setahun berkenaan.
    
   Mohon pandangan rakan-rakan sekalian :107:, terima kasih.
  • By umarzuki
   tadi aku sempat cuba stream online movie jack giant slayer kat escnow dengan RM9.00. aku rasa dia cas kat bill aku pasal register guna no celcom. smooth pulak pakai line streamyx 1mb ni...cuma kualiti macam zaman CD dulu2 la...   fullscreen   boleh sambung mana tau browser crash, limit 48 jam   kalau nak marathon   setakat ni aku kira ada 69 movie je, tak la latest sangat   kalau korang ada site lain nak share, bagitau la..
  • By Hostinger.MY
   Assalamualaikum rakan semua,

   Kami ingin berkongsi informasi yang mungkin boleh membantu anda dalam belajar membina laman web.  Kini anda boleh mencuba perkhidmatan dari Hostinger Malaysia untuk mewujudkan laman web peribadi anda. Hostinger adalah syarikat dan komuniti antarabangsa yang menyediakan WEB HOSTING PERCUMA - TANPA IKLAN, KONTRAK, mahupun HAD MASA. Dengan beratus-ratus server Linux dan sokongan PHP dan MySQL terkini, anda boleh membina blog, portal, profil syarikat, galeri photo, forum komuniti, kedai online, rangkaian sosial dan lain-lain.

   Dengan aplikasi Web Builder dan Auto Installer dari Hostinger, pemula juga boleh serta-merta mencipta dan menerbitkan laman web peribadi anda secara online. Terdapat beratus-ratus templet dan lebih daripada 50 CMS popular - Wordpress, Joomla, Drupa, phpBB,  Moodle, Prestashop dan banyak lagi. Sila lihat koleksi perisiannya di: http://www.hostinger.my/forum/content-management-systems/37-koleksi-perisian-cms-yang-bole.html

   Untuk tutorial cara memasang skrip laman web, sila lihat pada pautan berikut:
   Install Wordpress: http://www.hostinger.my/forum/tutorial/8-cara-membuat-laman-web-dalam-m.html
   Install Joomla: http://www.hostinger.my/forum/tutorial/25-cara-memasang-dan-upgrade-joom.html
   Tutorial lain: http://www.hostinger.my/forum/tutorial

   Semua server Hostinger juga menyokong skrip web PHP terkini (PHP versi 5.2, 5.3, mahupun 5.4) dan nikmati ciri-ciri lain seperti:
   - Disk space 2 GB
   - Bandwidth 100 GB
   - Akaun FTP, Alamat Email dan Aplikasi Webmail
   - Tool Import dan Backup Web
   - Subdomain percuma (.zz.mu, .vv.si, .pusku.com, dll)
   - Bantuan Pelanggan Dalam Bahasa Melayu

   Bukan itu sahaja! Hostinger juga menawarkan Program Affiliate. Ajak rakan, kenalan, dan semua orang melalui laman web, blog, ataupun halaman facebook anda untuk bergabung dengan Hostinger dan dapatkan WANG $100 dan hadiah menarik lain. Maklumat lanjut klik : http://www.hostinger.my/program-affiliate
    

    
   Semoga berguna untuk anda,
   Komuniti Hostinger Malaysia
    
×
×
 • Create New...